Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Lowland Fest 2024

XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
When Saints Go Machine (DK), American Mercury (ex-Norbert Kristof Band) - A38 (2013.11.24.) \

When Saints Go Machine (DK), American Mercury (ex-Norbert Kristof Band) - A38 (2013.11.24.)Dánia egyik legnépszerűbb zenekara a különleges When Saints Go Machine formáció, amely elképesztő keverékét hozta létre a pop, a house, a soul és a poszt-punk zenéknek. Előttük pedig Norbert Kristófék nyomnak egy jót. Nagy utazás! A kritikus bizony rendesen megvakargathatja a fejét ha a When Saints Go Machine együttes zenéjét akarja szavakkal körülírni, hisz valóban egy különös, döbbenetes jelenségről van szó, amely merőben új a zenei szcéna számára. A 2007-ben alakult dán formáció ugyanis egy olyan összetett ötvözetet hozott létre, amely egyszerre elektronikus tánczene, ugyanakkor van benne egy jó adag poszt-punk érzés is, valamint kísérleti elektronika Aphex Twin világából és mindenekelőtt egy jókora egészséges adag popzene. Kristóf Norbert , dalszerző, gitáros-énekes zenei ízlését a kilencvenes évek alterock-kinálata, közelebbről a Smashing Pumpkins, a Nirvana, a Cure, a Sonic Youth és a Radiohead alakította, de hatottak rá olyan emblematikus dalszerzők is, mint Elliott Smith, Damien Rice vagy a Bright Eyes. E hatásokból, saját szűrőjén keresztül alakította ki a rá jellemző, karakteres "kristófnorbis" álomszerű-melankólikus világot.

When Saints Go Machine (DK)
A kritikus bizony rendesen megvakargathatja a fejét ha a When Saints Go Machine együttes zenéjét akarja szavakkal körülírni, hisz valóban egy különös, döbbenetes jelenségről van szó, amely merőben új a zenei szcéna számára.

A 2007-ben alakult dán formáció ugyanis egy olyan összetett ötvözetet hozott létre, amely egyszerre elektronikus tánczene, ugyanakkor van benne egy jó adag poszt-punk érzés is, valamint kísérleti elektronika Aphex Twin világából és mindenekelőtt egy jókora egészséges adag popzene.

Nikolaj Manuel Vonsild éneke a popzenében abszolút ritkaságnak számít, hiszen úgy ugrál a dögös mély-regiszterekből a magas falszettókba, mintha az a világ legkönnyebb dolga volna, miközben Jonas Kenton és Simon Muschinsky billentyűs hangszereiken tolják alá a meggyőző ezerszínű hangszőnyeget, amelyben a Depeche Mode meggyőző lényegre-törése és zseniálisan találó egyszerűsége született újjá, míg Silas Moldenhawer akusztikus dobolása az indie zene közvetlenségét, a dobogó pulzust, a szív lüktetését ágyazza a mesterien megformált zenei szövetbe.

Mindez a meggyőző sokszínűség annak is köszönhető, hogy a formáció mind a négy tagja különböző zenei háttérrel és ízléssel rendelkezik. Jonas és Silas leginkább a house és a tehno zene világában érzik magukat otthonosan, míg Simon kedvence a jazz és a neo soul, Nikolaj pedig a 60-as és 70-es évek dance és post-punk klasszikusai mellett teszi le a voksát.

A When Saints Go Machine Dánia egyik legnépszerűbb zenekara, így nem csoda, hogy sokezres közönséghez vannak szokva. Érdemes lecsekkolni, hogy vajon miért is van ez így.

Felállás:
Nikolaj Manuel Vonsild - ének
Jonas Kenton – billentyűs hangszerek
Simon Muschinsky – billentyűs hangszerek
Silas Moldenhawer – dob

honlap: http://www.whensaintsgomachine.com/

American Mercury (ex-Norbert Kristof Band)
Kristóf Norbert , dalszerző, gitáros-énekes zenei ízlését a kilencvenes évek alterock-kinálata, közelebbről a Smashing Pumpkins, a Nirvana, a Cure, a Sonic Youth és a Radiohead alakította, de hatottak rá olyan emblematikus dalszerzők is, mint Elliott Smith, Damien Rice vagy a Bright Eyes. E hatásokból, saját szűrőjén keresztül alakította ki a rá jellemző, karakteres "kristófnorbis" álomszerű-melankólikus világot. 2012 óta zenekaros felállásban koncertezik, ebből lett az American Mercury, melynek tagja még Máté (a világhíres Bermuda doboskája), aki épp elütötte a 20-at, és Manu, aki már az anyaméhben is Pink Floyd-ot hallgatott, majd a Velvet Stab metál zenekarban volt basszeros.

Felállás
Kristóf Norbert - gitár, ének
Manu - basszusgitár
Török Máté – dob

a zenekar facebook oldala: https://www.facebook.com/americanmercury

When Saints Go Machine (DK), American Mercury (ex-Norbert Kristof Band)
2013. november 24., vasárnap 20h
A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

Koncertterem
Belépő: 3500 Ft., elővételben: 3000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve személyesen az A38 Hajón. A Kortárs Skandináv Fesztivál bármely programjára jegyet váltók féláron vehetik meg koncertjegyüket az A38 Hajón.
A38 – Jegyvásárlás: http://www.a38.hu/hu/program/when-saints-go-machine-dk

Szapy - 2013-11-13 (11:39)

Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat