Quattro-X logo
Quattro-X ének/gitár : Nayrobi
dob : Baggio
bass : Czula

Koncertek:
2015-05-30 Szeged - Rongy - Gonoszok Éjszakája 4. Fellépők: Quattro-x, Salvus, The Void Be: 700Ft. Kezdés: 19:00 Flyer

A Quattro-X zenekar 2006. december 12-én tartotta elsõ próbáját Szegeden, a helyi zenekarok számára kultikussá vált egykori Ikarus gyár egyik termében.

Fél évvel késõbb a zenekar énekese úgy határozott, hogy a munkája mellett a zenélés már nem fér bele az idejébe, ezért elhagyta a bandát. Késõbb a megmaradt tagok úgy döntöttek, hogy a kiválás után Robi vegye át az énekesi szerepet.

2007 nyarán azenekar töretlenül próbált és gyakorolt, hogy minél hamarabb megmutathassa zenéjét a nagyközönségnek. A Quattro-X elsõ fellépése 2008. február 28-án volt Szegeden, a Fészek Klubban. Ezt számtalan koncert követte, majd nyáron a zenekar elhagyta Szeged határait, és a szentesi IH Gödör fesztivál tehetségkutatójáról hazavitte a különdíjat.

Néhány jól sikerült fellépés után a Quattro-X õsszel visszavonulót fújt, de a tagok egyáltalán nem unatkoztak, hiszen elkezdték az elsõ kislemez felvételét Vári Gábor segítségével, aki olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Salvus, vagy éppen az Angertea. A 2008 õszén kezdõdõ kislemez felvétele több hónapon keresztül zajlott, végül az “A valóság útján EP” címet kapta.

2009. március 1-én megjelent a négy számos felvétel, majd a banda országos turnéra indult, mely több hazai nagyvárost is érintett. A zenekar meglepetésére és örömére a Rockinform Magazin áprilisi számában igen pozitív kritika jelent meg a lemezrõl, emellett a kiadvány több más online és offline magazinban is elismerõ értékelést kapott a Quattro-X tagjainak megelégedésére.

A tavaszi turné után a banda 2009 nyarán fesztiválról fesztiválra vándorolt, játszottak többek között a Rockmaraton és a Fishing on Orfû színpadain is. Július közepén sajnos Robinak és Baggionak új basszusgitárost kellett keresniük, de a váltás gyorsan megtörtént, és a következõ héten már két koncertet is adtak Félix közremûködésével.

2009 szeptemberében elkészült a zenekar elsõ hivatalos kis költségvetésû videóklipje a “Nem érted” c. dalhoz.

2010-ben a Quattro-X tagjai kényszerpihenõre vonultak, de 2011 júliusában újult erõvel tértek vissza, majd pár napon belül felléptek az I. Tótkomlósi Rockfesztiválon, valamit a Zentai Nyári Ifjúsági Napokon. A zenekar 2012 nyarán felvette legújabb nagylemezét a szegedi Black Hole Sound stúdióban, a korong szeptember 13-án napvilágot is látott Megosztva címmel.

Albumok :

A valóság útján (2009)
Quattro-X - A valóság útján1.A valóság útján [watch video]
2.Bombázó [watch video]
3.Menekülj! [watch video]
4.Nem érted [watch video]
Megosztva (2012)
Quattro-X - Megosztva1.Fentről nézve [watch video]
2.Hidd el [watch video]
3.Nem vagyok egyedül [watch video]
4.Megosztott világ (feat. FairPlay) [watch video]
5.Útközben [watch video]
6.2.17 [watch video]
7.Ki védhet meg [watch video]
8.Bombázó2 [watch video]
9.Igaz vagy hamis [watch video]
10.A történet vége [watch video]

Kedvencek közé jelölték :
Khalmoa, Nayrobi, Erling, KeNTaGoN, Szasza_Alexandra

[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Nincs hozzászólás.

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!

Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0035 s
© quattrox.rockerek.hu