Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish

shawn808

shawn808
Valódi név: Botlik Béla 
Rockerek.hu azonosító-szám: 0040189
MSN cím: 
Weboldal címe: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002136312747
Lakhely: Rétság
Születésnap: 1988-08-18
Regisztráció dátuma: 2010.06.16. 22:59:09
Látogatások száma: 20
Utolsó bejelentkezés: 2011.08.31. 20:48:40
Hozzászólások: 28
Képek :
jesus-freak-green_1125_1024x768 worship-warrior_4109_1920x1440 BloodTears Gothic-Wallpaper-012 6a00d8341bffb053ef00e55373c6ea8833-500wi 4992653f_gothic_wallpaper Fallen Angel BW templomoslogo odin3 fallen-i Claymore logo black celalpha2 celalpha 1_templomos_pecset dD
Ismerősei :
Fesztgirl
Fesztgirl
Dávid Draiman
Dávid Draiman
Insomnia
Insomnia
dark_dark
dark_dark
Arcan
Arcan
Kedvenc együttesei :
12 Stones, 30 Seconds To Mars, A Day To Remember, A Skylet Drive, Abadon All Ships, Across Five April, Across The Sun, Alesana, All That Remains, Antestor, Anti Fitness Club, Architects, As I Lay Dying, As The World Fades, Asking Alexandria, Atreyu, Attack Attack, August Burns Red, Billy Talent, Black Veil Brides, Bleed From Within, Bless The Fall, Blind Fool Love, Blindspott, Blink 182, Breaking Benjamin, Bring Me The Horizon, Brokencyde, Bullet For My Valentine, Burning Graceland, Caliban, Catherine, Children Of Distance, Cross Faith, Dark Halo, Dead By April, Dear Whoever, Demon Hunter, Divine Heresy, Drop Dead, Element Eights, Enter Shikari, Escape To Fate, Evanescence, Evo, Eyes Set To Kill, Fireflight, Firewall To Fraway, From First To Last, Funeral For A Friends, Good Chaarlotte, Hanni Kohl, Haste The Day, Helia, Immortal, In Fear and Faith, In Flames, In This Moment, Inhale Exhale, Killswitch Engage, Linkin Park, Matchbook Romance, Miss May I, Modern Day Escape, Mudwayne, My Chemical Romance, My Sky Your City, Mystification, Nickelback, Nightwish, One Last Hero, Paramore, Rise Against, Road, Silent Descent, Silverstein, Simple Plan, Sky Eats Airplane, Slipknot, Sonic Syndicate, Static-X, Stone Of Sour, Story Of The Year, Suicide Silent, System Of A Down, Szükségállapot, The Color Morale, The Devil Wears Prada, The Offsring, Timecay, Turn Of MInd, Underoath, Within Tempation
Szeret :

Utál :
A katolikus egyház tanítása a hét főbűnt jelöli meg, mint az emberi bűnök forrását.

A hét főbűn a következő:

1. A kevélység.
2. A fösvénység.
3. A bujaság.
4. Az irigység.
5. A torkosság.
6. A harag.
7. A jóra való restség.

Régebben 8. bűnként a hazugságot említették.

1. A kevélység (lat. superbia)

A kevélység a büszkeség elfajulása; míg a büszke ember nagy becset tulajdonít személyes tulajdonságoknak, birtoknak, származásnak, kitüntetésnek, de azért nem néz le szükségképen másokat, csak a magáét tartja nagyra, esetleg joggal, addig a kevély, főleg másokkal szemben, kiket lenéz, tartja magát nagyra, nagyobbra mint szabad. A büszke a maga érdemét beszéli; a kevély mások érdemét lenézi. A kevély ember rendesen hiu is, a kevélység az öntudat túltengése, önmagunk mások felé helyezése.

2. A fösvénység (gör. filargüria, lat. avaritia)

Zsugoriság : a megszerzett véges javakhoz való rendetlen ragaszkodás- E ragaszkodás megmutatkozhat a megszerzés rendetlen vágyában (kapzsiság) és a megszerzett dolgok rendetlen birtoklásában. A birtoklás rendetlenségét jelzi, hogy a fösvény a számára szükséges mértékben sem válik meg javaitól, nem költi pénzét, esetleg nagy vagyon birtokában is nyomorog. A fösvénység a világ javainak túlzott szeretete, az azokhoz való beteges ragaszkodás. A fösvény ember mindent magának akar, mindent meg akar szerezni, és semmit sem tud kiengedni a kezei közül. Azt hiszi maga rendelkezik az anyagi javaival, gazdagságát csak a saját ügyességének köszönheti. Ezért a fösvénység a kevélység édes gyermeke. Aki magát Isten fölé helyezi, az előbb-utóbb azt hiszi, az egész teremtett világ őérte van, és ezért minden őt illeti meg. A Lukács evangéliumban szereplő gazdag ember is ilyen ember volt. Mindene megvolt, csak a másik ember felé való érzékenysége veszett el. Lenézte, talán utálta is Lázárt. Mindenképpen bosszantotta, mert nem illet bele az ő gazdag életről alkotott képébe. Ez a fösvénység legnagyobb veszélye. Vakká tesz a rászorulók felé. Nem veszi észre a szükséget szenvedőt.

3. A bujaság (lat. luxuria)

a nemi gyönyör rendetlen kívánásának vagy élvezésének bűnös készsége. „Az embert két dolog különbözteti meg az állattól: az első az evőszköz használata, a második pedig a nemi élet kontrollja!” A buja emberből ez utóbbi hiányzik. Az Istentől kapott, bennünk jelen lévő természetes nemi vágyat öncélúan élvhajhász aktussá silányítja. Mert a buja ember nem tud őszintén szeretni, nem akarja magát egy életre elkötelezni társa mellett, nem kíván boldogítani, hanem éppen ellenkezőleg: isteníti a szabadosságot, mindig csak kapni, leszakítani kíván. A bujaság nem ismer féket és gátat a nemi kapcsolatban, nem törődik azzal, ha bemocskolja mások becsületét, ha vét az emberi együttélés egyik alapvető és isteni parancsolaton nyugvó szabálya ellen: „Ne kívánd felebarátod házastársát…”

4. Az irigység (lat. invidia)

Mások értékei láttán ébredt ellenséges indulat, mely önmagára nézve rossznak látja a másik lelki vagy anyagi javait. Gyümölcse a káröröm. Az irigység rejtettebb megnyilvánulásai: Az irigy ember nehezen viseli mások tudásban, tiszteletben, világi javakban v. az életszentségben való gyarapodását; elhúzódik a szerencsés embertől, örül, ha az bajba jut; szívesen hallgat megszóló és rágalmazó beszédet; mások dicséretét kisebbíti, kedvetlenül és közönyösen beszél róluk, jó cselekedeteiket túlzott iróniával magasztalja, s ezzel eltorzítja; a másokat dicsérő beszédet kedvetlenül hallgatja, félbeszakítja, gúnyt űz belőle, vagyis akadályozza a tisztelet születését iránta; a jót elhallgatja, v. félremagyarázza, a jó szándékot kétségbe vonja.

5. A torkosság (lat. gula): mértéktelenség evésben-ivásban.

A mértékletesség, amelyet a táplálkozás megszorításán kezdünk és a böjtön át folytatunk, csodálatos hatású általános jellemtulajdonsággá bővülhet, amely egész lényünkre kiterjed. Az a láthatatlan körző, amely határt szab minden vágyunknak, önműködőleg kezd tevékenykedni és nem engedi mértéktelenül tágulni életköreinket. Valami különös gépezetet indítunk el belül a lelkünkben, amely mértéket oszt, és amely mindig fékez, helyes mértéket követel. Ha bánat ér, nem engedi, hogy a túlzott bánkódás leterítsen.. ha megijedünk, hirtelen valami átláttatja velünk a félelem értelmetlenségét, ha kétségek gyötörnek vagy féltékenység dúl bennünk, valami csitítani kezd és védőernyővel látja el a túlzott hevülést. [1]

6. A harag (lat. ira)

A harag az emberi lélek azon indulata, mely a megsértett, megrövidített, várakozásaiban megcsalatkozott, szokásaiban megzavart, önérzetében sértett ember lelkében ezen dolgok okozója ellen támad. A harag, a megtorlással párosulva bosszúvá válik. Ha ez az érzés hirtelen, nagy erővel támad fel a hirtelen harag (méreg) nevet kapja.
Jézus értünk halt meg a keresztfán, hogy mi bocsánatot nyerjünk és ne menjünk a kárhozatra. Nekünk nem kell meghalnunk embertársunkért, de tudnunk kell elengedni , megbocsájtani egymásnak. Annál is inkább mert a harag nemcsak az egymás közötti viszonyt, de a saját lelkünket is mérgezi és tönkreteszi belső nyugalmunkat. [2]

7. A jóra való restség (lat. acedia)

vonakodás a szükséges áldozathozataltól vagy erőfeszítéstől.
"Aki azért tudna jót cselekedni, és nem cselekszik, bűne az annak." [3] - írja a Biblia
A henyélés minden bűnnek a forrása és hasznos tevékenység nélkül elsorvadunk és tartástalan lényekké vedlünk. Mahatma Gandhi, kalkuttai Teréz anya és még többen a másoknak való önzetlen szolgálattal kerültek a világ legkiemelkedőbb emberei közé.
Magáról :
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002136312747
Szavazatok :
Hálózsák-kompatibilitás :5.0000 5.0000  (13 db)
Rocker-index :5.0000 5.0000  (16 db)
Szesz-fogyasztás :5.0000 5.0000  (16 db)
Kockasági-mutató :5.0000 5.0000  (16 db)
Profil-minőség :5.0000 5.0000  (16 db)
Hozzászólások :
Rockerekhu
Rockerekhu
2013.12.13. 15:49:05

-Kedves portáltársak! Jól tudjuk, hogy sok, sok, sok, nagyon sok az Akelás itt a Rockerek.hu-n? Ha igen, akkor van egy jó hírünk számotokra! A tavalyi után, ezt az évet is a fővárosi Zúzda Rock Kert színpadán búcsúztatja az Akela! Vendégként, a 10. születésnapját nemrégiben egy hatalmas fesztivállal ünneplő Alcohol zenekar, az egyre magasabbra törő igazi mocskos rock'n'rollban utazó Redlight Slipper és még pár nagyszerű banda lép fel! Az elővételi jegyár tavaly óta kemény egy forinttal nőt 2014 Ft-ra, melyet a Ticket Expressz hálózatában vásárolhattok meg. A helyszínen 2500 Ft lesz a beugró, mely virslit és VBK-t is magába foglal! Ha nem szeretnétek jegyre költeni akkor ott a lehetőség ingyen hozzájutni a facebook-os nyereményjátékon! Farkasok! Gyülekező!

https://www.facebook.com/events/594305207272591/
http://www.eventim.hu/hu/jegyek/ii-farkasok-szilvesztere/

Rockerek.hu

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!

metalindex


Valid HTML 4.0 Valid CSS


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat