Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
XXX. Rockmaraton

S8 Underground Club

[Tovább...]
Mr BIG - Barba Negra (2024.04.07.) \

Mr BIG - Barba Negra (2024.04.07.)

Budapest is szerepel a Mr. Big búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio. A programban pedig szerepel a teljes Lean Into It album, a 35 éves pályafutás többi nagy slágere mellett. A Mr. Big utolsó világkörüli turnéja javában zajlik: a BIG Finish nevet kapó eseménysorozat az Egyesült Államokat, Japánt és Európát is érinti. A fellépéseken Eric Martin (ének), Paul Gilbert (gitár és ének), Billy Sheehan (basszus és ének) és Nick D’Virgilio (dob és ének) teljes egészében előadja az 1991-es Lean Into It albumot. Ez az a nagylemez, ami megjelenésekor számos nagy slágert hozott, mint például a Just Take My Heart és a To Be With You.

A Mr Big története még 1988-ban indult, Los Angeles-ben. A nagy hard rock korszak egyik utolsó képviselőjeként jelentek meg, jóllehet már a kezdetektől inkább a lágyabb, líraibb hangvétel jellemezte őket, felejthetetlen dallamokkal és énekharmóniákkal. A ’90-es évek elején, a To Be With You révén elért áttörés után az egész évtizedben aktívak maradtak, és jó pár albumot adtak ki, később Paul Gilbert helyett Richie Kotzen bevonásával. A csapat végül 2002-ben fejezte be működését, egészen a 2009-es újraindulásig. A Mr. Big utolsó stúdióalbuma, a Defying Gravity 2017 júliusában jelent meg, és az utolsó koncertjüket Pat Torpey-vel az angliai Wolverhamptonban adták 2017-ben. A banda eredeti dobosa és társalapítója, Torpey 2018-ban vesztette el harcát a Parkinson-kórral szemben, így a többiek arra jutottak, ideje lezárni ezt a fejezetet örökségükben. A búcsú idejére Pat Torpey helyére a zenekar barátja, Nick D’Virgilio lépett. „Egy csodálatos dobost találtunk Nick személyében, és neki is fantasztikus hangja van,” – lelkesedik Sheehan. „Nick hangterjedelme hasonló Pat-éhez, így képes lesz a finom ének megoldások előadására is. Ez nagy megkönnyebbülés, mert a Mr. Big mindig is nagy hangsúlyt fektetett a harmóniákra. Amikor a banda elindult, nagyon is egymásra támaszkodtunk. Tudtuk, hogy minden srác pontosan azt fogja csinálni vokálisan, amit tennie kell, és azt jól, helyesen és időben fogja megtenni. Nehéz olyan dobost találni, aki azon a hangterjedelmen énekel, amire nekünk szükségünk van a színpadon, de Nick esetében ez megvan.”

A turnéval kapcsolatos friss hír, hogy a felálláshoz ideiglenesen a Whitesnake háttérvokalistája, Michele Luppi is csatlakozott, hogy támogassa az átmeneti énekhang problémával küzdő Ericet a következő pár állomáson. A zenekar április 7-én ér Budapestre, ahol a Barba Negrában játszanak majd.

https://www.facebook.com/events/3989485537974049/

k-soft - 2024-03-27 (10:48) Hozzászólások: 0
U.D.O. - Barba Negra (2024.03.27.) \

U.D.O. - Barba Negra (2024.03.27.)

Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U.D.O. A Barba Negrában egy frissen felfedezett a angol csapat, a Tailgunner is bemutatkozik. Bizonyára senki sem lepődik meg a híren: a német heavy metal nehézsúlyú alakulata, az U.D.O. a 2023-as évben sem lassított: ausztráliai és japán turnéállomások után még lenyomták a tavalyi fesztiválszezont is, immár az új basszusgitáros és régi Accept-es cimbora, Peter Baltes közreműködésével.
Emellett sikerült 13 új dalt is felvenni, amivel az öttagú csapat új támadóformációba rendeződik, a szó szoros értelmében: ugyanis az augusztusban megjelent Touchdown album borítója, és az új zenekari fotók is az amerikai foci világából merítettek ihletet.
Az Udo Dirkschneider nevét viselő U.D.O. immár 37 éve indult, másfél tucat nagylemezt, 6 élő felvételt, 3 válogatást és 17 kislemezt adott ki, és pályafutásuk egyáltalán nem lefelé ível: a németországi lemezeladási listákon éppen a legutóbbi lemez érte el az eddigi legjobb, negyedik helyezést.
A mostani turné stílszerűen az Egyesült Államokban indult még tavaly, de február eleje óta már Európát róják a fiúk, méghozzá egyre több teltházas állomást felmutatva. Budapesten március 27-én lesz a sorakozó az alapvonalnál, és indul a meccs a Barba Negrában! Jegyek már kaphatók, a zenekar pedig kiegészítő VIP jegyeket is kínál.
A budapesti koncert vendége a heavy metal szcéna egyik legforróbb új brigádja, a Tailgunner. A csapat 2018-ban indult, de már több sikeres brit turnét letudott, a Fireflash Records-nál pedig az első nagylemez is megjelent.
Belépő elővételben 11.900 Ft, a koncert napján 12.900 Ft. Jegyek kaphatók a Rock1.hu és Tixa.hu oldalon, illetve az Eventim és a Ticketportal hálózatában.

https://www.facebook.com/events/177639492066774/

k-soft - 2024-03-19 (14:26) Hozzászólások: 0
Crypta - Barba Negra (2024.04.12.) \

Crypta - Barba Negra (2024.04.12.)

Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta. A Barba Negra Blue Stage-en ezen a péntek estén egy kisebb death metal fesztivál várható, hiszen fellép még a nyaktörő modern death metalt játszó, dán Nakkeknaekker, a koszos death’n’rollt pörgető dán Plaguemace, illetve a hazai death metal alapvetés, a Beneath The Void is. A Crypta 2019-ben indult; az alapítók között találjuk a Nervosa énekesét és ritmusszekcióját, vagyis Fernanda Lirát és Luana Damettót, akik mellé Jéssica di Falchi szóló- és Tainá Bergamaschi ritmusgitáros társult. Bemutatkozó albumuk, az Echoes of the Soul rögtön feltűnést keltett az Egyesült Államokban és Németországban is. A friss, Shades of Sorrow című lemezen igyekeznek követni a korábbi zenei irányvonalat, modern és klasszikus death metal, és fajsúlyos black elemeket is felmutatva. A lemez készítésében Daniel Bergstrand és Jens Bogren működött közre, a felvételek a stockholmi Family Mob Studio-ban készültek.
A turnén a többi fellépő is feszes tempójú, különleges zenei élményt kínál. A dán Nakkeknaekker igazán nyaktörő tempójú modern death metalt ígér, a nevük is éppen ezt jelenti. 2020-as alakulásuk óta kegyetlen hangzásuknak és az odacsapós koncerteknek hála hamar ismertté váltak. A csapat old school alapokon (Entombed, Morbid Angel, Bloodbath) áll, de modern hangzásokat is beemel a dalokba. Hazai pályán többek között a Hatesphere-rel is turnéztak, és jó pár nagy európai fesztiválon is feltűntek, most pedig jöhet az európai turné.
A Plaguemace is 2019-ben indult: az alapító fivérek, Andreas és Simon jóféle skandináv death metalt szerettek volna játszani, de az inspirációk között nem csak az Entombed és a Grave, hanem a High On Fire vagy akár a Motörhead is említhető. Robbanékony és brutális hangzást, igazi death and roll cirkuszt raktak össze a srácok. A Reptilian Warlords lemez tavaly novemberben jelent meg.
A turné legnagyobb múlttal rendelkező csapata a hazai vendég lesz: a Beneath the Void ugyanis a jó két évtizede indult Kill With Hate zenekar újragondolt, nevet váltott továbbélése. …Into Oblivion című nagylemezükön a korábbiaknál technikásabb oldalukat mutatták meg.
Belépő: elővételben 7.900 Ft, a koncert napján 8.900 Ft. Megadeth '24 jegytulajdonosoknak: 3.900 Ft. Jegyek kaphatók a Rock1.hu oldalon.

https://www.facebook.com/events/1590865165053598

k-soft - 2024-03-19 (13:55) Hozzászólások: 0
Summer Hell: Exodus, Abbath Doom Occulta, Deicide - Barba Negra (2024.08.06.) \

Summer Hell: Exodus, Abbath Doom Occulta, Deicide - Barba Negra (2024.08.06.)

2021-ben a Kreator, az Eluveitie és a Jinjer főszereplésével indult el a SUMMER HELL, amely idén augusztusban újra visszatér a BARBA NEGRÁBA, ráadásul a korábbi esemény örökségét viszi tovább, brutális felhozatallal. Az idei kör nagyágyúi az Exodus, az ABBATH DOOM OCCULTA és a Deicide, de jön a Misery Index és a SKELETAL REMAINS is. Na meg persze további fellépők, két színpadon.

https://www.facebook.com/events/233616596507027

k-soft - 2024-03-13 (18:49) Hozzászólások: 0
Légy a Tankcsapda előzenekara! - Pályázat \

Légy a Tankcsapda előzenekara! - Pályázat

„Légy a Tankcsapda előzenekara!” címmel hirdet pályázatot zenekarok számára a Budapest Open RoadDays 2024 fesztivál. A nyertes az idén 35. jubileumát ünneplő Tankcsapda előzenekaraként lép fel június 29-én a Műegyetem rakparton megrendezésre kerülő Budapest Open RoadDays fesztivál nagyszínpadán. A szervezők határon túli és magyarországi zenekarok jelentkezését is várják. A nagyszínpados koncertre pályázó zenekarok április 7-ig jelentkezhetnek a versenyre. A győztes a Tankcsapda előzenekaraként olyan népszerű zenészek és zenekarok mellett léphet fel a Budapest Open RoadDays 2024-en, mint Tátrai Tibusz és szupergrupja, a Godfater, Little G Weevil, a Mystery Gang, Takács Vilkó vagy az AK26. A pályázat zsűrijét a Tankcsapda zenekar, Takács Vilkó (Ganxsta Zolee és A Kartel, Dos Diavolos), Giaj (AK26), Cselőtei László, a Hammerworld alapító-főszerkesztője és Hankó Ákos, a Budapest Open RoadDays 2024 fesztivál főszervezője alkotja. A szakmai zsűri által a hat legjobbnak ítélt jelentkező zenekar közül az élő elődöntők során választják ki a győztest, aki a Tankcsapda előzenekara lesz a Budapest Open RoadDays 2024 fesztiválon. Az élő elődöntőkre 2024. április 20-án, a Harley-Davidson Budapest Szezonnyitón, illetve 2024. május 23-án, az Open Road Tour 2024 nyitónapján kerül sor. Mindkét eseményen 3-3 döntős zenekar lép fel a több száz fős közönség, valamint a zsűri előtt. A nagyszínpados fellépésre pályázó zenekarok 2024. április 7-ig küldhetik be nevezési anyagukat a lenti oldalon a Tankcsapda előzenekar menüpont alatt. A szakmai zsűri döntését 2024. április 11-én hozzák nyilvánosságra a szervezők.

https://openroad.hu/openroad-days-2024

k-soft - 2024-03-12 (18:24) Hozzászólások: 0
Lopunk | M.Á.K. | Barangóék - S8 Underground Club (2024.04.26.) \

Lopunk | M.Á.K. | Barangóék - S8 Underground Club (2024.04.26.)

13 után ismét M.Á.K koncert a láthatáron! Az 1994 és 2004 között aktív Megállóhelyek és átszállási kapcsolatok ekkor ünnepli 30. születésnapját. Ha ez nem lenne elég, akkor április 26-án este egy Lopunk koncertet is végigtombolhattok, s BARNGÓÉK is tiszteletüket teszik. Minden bizonnyal TELTHÁZAS lesz buli lesz, úgyhogy siessetek a JEGYELŐVÉTELLEL, nehogy kintragadjatok!

ESEMÉNY: https://www.facebook.com/events/2655915087911323/
JEGYELŐVÉTEL: https://s8underground.jegyx1.hu/eloadas/3176/lopunk---m-a-k----barangoek

k-soft - 2024-03-08 (04:49) Hozzászólások: 0
XXX. Rockmaraton - Hardcore kánaán \

XXX. Rockmaraton - Hardcore kánaán

Ismét friss hírrel jelenkezett a XXX. Rockmaraton Fesztivál szervezősége. Az apropó az, hogy komoly külföldi és hazai előadókkal erősít a hardcore műfajból: Sick Of It All [USA], Dog Eat Dog [D], Ratos De Porao [BR], Savaria Colonia Hardcore: Social Free Face, Liberal Youth. Heti bérletek és napijegyek elérhetők a ROCK1 oldalon továbbá a BARBA NEGRA pénztárában.
Sick Of It All: Ha meghatározóan kultikus zenekart kell mondani a New York hardcore színtérről, akkor biztos, hogy a Sick Of It All neve az elsők között jutt eszébe a stílus minden rajongójának. A mai napig hatalmas befolyásuk van az egész színtérre: a street knowledge és a queens-i hardcore keresztapái 2024-ben is kíméletlenül az arcodba tolják a tutit, önmagukhoz hűnek maradva. Továbbra sincs megalkuvás csak kőkemény hardcore zene; tőlük a teljes életművön átívelő dalokból álló performanszra számíthatunk, szóval minden SOIA-fanatikust várunk egy circle-pitre júliusban a színpad előtt!
Dog Eat Dog: Biztos sokan emlékeznek a csapat slágereként aposztrofálható „Who’s the King?” című számra, melyet leginkább a fülbemászó szaxofonnyitányról lehetett felismerni. A 17 év után friss lemezzel jelentkező amerikai Dog Eat Dog újra Magyarországra látogat, hogy még nagyobb bulit csapjon a Rockmaratonon. 2023-as Free Radicals albumuk továbbra is a crossover / HC-punk műfaj jegyében született, mely csupa olyan groove-os / nyomulós / dallamos szerzeményt rejt, ami élőben egy szabadtéri környezetben még hatásosabban fog érvényesülni.
Ratos De Porao: Brazília rengeteg kiváló zenekart adott a metal / hardcore / punk színtérnek, egyik legrégebbi, a méltán legendás Ratos De Porao formációja. Zenéjük egyaránt ötvözi a thrash metal, HC-punk és d-beat elemeket, hogy minél ütőképesebben átjöjjön a csapat üzenete. Bő 40 éves pályafutásuk során mindvégig megmaradtak az ikonikus underground státuszban, nem is akarnak többnek látszani, mint akik, a lényeg továbbra is az, hogy őszintén elmondják nekünk a véleményüket a társadalomkritikus világszemléletükön keresztül.
Savaria Colonia Hardcore: Social Free Face, Liberal Youth: A hazai hardcore vonalat ki más képviselhetné a Rockmaratonon, mint az idén 30 éves Savaria Colonia Hardcode két alapító zenekara a Social Free Face és a Liberal Youth. Az SCHC mozgalom egy olyan nagyobb baráti közösséget fogot össze a 90-es évek derekától Szombathelyen és annak közelében, amely a hardcore, punk, oi! és ska zene szeretetéből ered. Ennek a kolóniának az egyik oszlopa, a Liberal Youth már a kezdetektől gyors, kompromisszumoktól mentes oldschool hardcore-t játszottak társadalomkritikus, de mindig pozitív kicsengésű szövegvilággal. A Social Free Face volt az SCHC közösség másik mozgatórugója, akik szintén óriási hatással voltak a hazai HC zenei szcéna fejlődésére, régisulis NYHC-s alapokra épülő dalaik, karcos gitártémákal és igazi „szósölös” szövegekkel tartják folyamatos mozgásban a közönséget minden koncerten és így lesz ez minden bizonnyal a Szalki-szigeti fellépésükön is.
https://www.facebook.com/Rockmaraton/

k-soft - 2024-03-06 (21:10) Hozzászólások: 0
XXX. Rockmaraton - Alvin és a Mókusok, Leander Kills, Lord, Pokolgép \

XXX. Rockmaraton - Alvin és a Mókusok, Leander Kills, Lord, Pokolgép

Folytathatjuk a hazai zenekarok sorát, melyek fellépnek a jubileumi Rockmaraton Fesztiválon. Érkezik a Alvin és a mókusok, a Leander Kills, a Lord és a Pokolgép is.
Alvin és a mókusok: A hazai punk-rock szcéna egyik legaktívabb zenekara, az Alvin és a mókusok, több mint 30 év alatt már számos nagylemezen vannak túl, s még mit sem veszítettek a lendületükből. A tőlük megszokott humoros, szókimondó de egyben elgondolkodtató szövegeken mintha nem fogna az idő, zenéjükben a klasszik punk mellett a zúzósabb metálos témákon át a lírai dallamok is jól elférnek, amiről ti is megbizonyosodhattok júliusban élőben a Szalki-szigeten!
Leander Kills: A Köteles Leander vezette Leander Kills nem az a pihenős, hátradőlős banda, mindig valami új izgalmas projekten dolgoznak. Lehet épp szimfonikus nagyzenekarra hangszerelnek dalokat vagy épp az Örökzöldek turnéra készülnek, vagy épp új dalokat írnak következő nagylemezükre, de egy biztos, hogy idén nyáron őket is a Rockmaraton nagyszínpadán láthatjuk a legnagyobb slágereik társaságában.
Lord: Meghatározó zenekarral bővült a Rockmaraton heavy metal / hard rock felhozatala, a legendás Lord zenekar ismét tiszteletét fogja tenni a fesztiválon, elkötelezett rajongótáboruk nem kis örömére. A több mint 50 éves múltra visszatekintő csapat kirobbanó formában van, nem is kétséges, hogy a koncertjükön egy igazi hard rock időutazásra számíthatunk!
Pokolgép: A Pokolgép honi és nemzetközi rocktörténeti szempontból is megkerülhetetlen tényező, a klasszikus heavy metal egyik legnagyobb hazai ikonja. Töretlen lendülettel és új énekessel készülnek a Rockmaratonos koncertjükre, ahol minden bizonnyal többgenerációs rajongótáborukkal megtelt nézősereg fogja várni őket a nagyszínpad előtt.

https://www.facebook.com/rockmaraton

k-soft - 2024-03-05 (14:11) Hozzászólások: 0
This Calling dalpremier - On The Devil’s Side \

This Calling dalpremier - On The Devil’s Side

Új dalt mutatott be az ultradallamos - női vokálokkal is gazdagon ellátott - punkrock / hardcore-ban utazó (Noble Victory, The Idoru, Magma Rise, Bridge to Solace, Prosectura, és ex-Alvin és a mókusok tagjaiból verbuválódott) This Calling. Az On The Devil’s Side a fővárosi banda április 5-én megjelenő második nagylemezének újabb előfutára. Fellegi Ádám (gitár) a dalról, és a lemez koncepciójáról: “A dal – de igazából az egész lemez – mondanivalójában kicsit a Misfits horror érájába repít vissza, illetve a lélek sötétebb oldalára világít rá, tudod, arra, ami az álmatlan éjszakák közepén kerül elő. (nevet) Tudatosan kerüljük a ‘do better!’ mentalitást, mindenféle állásfoglalást, észosztást, politikai-társadalmi kérdésekben. A This Calling lényege a szórakoztatás, és nem is nagyon szeretnénk ettől eltérni, nem akarunk szócsőként üzemelni, pont eleget csináltuk az elmúlt 25 évben.” A lemezbemutató koncertre a megjelenés másnapján, április 6-án kerül sor a Dürer Kertben - partnereik a Wishes, a Hitori, és a nís lesznek.

https://www.facebook.com/events/955001786044484
https://www.youtube.com/watch?v=PnbwTyvszLQ

k-soft - 2024-03-05 (14:02) Hozzászólások: 0
In Memoriam Alternatív Zenei Játékok [Fekete Lyuk] - S8 Underground Club (2024.04.06.) \

In Memoriam Alternatív Zenei Játékok [Fekete Lyuk] - S8 Underground Club (2024.04.06.)

Éljük át együtt a '90-es évek hangulatát pont úgy, mint anno a FEKETE LYUKBAN. Érezzük újra a csendes lázadás energiáját egy csipetnyi nosztalgiával! Bulizzunk együtt egy nagyot! A régi lemezlovasok, a régi kazettákról a régi zenékkel. ALTERNATÍV ZENEI JÁTÉK: Dark, new wave, avant-garde, alte-rock, punk, és minden, ami belefér '94-ig. Játékmeseterek: vigyori | gyuszi | kiskovács. A buli előtt vetítés a készülő Fekete Lyuk dokumentumfilm nyersanyagából. A rendezvény alatt pedig folyamatos diavetítés a több ezer képet számláló fotóarchívumból! Az első 80 érkező résztvevő eredeti Lyuk belépőt kap (a jegyek 1990-ből, az első Lyukas Napokról eredeztethetőek). A belépőjegy megvásárlásával az évek óta készülő Fekete Lyuk dokumentumfilm befejezéséhez nyújtasz támogatást.

ESEMÉNY: https://www.facebook.com/events/1116592876428285
JEGYELŐVÉTEL: https://s8underground.jegyx1.hu/eloadas/3135/in-memoriam-alternativ-zenei-jatekok

k-soft - 2024-03-01 (12:04) Hozzászólások: 0
Régebbi híreink \
Hírek oldal: 3/1456
<< < [1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] ........... > >>
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4859)
2.Metallica (4820)
3.Ossian (3899)
4.Depresszió (3649)
5.Pokolgép (3644)
6.Nightwish (3591)
7.Kárpátia (3405)
8.Iron Maiden (3391)
9.Road (3302)
10.Rammstein (3267)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat