Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Soilwork, Keep of Kalessin - Club 202 (2013.11.21.) \

Soilwork, Keep of Kalessin - Club 202 (2013.11.21.)A modern svéd metal zászlóshajója, a Soilwork tér vissza november 21-én Budapestre, hogy bemutassa legújabb, The Living Infinite című dupla albumát. A svédeket a nemrég átalakult felállást elnyerő norvég zenekar, a Keep Of Kalessin kíséri el a budapesti Club 202-be. A Soilwork új magasságokba emelte a kortárs metal zenét - ezt így gondolja a legendás Rob Halford is a Judas Priestből, aki egy interjúban az új évezred figyelmet érdemlő bandái közé sorolta őket. A Soilwork remek példa arra, hogy igenis van fejlődés a metal műfajon belül: a dallamos és a progresszív metal stílusjegyeit keverő egyedi hangzásukkal hatalmas rajongótábort tudtak összegyűjteni, s így az amúgy igen népes svéd metal szcéna egyik legismertebb képviselőjévé váltak.

A Soilwork már a kezdetekben is előrébb tekintett, mint sok társa, s talán ennek is köszönhető, hogy a jelek szerint végül sikerül kilábalniuk az alapító gitáros távozása utáni helyzetből is. Új albumukat, a The Living Infinite-ot a Nuclear Blast adta ki, producerként pedig Jens Bogren (Opeth, Amon Amarth) segítette őket a készítésben. Az énekes Björn „Speed” Strid lelkesen nyilatkozott az új kiadványról: „A The Living Infinite rögtön egy dupla lemez! A szó szoros értelmében, nincsenek benne ballasztnak szánt vagy korábbról előhalászott anyagok. Régóta akartam készíteni egy ilyet, és én javasoltam a zenekarnak is, a legutóbbi fesztiválszezon alatt.” A borító terveit a Mnemic gitárosa, Mircea Gabriel Eftemie készítette. A Soilwork tagjai ezt így kommentálták: „mindannyian lelkesek vagyunk a munkáját látva, mert annyira különbözik minden korábbi borítónktól, de remekül illik az album elegáns, hömpölygő hangulatához.” Rise Above The Sentiment című videójuk itt látható:
http://youtu.be/_LEKU7cBOak

Az albumon egy különleges vendég is feltűnik: a The Windswept Mercy című dalban Justin Sullivan, a New Model Army nevű legendás indie rockcsapat frontembere is énekel. „Ő egy igazi legenda, egy úriember a maga módján, akinek rendkívül egyedi kisugárzása van, a hangját, színpadi jelenlétét és dalszövegeit is beleértve. Egészen meghatódtam, amikor kiderült, hogy ő maga is szívesen közreműködne a dalban. Mindig is hősömként fogok rá tekinteni.” - mondta el Björn az együttműködésről.

A Soilwork nemrég vált meg (ismét) alapító gitárosától, Peter Wichers-től, akit a turnézenészként régóta a csapattal dolgozó David Andersson helyettesít. Björn így értékelte a váltást: „Mindkét félnek így volt a legjobb, mivel Peter nem volt képes velünk tartani a turnékon, nekünk pedig tovább kellett lépnünk. David igazán belevaló gitáros, és hatalmas lendület van benne. Ráadásul évek óta ismerjük a sok turnéról, úgyhogy tudtuk, hogy jól kijövünk majd.”

Az aktuális Soilwork turnén részt vevő norvég Keep Of Kalessin idén új digitális EP-t adott ki Inspection címmel. A középlemez a készülő új album előzetese, amely egyben megmutatja azt az átalakulást, amin az extrém metal zenekar keresztülment. A lemezen ugyanis már Arnt "Obsidian C." Grřnbech gitáros látja el az énekesi feladatokat, miután elváltak Torbjřrn "Thebon" Schei énekestől márciusban. A címadó dalhoz a zenekar videót is készített, amely itt látható:
http://youtu.be/p3qb5jf1nE4

A 35 éves Arnt elmondása szerint az Introspection egy nagyon személyes dal, amely arról a helyzetről szól, amikor az ember felülvizsgálja életét és megkérdőjelezi annak alapjait, és korábban fontosnak tartott dolgait. „Zenészként mindig azzal szembesülsz, hogy kénytelen vagy feláldozni a magánéletedet a zenekar kedvéért. Elgondolkodtam azon, hogy vajon megéri-e ez. A barátnők, a barátok és a család mindig csak a második helyen állt, és úgy gondolom, hogy az ember prioritásai az idő múlásával megváltozhatnak.. szóval azt hiszem, hogy ez a lemez lesz az én személyes midlife crisis-om (életközepi válság) zenei megtestesülése.”

A budapesti koncertre november 21-én kerül sor a budapesti Club 202-ben, ahol a tervek szerint egy hazai csapat is játszik majd – az ő kilétükről először a www.facebook.com/concertoconcerts oldalon tájékozódhatunk.

A Concerto Music bemutatja: European Infinity Tour 2013
2013. november 21., csütörtök 18 óra
Budapest, Club 202
Soilwork, Keep Of Kalessin koncertek + vendégzenekar
Belépő: 4900 Ft.

Jegyek kaphatók a Tickeportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Club 202-ben és www.concerto.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu/
http://www.soilwork.org/
https://www.facebook.com/keepofkalessin

https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/533090273422524/

Szapy - 2013-11-13 (11:39)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat