F.O.System logo
F.O.System ének/gitár : Mátyás Attila
basszusgitár : Jerabek Csaba
(ex)-dob : Miklós Péter
szintetizátor/gitár : Földi Tamás
dob : Zana Zoltán
(ex)-dob/ének : Szendrey Zsolt
A magyar dark zene mára már kultikussá vált csapata, mely a Fekete Lyuk és az underground zenei élet meghatározó zenekara volt. "Szövegeivel, dallamvilágával és egyetlen megjelent lemezével a '80-as évek alternatív irányzatainak egyik kiemelkedő képviselőjévé vált, és maradt mind a mai napig"

A zenekar 1986-ban alakult. Az első felállásnak, - mellyel inkább csak punk zenét és feldolgozásokat játszottak - még Szasza is tagja volt. Az áttörés azonban csak egy évvel később, 1987-ben következett be, amikor már "trió"-ban folytatódott az F.O. története.

Megszülettek az első saját dalok, az új hangzás és szövegvilág, megszületett egy műfaj hazai első képviselője: a dark zene Magyarországon.

Photobucket

Ettől kezdve egyre nőtt a zenekar tábora, teltházas klub koncertek és országos ismertség…pedig a csapat szinte sohasem adott interjúkat és nem szerepelt (szerepelhetett!) a médiákban. De az image, a koncertek hangulata, a transzcendens kisugárzás, és nem utolsó sorban a dalok, magukkal ragadták a közönséget. 1988-ra már kinőtték a "Lyuk"-at, és több nagy fesztivál kiemelt zenekara lehettek. Játszottak a New Model Army-val, a Christian Death-el és turnéztak az akkori NSZK-ban és Nyugat Berlinben. Elkészült az első kazetta és egyetlen lemezük.

"Szóval számunkra is hihetetlen módon pörögtek az események, és ez felőrölte a zenekar erejét… legalábbis az enyémet mindenképpen. Nem bírtam volna tovább "taposómalomként" zenélni a színpadon, ez a zene nem erről szólt. Elértük, amit akkor egy underground zenekar elérhetett, mégis mindannyian úgy éreztük, hogy az F.O. beteljesítette feladatát. Úgy döntöttünk, hogy az országos turné után abba hagyjuk. 1991-ben a Carrot fesztiválon jelentettük be, hogy vége. Annyira meglepetésszerűen, hogy sokan fel sem fogták, vagy el sem hitték, hogy igaz… de mi tudtuk: ennyi volt."

Egy demo kazetta (1988), egy videoklip és egyetlen album (1990) készült az F.O.System dalaiból, a cd-t 1998-ban újra kiadták.

Több mint 15 év csend után következett. Először 2006. február 4-én, a Pecsában koncerteztek ismét, majd ugyanebben az évben a soproni VOLT Fesztiválon a Cult előtt léptek fel. 2008. július 2-án, két év után először ismét a soproni fesztiválon adott koncertet a zenekar.

2008 őszén a zenekar alapító tagjai (Mátyás Attila, Jerabek Csaba, Miklós Péter, Zana Zoltán) nyilatkoztak a Filmmúzeum Privát Rocktörténet című műsorának, melyet archív videókkal kiegészítve, 40 perces dokumentumfilmben készített és sugárzott az F.O. Systemről a csatorna.

2009. januárjában befejezték és rögzítették a '80-as évek végén elkezdtett, Utazás című dalt, melyhez most videóklipet is készítettek.

2009. február 21-én a budapesti Petőfi Csarnokban lépett fel az F.O. System - a koncert címe "Utolsó üvöltés…" mely utalás az egyik dalukra, másrészt arra a tényre, miszerint "a zenekar ezt követően, belátható időn belül, nem tervez újabb fellépést".

Albumok :

demo (1988)
 1.Még, még, még 
2.Szükségem van rád 
3.Ha eljön az idő 
4.Ne gondolj rám 
5.Ne várj 
6.Utolsó üvöltés 
7.Ne félj 
demo (1989)
 1.Chrome 
2.Ablakok 
3.Ajtók, ablakok 
4.Nézz rám 
5.Öngyilkos vágyak 
6.Szótlanul 
7.Őrült világ 
F. O. System (1990)
F.O.System - F. O. System1.Nézz rám 
2.Hiába minden 
3.Utolsó üvöltés 
4.Talán 
5.Lebegés 
6.Ne félj 
7.Még 
8.Engedj el 
9.Öngyilkos vágyak 
10.Hold 
11.Ne gondolj rám 
12.Miért 
13.Őrült világ 
14.Ha eljön az idő 
15.Túl közel 

Kedvencek közé jelölték :
xpolgártárs, senseofsilence, frustrated, Sthro, Alvara, ×Tündér×, Deadpoet, Nyanyi, Amaranthine, -Doom-, xiberia, stanci, MISERY, hoattis, Lycon, tommyrotten, biglevi, metal doom, Efferus, DAnielSan, kliszta, Kapa, (Eloise), *borzi*, Dita Fortress, robidark, Desdemona92, punks not red, Tetrahidrokannabinol, OiOiBoy, darkhero, Kitty951029, Manya, INV, holtakkal játszó árny, Dark Fox, Pálinka, Tenebrarum Nebula, bagiron1, Tom Miskolc, kyborg

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
stanci
stanci
2013.08.23. 09:37:23
November 15-én koncert!!

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0118 s