Kontrollzé logo
Kontrollzé Akusztikus gitár,ének : Nagy Ferenc Attila
Gitár : Szakáll Csaba
Percussion,programok : Kutrás Csaba

Koncertek:
2017-07-21 Sástó - Mátra Tábor - Fekete Zaj Osztálykirándulás 2017 (II. nap) Fellépők: Bornholm, Camp Fire Melancholy, Drow, Etovics, Her Highness, Kontrollzé, Mordeye, Pozvakowski, Raw Melody Men (hungarian New Model Army Cover), Sunwharf Kezdés: 17:30 FlyerA Kontrollzé zenekar 2004 januárjában alakult Karcagon. Alapító tagok:

• Nagy Ferenc – akusztikus gitár, ének
• Kutrás Csaba – percussion, programok, projektor-témák
• Szakáll Csaba – gitárok

Vendégzenészek:
• Kiss Viktor – dob
• Kóródi Árpád – bass
• Marsi Illés – bass
• Feke Zsolt – bõgõ.

"Mindhárman zenélünk jó pár éve együtt és külön-külön is, de amit most csinálunk az mindnyájunknak új. Közösen írjuk a dalokat akusztikus hangszereken, melyek nagyrészt Nagy Feri alapötleteire, szövegeire épülnek. Õ meghozza a dal alapvázát egy pár akkorddal, majd kiegészülve „dallamgitárral" (Szakáll Csaba), együtt rakunk hozzá gépi elemeket (szinti szólamot, dobgépet, effekteket, és egyéb kütyüket) Kutrás Csabi hozzáértésével.
2004. elsõ felében a felgyûlt ötletekbõl hamar megszületett „WAVOK" címû anyagunk, amit rögvest fel is vettünk „házi stúdiónkban", ami egész jól sikerült. Számos internetes magazin, a Rockinform, a Zenészmagazin valamint a Hammer Word közölt le kritikákat a felvételrõl. Ez a teljes anyag letölthetõ a http://www.jamendo.com/en/album/9051 oldalról vagy a http://www.dalok.hu /kontrollze oldalról elektronikus vásárlás útján, eredeti minõségben.
2005. vége felé kezdtek beindulni a koncertek, melyek nagyrészt budapesti (Rocktogon, KékYuk, Lompos Farkas) és karcagi (Ifi Ház, Múzeum park) bulik voltak. A repertoár a „wavok" anyagból áll össze kiegészülve egy-két újabb és régi ötlettel. Rendszeres vendég nálunk Kiss Viktor (dob). A basszus poszt már megoszlik, itt három barátunk is képes a segítségünkre sietni: Marsi Illés, Feke Zsolt és a legutóbbi bulikon Kóródi Árpád. Meghívást kaptunk néhány rádió rock mûsorába is (Másik Rádió – Gödöllõ, Fiksz Rádió – Budapest, a Budapest Rádió pedig rendszeresen játssza dalainkat. Nagy lépés volt a zenekar életében a marosvásárhelyi Félsziget fesztiválra való bejutás, ahol nagyszerû volt a fogadtatás. A fellépésrõl egy koncert klipet készítettünk, mely egy riport keretében, a Duna II Televízió Kárpáti Toplista címû mûsorában volt látható. 2007-ben folytattuk a koncertezést, illetve újra rögzítettük a Remény töredéke címû dalunkat Budapesten, Jantyik Csaba segítségével. Célunk az volt ezzel a felvétellel, hogy bejuttatjuk pár országosan és regionálisan hallgatható rádió szerkesztõségébe. Nem panaszkodunk, sok helyen lejátszották, de az országos megszólalás még várat magára. Ez a dal a www.zajlik.hu/kontrollze oldalon hallható az mp3-ak között. Sokfelé koncerteztünk. Az ország különbözõ pontjain mutathattuk meg dalainkat. Az egyik legjobb hangulatú buli a Dunaújvárosban megrendezett Éden Fesztiválos fellépés volt, közel 2000 ember elõtt mutatkozhattunk be. Az utóbbi idõben 3-4 tagú felállással koncertezünk, sampler segítségével, nem élõ dobbal (amolyan „csendes-ülõs”). A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez meghittebb hangulatot kölcsönöz koncertjeinknek. A 2008-as évet akusztikus koncerttel nyitottuk az Anathema gitáros (Danny Cavanagh) szóló estjén vendégként, a debreceni Rocksuli-ban pedig már két alkalommal is tiszteletünket tehettük. A www.scene.hu oldalon beneveztünk egy demó dal versenybe és negyedik helyezést értünk el. Játszottunk Szegeden a Garabonciás borozóban, áprilisban pedig a debreceni P.G Csoport karcagi lemezbemutatójának vendégei voltunk. Májusban Békéscsabán (Ifi-Ház) és Budapesten (After Music Club) is felléptünk. Folyamatosan próbálunk jelen lenni a rádiók mûsoraiban is. Nemrég két telefonos interjú is készült velünk (Fiksz - Rádió, Civil - Rádió). Eredetileg úgy terveztük, hogy minden bulinkon projektoros vetítéssel fûszerezzük mûsorunkat, amit Kutrás Csabi vágott össze egy-két jól elkapott „életképbõl", de a technikai feltételek nem minden esetben engedik meg ezt. Az új anyagunkon folyamatosan dolgozunk. Rengeteg szöveg, dal, zenei ötlet született. Igazából novembertõl kezdjük meg végleges formába önteni ezeket az elképzeléseket. Folyamatosan koncertezünk továbbra is, ahol új dalokat is játszunk."

A "Wavok" c. album,teljes egészében letölthetõ a
www.jamendo.com/en/search/album/kontrollze
oldalon.

www.kontrollze.hu
www.myspace.com/kontrollze

Albumok :

Wavok (2004)
Kontrollzé - Wavok1.Gyönge és beteg 
2.A remény töredéke 
3.Hárman [watch video]
4.Hívom [watch video]
5.Édes kedveseim [watch video]
6.Altató 

Kedvencek közé jelölték :
Napsötét, Petke-mester, Frank0 Zer0, vaskarc, Lost_Soul, KoviMarkovics

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Napsötét
Napsötét
2011.11.27. 14:37:00
Mechanix írta :
mi a szar ez?? te jó ég.....


thrashtilldeath90?:)

"Szenvedj! Rejteket nem a látszat rejteget, tűnő felleget láncra verni nem lehet..."


Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0231 s