Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish

senseofsilence

senseofsilence
Valódi név: Sense Of Silence 
Rockerek.hu azonosító-szám: 0004127
Yahoo: solymi66@yahoo.com
Weboldal címe: http://senseofsilence.hu
Lakhely: Újszilvás
Születésnap: 2004-04-29
Regisztráció dátuma: 2007.11.06. 11:20:08
Látogatások száma: 74
Utolsó bejelentkezés: 2012.09.19. 16:38:44
Hozzászólások: 11
Képek :
Sense Of Silence új Sense Of Silence koncert Sense Of Silence 2 Bandafotó 1
Ismerősei :
Andrew Dravek
Andrew Dravek
Boltsek Andrea
Boltsek Andrea
Riana
Riana
Cicula
Cicula
cari
cari
Kedvenc együttesei :
Apokrif, Bocs Hogy Élünk, Cure, Dead Can Dance, Depeche Mode, F.O.System, Marilion, Mission, Sisters Of Mercy, Virrasztók
Szeret :
Az igazán jó és tartalmas zenét.
Utál :
Azt a sznobizmust, ami alapvetően ebben az országban már érdem.
Magáról :

A Sense of Silence a magyar alter-goth műfaj egyik meghatározó, egyedi hangzásvilágú csapata. Muzsikájuk mindenképpen hiánypótló a mai zenei palettán. Az alternatív zenét a modern rock, a metal, a dark, és helyenként a folk zene elemeivel ötvöző csapat dalai hamar népszerűvé váltak azok körében. A zenekart az utóbbi időben a Class Fm, a Neo Fm és több kisebb rádió is bemutatta már. A csapat az elmúlt néhány évben az ország szinte minden nagyobb városában megfordult már, fesztiválokon is többször bizonyított 2004-től: pl. Nightbreed, Gothica Fesztivál, EFOTT, SZIN, Fekete Zaj, Kőrös-toroki Napok) stb. A zenekar története 2004-ben indult útjára SOLYMOSI LÁSZLÓ énekes, gitáros (Bocs Hogy Élünk, Apokrif) egy-két dalötletének továbbgondolásával, de hosszú útkeresés után csak 2008-tól beszélhetünk igazán Sense Of Silence-ről. Ekkor alakult ki az együttes végleges felállása - JANTIK ZSOLT, basszusgitáros, BOZSIK TIBOR, dobos, KŐSZEGI ZOLTÁN gitár –, ekkor kezdődtek el a csapat első lemezének stúdiómunkálatai is. A sok-sok demó után 2009 áprilisában jelent meg végre a zenekar első lemeze ÍGÉRET FÖLDJE CÍMMEL. Több mint 7000 példányban el is fogyott, így arany lemez lett a debütáló album.
A Sense Of Silence története 2003 tavaszán indult, amikor is KOCSIS ISTVÁN, billentyűs és SOLYMOSI LÁSZLÓ ének, gitár (Bocs Hogy Élünk, Apokrif) egy-két dalötletet továbbgondolva elkészített néhány zenei alapot. Ezt követően 2003 nyarán csatlakozott a zenekarhoz KISS ZOLTÁN, gitáros (Manufucktura, Krízis) és JANTIK ZSOLT, basszusgitáros (Free Spoken), még ez az időszak is elsősorban az ötletek formálásáról, útkeresésről szólt, gépi dobalapokon. Utolsóként BOZSIK TIBOR, dobos lépett be a formációba (Manufucktura, Jones, Blues Transit), 2004 februárjában. Az így kialakult Sense Of Silence, népszerűbb nevén az S.O.S., 2004 májusában adta első koncertjét. Igazából innen számíthatjuk a zenekar születését, igaz a dalok egyik része inkább goth és dark-rockos világú volt, a másik része pedig inkább az alternatív vonalat képviselte, így ez is útkereső korszaknak tekinthető, koncertekkel egybekötve.
Az alternatív zenét a modern rock elemeivel ötvöző csapat dalai hamar népszerűvé váltak a közönség körében, ott is elsősorban az alternatív és a dark-gothic-wave műfaját kedvelők között. 2007 végén újabb fontos változás történt a formációban, Kiss Zoltán a gitárnál KŐSZEGI ZOLTÁN váltotta, vele egy kicsit karakteresebb, keményebb hangzása lett a csapatnak, és egészen egyedi, így stílushoz, műfajhoz nem célszerű kötni, hanem hallgatni kell. Ezt jelzik az újabb dalok is: MEGVÁLTÓ KÖNNYE; FÉLELEM TEMPLOMA; FÉNYHOZÓ. Az alternatív vonal háttérbe került, így a formáció inkább a dark, goth, folk és modern rock ötvözetével dolgozott tovább, amelyben némi alteros íz is tetten érhető. Így ma már leginkább az Altero-Goth elnevezés a helytálló, ami kimondottan egyedi zenei ízt jelent a hazai palettán. Ez jó, hiszen más mint a megszokott, és egy kicsit nehéz út is, hiszen nem igazán lehet kategorizálni, így sokan nem is tudják hova tenni a zenekart.
A csapat az elmúlt 5 -6 év alatt az ország szinte minden nagyobb városában megfordult már, kisebb és nagyobb fesztiválokon is többször bizonyított már.
Kontakt: Solymosi László – 06/30-250-7710; e-mail: senseofsilence@freemail.hu; senseofsilence@senseofsilence.hu egyéb információk a következő oldalakon: http://senseofsilence.hu/ ; http://www.zajlik.hu/ stb.; és természetesen a Facebook-on!
Sense Of Silence [color=red][/color] [color=blue][/color] [size=28][/size]
Szavazatok :
Hálózsák-kompatibilitás :3.0000 3.0000  (2 db)
Rocker-index :5.0000 5.0000  (3 db)
Szesz-fogyasztás :5.0000 5.0000  (3 db)
Kockasági-mutató :3.0000 4.3333  (3 db)
Profil-minőség :4.3333 4.3333  (3 db)
Hozzászólások :
Rockerekhu
Rockerekhu
2013.12.13. 15:48:59

-Kedves portáltársak! Jól tudjuk, hogy sok, sok, sok, nagyon sok az Akelás itt a Rockerek.hu-n? Ha igen, akkor van egy jó hírünk számotokra! A tavalyi után, ezt az évet is a fővárosi Zúzda Rock Kert színpadán búcsúztatja az Akela! Vendégként, a 10. születésnapját nemrégiben egy hatalmas fesztivállal ünneplő Alcohol zenekar, az egyre magasabbra törő igazi mocskos rock'n'rollban utazó Redlight Slipper és még pár nagyszerű banda lép fel! Az elővételi jegyár tavaly óta kemény egy forinttal nőt 2014 Ft-ra, melyet a Ticket Expressz hálózatában vásárolhattok meg. A helyszínen 2500 Ft lesz a beugró, mely virslit és VBK-t is magába foglal! Ha nem szeretnétek jegyre költeni akkor ott a lehetőség ingyen hozzájutni a facebook-os nyereményjátékon! Farkasok! Gyülekező!

https://www.facebook.com/events/594305207272591/
http://www.eventim.hu/hu/jegyek/ii-farkasok-szilvesztere/

Rockerek.hu

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!

metalindex


Valid HTML 4.0 Valid CSS


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat