Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok Bejelentkezés rss MagyarEnglish
   Plakátok : \
XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]

   Új cikkek \
IX. Balogvölgyi Rockfesztivál
A Felvidék ˝legmagyarabb˝ rockfesztiválja

A felvidéki Kerecsen Motoros Egyesület IX. alkalommal rendezi meg nagybalogi sportpályán a Balogvölgyi Rockfesztivált. Minden évben június utolsó hétvégéje a motorosoké és a rockzenét kedvelő fesztivállátogatóké a faluban. Idén június 28-30. közötti időszakban lesz hangos a felvidéki kis település. Az eltelt évek alatt a Balogvölgyi Rockfesztivál a Felvidéken a legnagyobb, nemzeti összetartozást erősítő rendezvénnyé nőtte ki magát. Magyarországról és az elcsatolt területekről egyaránt érkeznek a motorosok és szimpatizánsok, hogy magyar hagyományok felelevenítésével, rockzenével és mindenféle házi pálinkával mélyítsenek el barátságokat. Tóth Zoltánnal, az egyesület vezetőjével beszélgetett kollégánk a programokról.


Balog EvaJudit, 2019. június 04. kedd (12:18:41)
 10.0 - 1 szavazat
Helldiver: A túlélés záloga
"vannak, akik szentként tisztelik az otthon melegét, mint egy korona ékkövét"

A Nógrád megyei Helldiver zenekar első, Túlélés záloga című albuma Nemzeti Ünnepünkhöz igazítva, március 15-én jelent meg. Azóta is szinte sorra jelennek meg róla a jobbnál jobb kritikák, amelyek ígéretes kezdőrúgást és izgalmas meccset sejtetnek a helldivereknek.


_Saci_, 2019. május 21. kedd (14:23:49)
Nincs szavazat!
Kibújt a SZÖG a zsákból - Zenél, alkot, oktat és gondolkodik - 'Mélyinterjú Szabó Gergellyel'
Zenél, alkot, oktat és gondolkodik

Szabó Gergely "Szög" talán nem szorul külön bemutatásra, elsősorban a Dalriada billentyűseként ismerős sokaknak, mellette pedig több formációban is alkot, zenél (Mandara, Mood Attack Project, Unplugged Pressure). A zene szinte teljesen átszőtte életét, ugyanis a hétköznapokban tudását igyekszik átadni másoknak. Egy nyughatatlan, kreatív figura, sokszínű egyéniség, érdekes és fontos gondolatokkal. Régóta tervezett beszélgetésünk sikerült összehozni, ahol a szokványos kérdéseket mellőzve egy másik, talán emberközelibb oldalról közelítettük meg a dolgokat. Ajánljuk figyelmetekbe!


Szapy, 2018. december 22. szombat (17:23:11)
Nincs szavazat!
Skaltrax: Mi nem barátok vagyunk, hanem egy család
Kazincbarcikán debütált a borsodi zenekar

2018. május 11-én, pénteken debütált a borsodi Skaltrax nevű formáció. A kazincbarcikai Diamond Rock Club adott otthont első fellépésüknek. A magukat dallamos death metalt játszó bandának aposztrofáló zenekar meglepően sok, kb. 100 fizetővendéget vonzott be a Diamondba. Ez két okból is kellemes csalódás volt, hiszen manapság a mainstream bandákon kívül igencsak gyér a látogatottsága a klubkoncerteknek, ráadásul egy majdnem ismeretlen együttesről van szó…


Balog EvaJudit, 2018. május 23. szerda (12:39:48)
Nincs szavazat!
Mi is az a Sexnuggets?
Gyors kérdezz felelek a banda tagjaival

Van aki kifejezetten rajong a Sexnuggets dalaiért, s akad olyan, aki még csak nem is hallott róluk. Legegyszerűbben így lehetne vázolni a képet, melynek arányait közelítendő céllal oldalunkon is bemutatkozik a budapesti székhelyű, 4 tagú pop-rock, funk és grunge stílusjegyekkel felruházott zenekar. Az első nagylemez 2016-os megjelenését követően a kiadó Fonogram díjra jelöltette a csapatot, a Rock Rádió műsoraiban rendszeresen hallani felőlük, valamint 2017-ben megérkezett az első professzionális videoklip is. Pár kérdésre a tagok fejtették ki, mi is az a Sexnuggets, kiről és hogyan szól, valamint pár közelgő koncertről is szó esett!


B.K., 2017. november 30. csütörtök (11:54:37)
Nincs szavazat!
Amaranthe és Eluveitie - Két új felállású, mégis energikus és életképes csapatot láttunk
˝Azért a csajfrontos indusztriál nem egyezik a death metálos folkkal rajongó bázisban...˝

Nemrégiben ellátogattunk az Amaranthe és az Eluveitie közös budapesti koncertjére. Számomra mindkét csapatnál az volt a legérdekesebb, hogy az új felállásban hogyan működnek élőben. Az Elyze Ryd vezette Amaranthe megvált Jake E énekestől és helyére a Dyzanty frontembere Nils Molin került, míg a svájci folk csapat szinte a teljes legénységet lecserélte, nyilván Chrigel Ganzmann-t leszámítva. Hiába 15 éves zenekar, így szinte új csapat hatását keltette az Eluveitie, de szerencsére nem kellett csalódnunk így sem.
Kieron Gotthard Flenningen, 2017. november 15. szerda (15:34:57)
Nincs szavazat!

Zivatar: egyszemélyes projektből kinőtt zenekar
˝Mindenképpen valami egyedit szerettem volna létrehozni, szakítva a sablonokkal...˝

December 29-én a Fekete Zaj Fesztivál szervezésében a Dürer kertben debütál a Zivatar. Ennek apropójából beszélgettünk Petheő Attilával (korábban a Doomsday, De Facto, The Penta Concordia (MDB/Katatonia/Anathema feldolgozás zenekar) és Tesstimony, jelenleg a Bornholm zenésze), a Zivatar megálmodójával.


Balog ÉvaJudit, 2017. szeptember 15. péntek (16:01:40)
 10.0 - 1 szavazat
Iced Earth - Incorruptible (2017)
˝Igenis lehet a mai világban hiteles, korrekt hangzású, a már sokak által eltemetett, kritizált ba˝

Első ismeretségem az Iced Earth-szel ’98-ban történt a TV-ben, talán a Viván (?), amikor még tombolt az alternatív rock láz, de már bontogatta szárnyait, s kitörni készült a skandináv újhullám (Nightwish, Hammerfall). Furcsállottam is, a sok „divatrock” között feltűnő, Metallica/Maiden mixtúrájú zenekar művét: a Melancholy eposzt, …ez,de érdekes banda!!! A nagy szerelem igazán 2000 környékén teljesedett be, unokatesóm közvetítésével, aki igazából mindenevő volt zenei téren. A Dark Saga album egyszerűen leterített, amit Ő mutatott nekem, nagy hatással volt rám, rabja lettem, a zenekar teljesen a hatalmába kerített.


Szőke Viktor, 2017. július 26. szerda (21:14:45)
Nincs szavazat!
Várnál rájuk újabb 20 évet? - Foo Fighters koncerten jártunk
Vajon 68 évesen ugyanilyen intenzitással csapnak arcon?

Ha vetünk egy pillantást az elmúlt évekre (s még pl. a következő 10 hónapra), a nemzetközi színtérről milyen felhozatal jut hazánkba, meg kell hagyni, elég szépen alakult a lista. Főleg, hogy akad köztük, akire kifejezetten sokat kell várni. Akár két évtizedet. Gyakran ott a nagy kérdés, mit kapunk a nagy várakozást követően? Unalmas haknit, negatív élményt, vagy emlékezetes koncertet? Tavaly a Red Hot Chili Peppers tündökölt a 20 év után visszatérő szerepében, két pazar estével megajándékozva a közönséget, idén pedig a Foo Fighters érkezett hasonlóképp, ha ‘csak egy’ maratoni program erejéig is, ellenben merem azt állítani, hogy az előbbit is felülmúlva.


Szapy, 2017. június 29. csütörtök (19:58:13)
Nincs szavazat!
Anthrax / Raven Age – Barba Negra Track
"Scott Ian igéretett tett rá, hogy jövőre újra ellátogatnak hozzánk."

Azt hiszem, most rendesen kárpótolta rajongóit az Anthrax a tavalyi visszamondott Fezenes koncert miatt. Rövid időn belül ugyanis másodszor tették látogatásukat hazánkban. A márciusi Barba Negrás klub buli után, (aminek az apropója a 30 éve megjelent Among The Living album volt) most a Barba Negra Track színpadát zúzták meg a 35 éves fennállásukat ünneplő turné keretén belül. Aki lemaradt a márciusi teltházas buliról, az most bepótolhatta a kimaradást, aki pedig ott volt, az repetázhatott.


Bodzilla, 2017. június 24. szombat (13:42:05)
Nincs szavazat!

   Cikk kategóriák \
Archív
Régi cikkek ( 53 cikk )
Interjúk
Interjúk bandákkal, zenészekkel és másokkal. ( 343 cikk )
Beszámolók
Itt megtudhatjátok miről maradtatok le. :) ( 567 cikk )
Egyéb
Itt találhattok meg minden mást. :) ( 17 cikk )
Recenzió
Lemez, DVD és egyéb kritika ( 285 cikk )
  Nincs kategorizálva
( 5 cikk )

   Üdvözöllek \

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó? ]


   Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer


   Keresés : \


   Tagok kedvenc együttesei : \
1.Tankcsapda (5073)
2.Metallica (4959)
3.Ossian (4141)
4.Pokolgép (3969)
5.Depresszió (3785)
6.Slipknot (3762)
7.Nightwish (3717)
8.Iron Maiden (3487)
9.Kárpátia (3480)
10.Road (3447)
[Tovább...]Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat