Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Tours de France: Musiques actuelles - A38 (2013.11.09.) \

Tours de France:  Musiques actuelles - A38 (2013.11.09.)A Mano Negra vagy a Négresses vertes által fémjelzett francia latin-ska-folk-punk hagyomány egyik legjelesebb, mindmáig működő képviselője, a bordeaux-i utcazenekar, az Hurlements d'léo forró hangulatú klubkoncertet tart Budapesten. Az esemény jelentőségét csak fokozza az egyik legjobb magyar koncertzenekar, a pécsi blues-rock-country csapat, a Psycho Mutants. A lassan húszéves bordeaux-i utca- és bárzenekar, az Hurlements d'léo (Oroszlánbőgés - nagyjából ezt jelenti a név) már többször megfordult Magyarországon is, nem véletlen, hogy az egyik legismertebb francia együttes. Zenéjében egyedi és feszabadító módon ötvöződik a klasszikus francia sanzon, a cigányzene, a akusztikus utcazene, a ska, a folk, a trubadúr-hagyomány, a zabolátlan punk és a modern rock – mindez tangóharmonikán, gitáron, nagybőgőn és vérbő fúvósokon előadva, kristálytiszta vokállal.

Az Hurlements d'léo annak a – világzeneinek is nevezhető – hagyománynak a képviselője, amit a nála valamivel korábban indult Mano Negra vagy a Négresses vertes is képviselt. A különbség mindössze annyi, hogy az utóbbiak megszűntek vagy átalakultak, az Hurlements d 'léo viszont itt van velünk, és bizonyos, hogy aktuális turnéjának budapesti állomásán súlyos klubkoncertet kerekít.

A zenekar tagjai
Laurent Bousquet: ének, gitár
Erwan Naour: ének, gitár
Jocelyn Gallardo: tangóharmonika, harsona, billentyűsök, gitár
Cyril Renou: trombita, ének
Jean Nicolas Saillan: dob, ütősök
Vincent Serrano: tenorszaxofon, brácsa, ének
Julien Arthus: szaxofon, gitár, ének
Reno Eychenne: nagybőgő

Lemezek
Le café de jours heureux, 1998
La belle affaire, 2000
Un air, deux families, 2002
Ouest terne, 2003
Hardcore trobadors, 2004
Temps suspendu, 2006
République du sauvage, 2007
Bordel de luxe, 2011

Honlap: http://www.hurlements.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Hurlements

A 2003-ban alakult pécsi Psycho Mutants szinte teljesen társtalan a magyar rockzenében, ugyanakkor nagyszerűen kiegészíti a Craftmen Club fellépését. A 2009-ben feloszlott, de egy év szünet után újjáalakult együttes Nick Cave és Jon Spencer stílusát adaptálja a helyi viszonyokra. Az alap country, western, blues, de mindez valami egészen különös, elszállós, balladisztikus hangulatban. Karnics Zoltán egészen egyedi hangja Johnny Casht idézi, Jehan Paumero harmonikája pedig finoman ellensúlyozza a a gitárok zúzását.

A zenekar az újjáalakulást követően viharos gyorsasággal adta ki második lemezét, amelyen már egy igazi, érett, kiforrott produkció mutatkozik be. Gyönyörű hangulatok, elegánsan összerakott számok sorakoznak a Tango with Me-n, amelyekben finom arányokkal ötvöződik a rock, a bsychobilly, a tangó, a blues és a country. A Psycho Mutants igazi üde színfolt a magyar rockzenében, zenéje olyan muzsika, amilyet magyaroktól, magyar színpadon igen ritkán hallhatunk.

A zenekar tagjai:
Karnics Zoltán: ének, gitár
Cziráky Balázs: gitár
Osztermayer Péter: basszusgitár
Bruszel Balázs: trompbita
Jehan Paumero: tangóharmonika
Lőrincz László: dob

Lemezek
Ghost City, 2008
Tango with Me, 2010

Honlap: http://www.psychomutants.com
Facebook: https://www.facebook.com/psychomutants

Tours de France – Musiques actuelles
Les hurlements d'léo (F)
Psycho Mutants
2013. november 9., szombat 20h
A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 2000 Ft, elővételben: 1500 Ft. Koncert+vacsorajegy, csak elővételben: 3000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), vagy személyesen az A38 Hajón. A koncert és a Tours de France sorozat támogatója a Francia Intézet.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. Részletes program, bőséges információk, interjúk, fotók, galériák, belehallgatás, fórum és jegyvásárlás a www.a38.hu oldalon. A koncertre jegy vásárolható bankkártyával az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A hajó zárt tereiben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó fűtött orrteraszán gyújthatnak rá.

Szapy - 2013-10-30 (21:45)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat