Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Hollywood Rose

Rock in RÉV

Empire of the Undead Tour 2014

Cool Head Klan-Effekt koncert

The Birthday Massacre (CA)

Miyavi

Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra

 INSANE - Hivatalos Budapesti Születésnapi parti!

Amon Amarth

The Casualties @ Punk-Rock-Maraton V.

Kalapács József akusztikus életmű koncert

Paddy And The Rats

Symphonic Night

Anneke - Drive Toure 2014

The Invicible Tour 2014

[Tovább...]
Az A38 Hajóra tér vissza a Laibach - Spectre lemezbemutató turné \

Az A38 Hajóra tér vissza a Laibach - Spectre lemezbemutató turné„We Come in Peace”, azaz „Békével jöttünk” - így szólt a szlovén indusztriál-úttörő képzőművész-zenész csoport, a Laibach tavalyi turnéjának címe, amit a hamar kultstátuszba katapultált űrnácis-inváziós Iron Sky című filmből vettek. Pedig a Laibachra sok minden jellemző, csak az nem, hogy „békével jönne”. A súlyos ipari feldolgozásairól, egyenruháiról és nem utolsósorban végtelen iróniájáról elhíresült Laibach legújabb, 2014 februárjában megjelenő Spectre (azaz Kísértet) című lemezét mutatja be egy nagyszabású turnén – Budapesten hol másutt, mint a város leghatásosabb ipari emlékén, az A38 Hajón. Úgyhogy a tavalyi turnészlogen után idén érdemes újjal megismerkednünk: Kísértet járja be Európát.

[Tovább...]

Szapy - 2014-03-19 (13:56) Hozzászólások: 0
New Beat: Dark Horses (UK) - Kontra Klub (2014.04.17.) \

New Beat: Dark Horses (UK) - Kontra Klub (2014.04.17.)Hosszú esztendők óta méretes ködbe burkolta magát a Dark Horses legénysége: roppant keveset tudni ugyanis a brit illetőségű formációval kapcsolatban, melynek tagjai mind szűkszavúságukkal, mind pedig zenéjük árnyékos, az éjszaka leple alatt serénykedő természetével is csak tovább sötétítik saját mítoszukat. A Brightonból kiinduló kompánia azonban még fokozottan visszahúzódó természete ellenére is képes volt egy szűk, mégis lojális rajongóbázist csábítani maga köré, ami a hivatalosan hat főt számláló társaság pikáns és szuggesztív muzikális hovatartozása alapján nem is meglepő. Április 17-én pedig Budapesten is bemutatkoznak, a Kontra Klubban.

[Tovább...]

Szapy - 2014-03-19 (12:26) Hozzászólások: 0
Henrik Freischlader lemezbemutató a Gary Moore Emlékesten - A38 (2014.04.03.) \

Henrik Freischlader lemezbemutató a Gary Moore Emlékesten - A38 (2014.04.03.)Április 3-án a 2014-es Gary Moore Emlékesttel összevonva tartja budapesti lemezbemutató koncertjét Henrik Freischlader. A német énekes-gitáros számára az A38 Hajós állomás lesz a tavaszi turné tetőpontja, hiszen az új album címét is a magyar főváros ihlette: a Night Train To Budapest dalai mellett a korai lemezek rég hallott szerzeményei is előkerülnek majd. Az este folyamán szintén fellép a Run For Power – Gary Moore Emlékzenekar, valamint Gary testvére, Cliff Moore is játszik saját zenekara élén. A hazánkban is lelkes rajongótáborral bíró nagyszerű német muzsikus, Henrik Freischlader tavaly novemberben jelentette meg legutóbbi stúdiólemezét, melynek már címe is felkeltheti a gitárközpontú zenék hazai szerelmeseinek érdeklődését. Az új album dalait ugyanis Henrik tavaly tavaszi budapesti látogatása ihlette, egész pontosan a fővárosunkba vezető vonatút: ekkor született meg a Night Train To Budapest lemez ötlete.

[Tovább...]

Szapy - 2014-03-19 (12:26) Hozzászólások: 0
'A Nyughatatlan menni Amerika' - Megjelent a debreceni zenekar Jaj című korongja \

A Johnny Cash nyomdokain induló csapat első saját ihletésű albumát kínálja. Az egykori legenda most azonban kétszeresen is múzsának számított a lemez munkálataiban, hiszen a nagy kedvenc Big river mellett a zenekar saját nótáira is nagy hatást gyakorolt a rockabillys vonal – erre a korongra ugyanis már a hat tagú együttes saját gondolatai is felkerültek megzenésítve. A Nyughatatlan Jaj című albuma, a két angol és három magyar nyelvű dala így már nem csak a hatvanas évek hangulatáról, hanem a zenészekről is szól.

[Tovább...]

Szapy - 2014-03-19 (12:26) Hozzászólások: 0
Vilkó egy szál gitárral - Kurt Cobain emlékest \

Vilkó egy szál gitárral - Kurt Cobain emlékest"Idén új fába vágtam a fejszémet, mely keretein belül az egy szál gitáros estek előre meghatározott tematika alapján kerülnek megrendezésre. Az elsőnek április 9-én a Gödör Klub ad otthont, ahol Kurt Cobain tragikus halálának 20. évfordulójára emlékezünk (1967.02.20. - 1994.04.05.). Az est keretein belül nem csupán a grunge zene nagy hatású művészének a dalai kerülnek terítékre, hanem beszélgetünk azok születéséről, a Nirvana jelenségről, érdekességekről." - Vilkó

https://www.facebook.com/events/295247070626969/

Szapy - 2014-03-19 (12:26) Hozzászólások: 0
Friss klip: SKAtch - Szeged \

Friss klip: SKAtch - Szeged

k-soft - 2014-03-18 (11:07) Hozzászólások: 1
The Veils (UK) - A38 (2014.04.19.) \

The Veils (UK) - A38 (2014.04.19.)A személyes és karakteres gitárpopot játszó Veils régóta a kritikusok és bloggerek kedvence, és most élőben is kiderül, hogy a zenekar lemezeit kísérő lelkesedés teljesen megérdemelt. A karizmatikus énekes-gitáros és zseniális dalszerző, Finn Andrews vezette együttes egyszerre érzelmes, melankolikus és elsöprően dinamikus produkciója valóban egyedülálló. Az egykori XTC- és Shriekback-billentyűs Barry Andrews fia, Finn Andrews eredetileg festőnek készült, de az Új-Zélandon eltöltött évek során inkább a helyi folk-pop színtér felé fordult az érdeklődése, ami megmaradt azután is, hogy 18 éves korában visszatért Londonba. Itt alakította meg a Veils első formációját, és szerencséjére összeakadt a brit producerzsenivel, a Rough Trade-et igazgató Geoff Travisszel. Hosszú és viharos alkotói munka után készült el az első lemez, amit a kritika nagyon jól fogadott, és úgy tűnt, hogy a Veils a Rough Trade akkori két gitárpop-sikersztorija, a Strokes és a Libertines nyomába ér.

[Tovább...]

Szapy - 2014-03-18 (11:03) Hozzászólások: 0
Invader: Szép új világ - Március 21-én érkezik az új nagylemez! \

Invader: Szép új világ - Március 21-én érkezik az új nagylemez!Március 21-én lát napvilágot a Lahovitz 'Puccer' Zoltán zenekarának, az utóbbi időben igen nagy aktivitást mutató Invader minden ízében új albuma. Bár korábban egy négy dalt tartalmazó EP előmelegítette a terepet, a 'Szép új világ" címet kapott korong lesz a csapat első olyan teljes értékű nagylemeze, melyen a 2012 végére kialakult felállás szerepel. A megjelenés napjához még egy fontos információ tartozik: a banda aznap vendégszerepel az egykori Iron Maiden énekes Blaze Bayley turnéjának budapesti állomásán, a Club 202 színpadán! A türelmetlenek és kíváncsiak számára egy előzetes videót is közzétett a zenekar, elérhető youtube- csatornájuk!

[Tovább...]

Szapy - 2014-03-17 (22:31) Hozzászólások: 0
BZ Project - Márciusban EP, április 5-én különleges koncert \

BZ Project - Márciusban EP, április 5-én különleges koncertBátky Zoltán, vagy ahogy a legtöbben ismerhetik, BZ már jó ideje jelen van a hazai rockzenében. Az After Crying és az At Night I Fly kötelékében jelenleg is énekel, de frontembere volt többek között a Stonehenge és a Wendigo zenekaroknak, és megannyi projektnek. A több évtizedes zenei pályafutás során azonban mindig valamilyen zenekarban tevékenykedett, ezért most elérkezettnek látta az időt arra, hogy szólóban is megmutassa magát: ennek első jeleként március közepén megjelenik első önálló EP-je, amelyet speciális koncert követ április 5-én a budapesti Bázis klubban.

[Tovább...]

Szapy - 2014-03-17 (22:31) Hozzászólások: 0
Paddy And The Rats - Irány a Barba Negra, majd tavaszi turné az európai fesztiválok előtt \

Paddy And The Rats - Irány a Barba Negra, majd tavaszi turné az európai fesztiválok előttÚjabb őrület, most éppen "tavasz" jeligére, avagy országjáró turnéra indult a Paddy And The Rats! Az ír és a kelta népzene motívumait punk rockkal ötvöző, egykoron Miskolcról kocsmazenekarként indult csapat népszerűsége már az ország határait is átlépte: ékes bizonyítéka ennek, miszerint a jelenlegi belföldi koncertturnét követően Európa több országába látogatnak el, hogy az ottani fesztiválok színpadán is tiszteletüket tegyék. Aki itthon szeretné elcsípni őket, annak érdemes igyekezni, egyrészt mert az említett turné május elején véget ér, másfelől a legtöbb eseményre teltház várható! A hatodik évét taposó zenekar nem sokkal Szent Patrik napját követően lép ismét a Barba Negra színpadára, ahol az eddigieknél is nagyobb bulit csapjanak rajongótáboruk számára. S onnan folytatják útjukat a turné számos további állomására- a fővárostól távol maradóak számára is eljuttatva fellépéseik fergeteges hangulatát.

[Tovább...]

Szapy - 2014-03-17 (22:31) Hozzászólások: 0
Régebbi híreink \
Hírek oldal: 4/747
<< < . [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] [51-60] ........... > >>
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Hirdetés: \


Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4921)
2.Metallica (4879)
3.Ossian (3960)
4.Depresszió (3755)
5.Nightwish (3715)
6.Pokolgép (3679)
7.Kárpátia (3479)
8.Iron Maiden (3442)
9.Road (3385)
10.Rammstein (3308)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat