Amok logo
Amok billentyű, dalszöveg : Matláry Miklós
gitár : Ruszity Vladimir
ének : Szloboda Tibor
basszusgitár : Ispán András
dob : Németh Attila
Ex-dob (2004-2005) : Stanko Patarčić - (2004-2005)

A profilt jelenlegember nézi
free counters
Free counters
Hivatalos Honlap < < < Katt ide! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biográfia


Formed in 2004, Amok had first been referred to as a side-project of the Hungarian gothic-doom band Nevergreen guitar and keyboard players, but quite quickly it overgrew that title.
Due to the influences of the other three members, Amok's music is much more metal than Nevergreen, and lacks that minimalistic approach of the motherband, in fact it sounds even progressive sometimes.
Az ÁMOK zenekar project-ként alakult meg, még a NEVERGREEN szüneteltetése elott. A project gondolata öt egyéniség zenei és emberi spontán egymásra találásából született.
Amikor a NG-ben az együttmüködés ellehetetlenült, Vladóval, a NG gitárosával úgy döntöttünk, hogy ezt a zenekart szüneteltetni kell egy ideig. Így lett a NG utódzenekara az ÁMOK, mely projectnek indult, de zenekarrá notte ki magát. A zenekar neve az egyik legismertebb NG klasszikus címével azonos, melyet az elsõ NG hanghordozó nyitószámának írtam. Ezzel a névválasztással azt kívántuk jelezni, hogy zenekarunk a zenéjét az elso NG lemezek folytatásaként éli meg, korszeru felfogásban. Tehát a keményebb, súlyosabb, egy régi Metal Hammerbõl idézve gótikus ultra doom zenei vonalat követjük.
A zenekar tagjai: Ruszity Vladimir, a NG utolsó korszakának meghatározó gitárosa és zeneszerzoje, Ispán András basszusgitáros (ex-Deák Bill Blues Band), a Dream Theater szerelmese, Szloboda Tibor, véleményem szerint kis hazánk egyik legmarkánsabb, legtechnikásabb rock énekese (egyre többen gondolják így), Németh Attila, egy tipikus heavy metal dobos, a szó pozitív értelmében, és jómagam.
Az ÁMOK saját szerzeményeket, és a csak általam és Vlado által írt NG klasszikusokat játsza, ami egyben felöleli a NG legnagyobb slágereit ( Ámok, Húszezer év hiába, A szerelmed vágya vér, Furor Christiani, A harang értünk szól, Danse Macabre, Én az árnyék, Új sötét kor szívedben, A félhomály, Vérnász, etc.).
Az ÁMOK szövegvilága azonos a NG-ével, melynek minden szövegét én írtam, az ÁMOK-ban sem tagadhatom meg magam. Szöveget ír még Szloboda Tibor, énekes is, kinek ugyanaz a szövegvilága, mint nekem; az élet és az érzelmek sötétebb oldalával foglalkozunk, mert a sötétség ismerete nélkül a fényt nem tudnánk értékelni, mivel egy Új sötét korban élünk és halunk. Nem menekülünk a „gótika” fogalmától, ebben nottünk fel, ebben élünk, ebben hiszünk. Ami a zenét illeti, ezen a téren sem tagadhatjuk meg magunkat Vladóval, viszont szabadabban és korlátok nélkül szerezhetünk zenét, másik két szerzotársunkkal, Andrással és Tiborral együtt, akik ebbe a súlyos fémzenébe tökéletesen beleolvadtak.
A zenekar 2005 tavaszának végén rögzítette elso CD-jét, mely a Hammer Records gondozásában jelent meg (köszönjük a bizalmat), Szent Vér címmel. A felvételek a szabadkai Kreaton stúdióban készültek, Szöllosy Vágó János hangmérnök közremuködésével, ahogy a NG lemezek többsége is. A lemezbemutató és a szervezett koncertek sajnos elmaradtak súlyos és hosszú betegségem miatt, amibol még most sem épültem fel teljesen.
Az egyedüli válasz minden kérdésre és kijelentésre az ÁMOK zenekarral kapcsolatban az általunk kiadott lemez, és úgy érezzük, hogy ez egy méltó válasz. A döntés jogát mindenkinek az ízlésére bízzuk. Az 5. Gothica Fesztiválon éreztük azt az erot a színpadon amiért ezt a mufajt csak szeretni lehet. Az ÁMOK most indul. Az elso állomásunk a Wigwam klub lesz, ahol április 21-én bepótoljuk az egy éve elmaradt lemezbemutatót, Szent Vér címmel. Szeretettel várunk mindenkit, aki a NG-t szerette/szereti, és azokat is akik a NG-bol hiányoltak valamit.Non omnis moriar. Matláry Miklós, az ÁMOK zenekar nevében
Albumok :

Szent vér (2005)
Amok - Szent vér1.A Halottlátó [watch video]
2.Szent vér 
3.Északi Fény [watch video]
4.Sámánima [watch video]
5.Árnyékharc [watch video]
6.Isten Teste 
7.Omnis Moriar [watch video]
8.Sötét Hajnal, Fehér Éj [watch video]
9.A Lélekrabló [watch video]
10.A Zöld, A Bíbor És A Fekete [watch video]
11.Tested A Folyó [watch video]
12.Az Átok [watch video]
13.Ámok 

Kedvencek közé jelölték : 93
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Doom-Lord
Doom-Lord
2011.02.16. 19:16:58
Csatlakozzatok a Hivatalos FaceBook oldalhoz is!!! :)

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.005 s