My Chemical Romance logo
My Chemical Romance énekes : Gerard Arthur Way
gitár : Ray Toro
gitár : Frank Iero
basszus gitár : Mikey Way
dob : Bob Bryar

MY CHEMICAL ROMANCEA My Chemical Romance amerikai rockbandát Gerard és Mikey Way testvérek, Frank Iero, Ray Toro és Matt Pelisser alapították New Jerseyben. Az érettségi vizsgáik után eltûntek, majd csak 2001-ben újra összeálltak és együttest alakítottak. A nevük Irvine Welsh Ecstasy címû regényébõl származik.

2001-ben, a szeptember 11-i New York-i terrorcselekmények hatására a frontember, Gerard Way elhatározta, hogy kezd valamit az életével. Együttest alapított. Az elsõ felállásban õ és az ex-dobos, Matt Pelissier alkották a formációt. Késõbb felkérték Ray Toro-t (aki addig egy másik együttesben dobolt) hogy gitározzon a bandának. Ezután csatlakozott Mikey Way a basszusgitárral, majd Frank Iero, mivel úgy érezték, hogy a dúsabb hangzás érdekében kell még egy gitáros Ray mellé. Frank akkor lépett ki a Pencey Prep nevû bandából, amiben pár szám erejéig már Mikey és Ray is feltûntek.
2003-ban Reprise Recordsszal aláírtak egy szerzõdést és turnéra is indultak Amerikában és Japánban. Ezalatt már a második albumukon dolgoztak. Gerard alkohol és drogproblémái miatt a turné megszakításán gondolkodtak. A turné befejeztével nyilvánosságra hozták, hogy Matt Pelisser (a hivatalos verzió szerint Ray és közte lévõ ellentétek miatt)többé nem tagja a bandának. Az új dobos Bob Bryar (a The Used addigi hangtechnikusa) lett. Gerard pedig a káros szenvedélyek elhagyása érdekében terápiára kezdett járni, és sikeresen leszokott az ivásról és a drogokról.

2004-ben jelent meg a Three Cheers For Sweet Revenge címû albumuk, amelyet a sztárproducer Howard Bensonnel készítettek. Ezek után mindenhol „My Chemical Romance Explosion” ( a My Chemical Romance berobbanásáról) beszéltek. Majd az Mtv-ben is szerepeltek.. A rajongók hada elõl a rendõrség menekítette ki õket. Ebbõl az albumból egy hét alatt több mint 11.000 db fogyott el és platinalemez is lett. A Three Cheers For Sweet Revenge albumról több kislemezt is megjelentettek, amelyekhez videoklip is készült. Ezek:I´m Not Okay (I Promise), Helena, The Ghost Of You . Az összes szám videoját Marc Webb rendezte.

Az együttes a Green Day-jel fellépett a nyitókoncertjükön, majd ezután egy saját világ körüli turnéra indultak. Ekkor már az új albumukon törték a fejüket. 2006. április 10-én kezdték meg a felvételeket és õsszel már meg is jelent The Black Parade. A Welcome to the Black Parade címû számuk az UK toplistán már a második héten az elsõ helyen állt.

Nagy hatással voltak rájuk a kezdetekben a The Misfits,a Black Flag, a Smashing Pumpkins, a Morrissey, a The Smiths és az Iron Maiden is. Eközben megtalálták a saját stílusukat, ez a horror és a fantasy keveréke, amely a dalszövegeikben, a klipjeikben és a cd-borítójukon is visszaköszön.Az utolsó album borítója (The black parade) a téves ismeretek ellenére nem Gerard Way-tõl van (bõvebben olvashattok a My Chemical Romance könyvében).

Gerard Arthur Way 1977. április 9-én született. Newark, New Jersey. Apja, (Donald) skóciai, Anyja, (Donna) olasz származású. A School Of Visual Arts nevû New York-i egyetemen tanult, majd egy rajzfilmet készített "Breakfast Monkey" címmel. Ám a rajzfilm sosem került fel a Cartoon Network-re, ahová Gerard beküldte, mert abban az idõben ment egy – állítólag – nagyon hasonló mesefilm, ezért visszautasították az ötletet.Csillagjegy: Kos Szülõk: Donald és Donna Way Testvér: Mikey WaySzem/hajszín: barna (vagy zöld...)-barna Magasság: A vélemények megoszlanak...Félig skót, félig olaszFél a tûktõl (se piercing se tetkó)Imádja a denevéreket11 évesen zenélt a helyi bandában néhány iskolai barátjával õ volt a zenekar eredeti gitárosa Ray mellett elõször koncertre az anyukájával ment (Bruce Springstten)

Ray Toro Raymond Manuel Toro Ortiz 1977. július 15. Kearny, New Jersey puerto ricói származású. Õ elsõsorban a heavy metal és classic rock együtteseket szereti, egész más stílusú az a zene, amit a bandával játszik. Nem igazán hallgat mai bandákat, állítólag nem szeretné, ha bármi befolyásolná a zeneírásban. Kivétel a Muse, amirõl azt nyilatkozta, hogy nagyra értékeli a zenéjüket. Ray a felelõs a gitárszólókért, mivel Frankie (saját állítása szerint)nem tud szólózni.

Frank Iero Frank Anthony Iero 1981. október 31. Belleville, New Jersey.Õ a legfiatalabb tag. 11 éves korától folyamatosan bandákban játszik, ezek közül a My Chem-en kívül egyedül a Pencey Prep lett sikeres. Frankie-t a gitártanulásban állítólag a Green Day frontembere, Billie Joe inspirálta. Saját szavait idézve "punk stílusban" játszik, ami a színpadon elég látványos. Régi és egyben kedvenc gitárja, Pansy sajnos eltört egy MTV-s adás alkalmával.

Mikey Way Michael James Way 1980. szeptember 10. Newark, New Jersey. Gerard testvére. Az elsõ AOL szereplésük interjújában azt mondta, hogy õ már 4 éves korában tudta, hogy együttesben szeretne játszani. Szereti a Smashing Pumpkinst és az Anthrax-ot. Mikey volt az, aki kitalálta az együttes nevét ; ez egyik kedvenc írója, Irvine Welsh regényének címébõl vette az ötletet, a "Four Tales Of Chemical Romances"-bõl.

Bob Bryar Robert Nathanial Bryar 1979. december 31. Chicago, [Illinois]. 2004 óta van az együttesben, Matt helyét vette át a bandában. Korábban hangtechnikus volt a The Usednél. Nem lehet róla nagyon sok mindent tudni, mert kerüli a kamerákat és szûkszavúan nyilatkozik. Annyit mindenesetre lehet tudni róla, hogy a Rush nevû együttes és a Black Sabbath inspirálta õt a zenében, és hogy a gimnáziumban dobolt az iskolai zenekarban.

Egykori Tag: Matt Pelissier. Mattet a bandából közös elhatározás után rakták ki zûrös életvitele miatt, amely a bandára is nagyon kihatott. Jelenleg teherautósofõrként dolgozik.

Albumok :

Egyéb számok (2001)
My Chemical Romance - Egyéb számok1.All I Want For Christmas Is You 
2.Astro Zombies 
3.Heaven Help Us 
4.Jack The Ripper 
5.Kill All Your Friends 
6.My Way Home Is Through You 
7.Sister To Sleep 
8.Song 2 
9.Under Pressure 
10.Desert song 
I Brought You My Bullets You Brought Me Your Love (Eyeball Records) (2002)
My Chemical Romance - I Brought You My Bullets You Brought Me Your Love (Eyeball Records) 1.Honey, this mirror isn't big enough for the two of us 
2.Vampires will never hurt you 
3.Drowning lessons 
4.Our lady of sorrows 
5.Headfirst for halos 
6.Romance (instrumentális) 
7.Skylines and turnstiles 
8.Early sunsets over monroeville 
9.This is the best day ever 
10.Cubicles 
11.Demolition lovers 
Three Cheers for Sweet Revenge (2004)
My Chemical Romance - Three Cheers for Sweet Revenge1.Helena 
2.Give 'em hell, kid 
3.To the end 
4.You know what they do to guys like us in prison 
5.The ghost of you 
6.The jetset life is gonna kill you 
7.Interlude 
8.Thank you for the venom 
9.Hang 'em high 
10.It's not a fashion statement, it's a fucking deathwish 
11.Cemetery drive 
12.I never told you what I do for a living 
13.Bury me in black 
14.I'm not okay (I promise) 
The Black Parade (2006)
My Chemical Romance - The Black Parade 1.The end 
2.Dead! 
3.This is how I disappear 
4.The sharpest lives 
5.Welcome to the black parade 
6.I don't love you 
7.House of wolves 
8.Cancer 
9.Mama 
10.Sleep 
11.Teenagers 
12.Disenchanted 
13.Famous last words 
14.Blood(Hidden Track) 

Kedvencek közé jelölték : 270
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Daniel1993
Daniel1993
2011.06.25. 09:39:48
29-én Volt-ra minden MCR fannak kötelező ott lenni! Fura hogy nincsen kihirdetve...
Tehát aki még nem tud róla...: 2011.Június 29. Volt fesztivál (Sopron) Kezdés: 23:00
Bővebb info: www.volt.hu
 

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!


Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0044 s