Bloody Roots logo
Bloody Roots ének, gitár : Schmiedl Tamás
gitár : Schmiedl Balázs
basszusgitár : Horváth Tamás
dob : Budai Béla

Koncertek:
2019-07-12 Dunaújváros - Szalki-sziget - Rockmaraton 2019 - 4.nap Fellépők: Akela, Aurora, Bloody Roots, Cadaveres, Fostartály, Gutalax, Invader, Jack, Jinjer, Krampüs, Magor, Moby Dick, Napalm Death, Omen, Paediatrician, Phoenix Rt, Pokolgép, Red Swamp, Room Of The Mad Robots, Rómeó Vérzik, Rózsaszín Pittbull, Samas, Shapat Terror, Soulfly, Stonedirt, The Tumor Called Marla, The Wedding At The Slaughterhouse, Venom Inc., Wall Of Sleep Kezdés: 13:00 Flyer
Koncertarchívum:
2010-05-08 3 - Red Rocket Music Club - Bloody Roots lemezbemutató [Képtár]
2010-10-02 3 - Red Rocket - Bloody Roots,Rómeó Vérzik [Képtár]
2010-10-23 Budapest - Club202 - Bloody Roots,Rómeó Vérzik [Képtár]
2011-12-30 Sopron - Hangár - Blody Roots [Képtár]


Történet:

Bloody Roots project ötlete már 2008-ban megszületett, de ebben az évben Schmiedl Tamás alapító, a Moby Dick frontembere és meghatározó dalszerzõje még egyedül dolgozott az elsõ dalokon és gyûjtögette az ötleteit. Az elképzelés egy tradicionális thrash lemezanyag létrehozása volt, fõként gyors, lendületes dalokkal és mindezt nem egy szûk zenekari tagság keretein belül, hanem kibõvített, meghívott zenész és alkotógárdával.

Smici: Már a legelejétõl egy sokszereplõs produkcióban gondolkodtam, nemcsak a hangszeres feljátszások tekintetében, de a szerzõi, alkotói munkába is szerettem volna bevonni általam nagyra becsült dalszerzõket, zenészbarátokat. Az elõzõ években a Moby Dick Tribute lemez készítése során megtapasztalt több résztvevõs munka élményét kerestem újra, nem akartam egyedül vagy csak egy pártagú zenekari tagság keretein belül dolgozni. Nem kellett túl sokat gondolkodnom, ki lenne, akivel szívesen együtt zenélnék, így 2008 végéig szinte mindenkivel felvettem a kapcsolatot. Természetesen tisztában voltam azzal, hogy mindenkinek a saját zenekara mûködése mellett kell idõt találnia a projectes tevékeny-séghez, ezért az ötletek "szállítását", a munka kezdetét 2009 tavaszára, nyár elejére kértem.

A közremüködõi gárda kialakulása után, a projecttel kapcsolatos tervek és elképzelések letisztultak, elkezdõdhetett a lemez megjelenésének elõkészítése.

A Hammer Records, Smici anyazenekarának a Moby Dicknek a kiadója, szerencsére elsõkörben üdvözölte az elképzeléseket és támogatásáról biztosította a projectet. A produkció kiadói sorsa így hamar eldõlt és az alkotói munkára helyezõdhetett a hangsúly. Hamarosan újabb fejlemények történtek, hiszen Hartmann Kristóf produkciós igazgató részérõl a project kedvezõ koncertlehetõséget kapott, ami után röviddel, május 17-én véglegesen eldõlt, a Bloody Roots még lemezmegjelenés elõtt, a Wigwam színpadán mutatkozik be elõször élõben, 2009. szeptember 25-én, többek között a Kalapács és az Omen társaságában. A koncert ténye kicsit átrajzolta a Bloody Roots menetrendjét és váratlan terheket is jelentett, hiszen koncertzenekar felállítása egyelõre nem volt a tervben és a sok közremûködõvel megálmodott lemezanyag elkészülte sem tûnt kis feladatnak. A zenekarépítés nem ment minden nehézség nélkül, hiszen Schmiedl Balázs szólógitáros és Horváth Tamás bõgõs csatlakozása után a dobost csak sokadszori nekifutás után sikerült megtalálni, Tarcsai Ádám személyében.

Kétévi kitartó munka és elõkészületek után 2010 április elején a Nail Records kiadásában végre megjelenik a Bloody Roots bemutatkozó albuma, Isten kezében címmel. A Bloody Roots album elkészítésében közremûködtek:

  • Schmiedl Tamás (Moby Dick, Bloody Roots)
  • Schmiedl Balázs, Horváth Tamás, Tarcsai Ádám (Bloody Roots)
  • Farkas Zotya, Hommonai Gergely (Ektomorf)
  • Füleki Sándor, Kemencei Balázs (Wall Of Sleep)
  • Ficzek András (Dalriada)
  • Körmöczi Péter (Cadaveres)
  • Vörös Attila (Nevermore)
  • Szuna Péter, Kállai János (K3)
  • Szíjártó Zsolt (Akela, After Rain)
  • Ziskó Olivér (ex-Cavum, Sear Bliss)


2012. november 5-én megjelent a zenekar 2. lemeze "Az ígéretek földjén" címmel.Az ígéretek földjén a megjelenés hetében a 4. helyen nyitott a Mahasz listán.
Videók:

Bloody Roots Youtube csatorna


Csatlakozz a Bloody Roots-hoz a közösségi portálokon!Bloody Roots Facebook        myspace


Albumok :

Isten kezében (2010)
Bloody Roots - Isten kezében1.Késői fohász [watch video]
2.Isten kezében [watch video]
3.Haragvó istenek 
4.Vérezzen meg minden [watch video]
5.A Nap gyermekei 
6.Árva világ, árva fia 
7.Ne add fel [watch video]
8.Szél, Nap, Föld, Jég [watch video]
9.Rossz jellel születtünk 
10.Örök büntetés 
11.Ezer év [watch video]
12.Mária országa koldusok hazája 
13.A gyűlölet mezején 
Az ígéretek földjén (2012)
Bloody Roots - Az ígéretek földjén1.Reménység temploma 
2.Hazugságok oltárán 
3.Hozd el Uram 
4.Vérből – vérbe 
5.Népek útján 
6.Vérző népek tavasza 
7.Ígéretek földjén 
8.Fekete átok foglya 
9.Vezessetek útra 
10.Jöjj menedék 
11.Felesküdöt az ég… 
12.Kiválasztott 
13.Refuse Resist 
14.Roots Bloody Roots 

Kedvencek közé jelölték : 217
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Andrew Dravek
Andrew Dravek
2012.10.25. 14:12:26
http://hammerworld.hu/2012/10/25/bloody-roots-ket-uj-dalt-is-meghallgathatsz-smiciektol/

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!

Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0055 s
© bloodyroots.rockerek.hu