Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok Bejelentkezés rss MagyarEnglish
   Plakátok : \
A Livesounds bemutatja: United Alive Part II

a Concerto Music bemutatja: Nightwish World Tour 2020

[Tovább...]

   Új cikkek: Egyéb \
Egy bedőlt fesztivál margójára
˝úszegynéhány év óta zajló negatív folyamat, mely jelentősen hozzájárult egy műfaj jégre viteléhez˝

Sokféle módon tönkre lehet tenni egy zenei műfajt. Többek között (diktatúrában) hatalmi szóval, adminisztratív módszerekkel, vagy akár a média által. Igen, a média által. A médiumok éppúgy lehetnek királycsinálók, mint ahogy kedvük szerint agyonhallgathatják a nekik nem tetsző, vagy a ki tudja milyen körök által pusztulásra ítéltetett zenei kultúrát. Amit kikiálthatnak akár „csak kevés érdeklődésre számot tartó szubkultúrának”, elavult rétegmuzsikának, vagy a mellőzés magyarázata képen elemezhetik annak „káros hatásait”.


Hegedűs István, 2015. augusztus 10. hétfő (13:31:23)
Nincs szavazat!
3 dolog, amit nem is gondoltál volna az otthoni stúdiózásról
Tanácsok kezdő zenekaroknak...

Home studio. 2002 volt, amikor találkoztam ezzel a fogalommal, épp végezve a gimiben és belecsöppenve a való életbe, 2 éve zenekarozva. Semmit nem tudtam róla, nem is érdekelt, meg abban az időben inkább bíztunk a stúdiókban. Az elérhető árú otthonstúdiózós eszközökről ne beszéljünk. Voltak, dehát egy olcsóbb autó ára. Volt. Rá egy évre hangtechnikai képzésen kötöttem ki, ami megalapozta a következő sok évemet hangosításban és némikeg stúdió oldalon is.


Makovics Ákos, 2013. szeptember 18. szerda (16:15:31)
Nincs szavazat!
Arson Anthem
Insecurity Notoriety

Philip Hansen Anselmo-ról sok minden elmondható, az viszont semmiképp, hogy egész nap csak a lába közét vakargatja. A súlyos zenei körökben már-már élő legendaként tisztelt ex-Pantera énekes közismertebb bandái (Down, Superjoint Ritual) mellett néha egészen fura és változó minőségű zenei kitérőket is tesz, lelkesedése, valamint szívvel-lélekkel történő hozzáállása ezekhez a projektekhez azonban megkérdőjelezhetetlen. A Phil saját, Housecore Records névre keresztelt kiadója égisze alatt még 2010-ben megjelent második Arson Anthem kiadvánnyal sincs ez másképp, de tény, hogy baromira nem egyszerű hallgatni való anyaggal lesz dolga annak, aki bepróbálkozik vele. Sodró lendületű, beteg hardcore ez, kérem, méghozzá az ottani undergroundban mozgolódó muzsikusok tolmácsolásában… Phil-el a hathúrosnál!


LastDram, 2012. január 02. hétfő (13:55:46)
 10.0 - 1 szavazat
Négy nap az erődben
maidomax, 2010. augusztus 20. péntek (19:27:23)
 1.0 - 1 szavazat
Sziget 2010: Kánaán lesz, Sanya!!!!
1.rész

„Sanya gyere má’, tempóba’!!! Tudod mi lesz nekünk nyáron? Kánaán lesz, Sanya!” – és persze Sziget is, mínusz egyedik napi Kispál búcsúkoncerttel, nulladik napi megakoncert sorozattal, benne a Reggae és Ska ünnepével, Cseh Tamás emlékkoncerttel és egy harmadik helyszínen pedig a magyar jazzélvonal és nemzetközi sztárok fúziójával. És természetesen a további öt napon kedvenc fesztiválunk megannyi programjával, mindösszesen augusztus 9-16 között.
szandra1226, 2010. június 15. kedd (13:02:40)
Nincs szavazat!

Sziget - Kánaán lesz Sanya!!!
2. rész
meduza

A Sziget underground elektronikus zenei helyszíne a meduza, idén is hozza az évek alatt megszokott színvonalat nyújtó formáját. A neves nemzetközi fellépők mellett természetesen a hazai underground is képviselteti magát. Az elektronikus tánczenék szinte összes válfaja és műfaja megtalálható lesz a helyszín programjában, így a hiphop, a dubstep, a drumandbass, a house, a breakbeat, vagy a new disco mind mind hangsúlyos szerepet kap idén is. A helyszín egyik legérdekesebb színfoltja a péntek és szombat este is fellépő angol 3D Disco lesz, akik 3 dimenziós vetítéssel egybekötött Audiovizuális produkciójukkal rengeteg fesztivál közönségét szórakoztatták. A fellépés érdekessége, hogy mindenki kap majd egy szemüveget a bejáratnál, így uniformizáljuk egy órára azon látogatóinkat, akik éhesek az ilyen jellegű szórakozásra. A meduza helyszín 30x6 méteres egyedülálló vetítőfelületét kihasználandó a 3D Disco mellett az egyre népszerűbb angol The Smokeeaters is fellép majd szintén audiovizuális előadásukkal. Az idei meduza talán legfontosabb fellépője az Aeroplane nevű belga duó lesz, akik egész biztosan a legnagyobbak közé kerülnek az elkövetkező időben. A szerdai napot idén a Rewind mellett a TEST és a Real Your Nature hazai klubestek szervezői és rezidensei kapták meg. Az aznapi nemzetközi fellépő a Club Autonomic csapat, azaz D-Bridge, Instra:mental, SP:MC lesz. Idei kedvencünk a francia producer/dj hölgy Flore, aki több stílusban is készít zenéket, mely kavalkád a dj set-jeiben is hallatszik. A lyoni hölgy társaként nem kisebb személyiség érkezik a meduzába, mint a legendás egykori London Posse tag Rodney P. A helyszín programjának egyik legenergikusabb élő fellépése várható a holland Baskerville formációtól. A Sziget utolsó napján a meduza a 4/4 otthona lesz. Aznapi sztárfellépőnk a kanadai származású HRDVSION, avagy Nathan Jonson lesz


szandra1226, 2010. június 15. kedd (13:02:15)
Nincs szavazat!

Exit Festival 2010
Exit Festival 2010 Július. 8-11. Péterváradi erőd, Új Vidék, Vajdaság, Szerbia
Maidomax, 2010. június 07. hétfő (16:04:34)
 6,25.0 - 4 szavazat
Virrasztók - Bemutatkozás
Bemutatkozik a pécsi folk-metal zenekar

Történetünk ott kezdődött, amikor Scrofa, a halottidéző úgy érezte, szükség van az elhunytak búcsúztatásához, a lelkekről való gondoskodáshoz avatott társakra. Felkereste a különleges képességekkel bíró halottlátót, Szkrobeket, és a legendás halottkísérőt, Tomusint, hogy közösen megalakítsák a Virrasztók társaságát. Hármuk ereje, különféle képességeik összeadódtak, így lehetővé vált, hogy megidézzék, láthatóvá tegyék, közénk, majd nyugvóhelyükre kísérjék a bolygó lelkeket. Meggyújtották a virrasztás gyertyáit, melyeknek imbolygó lángjainál kiderült, kóbor árnyak sokasága vesz körül bennünket. Hőseink munkához láttak, és elkezdték közös virrasztásaik sorát, amelyhez ősi dallamokat, archaikus szövegeket kerestek, elegyítették mai mondatokkal, zenei elemekkel és ritmusokkal. A korszerű, mégis múltbarévülő megszólaláshoz szakavatott siratókat kértek fel segítségül. És lassan összeállt a kép… a hang… a szó… a dal….

szandra1226, 2010. április 23. péntek (21:26:47)
 10.0 - 1 szavazat

In Memoriam Peter Steele
Lobogjon tovább, bárhol is van

Azt hiszem, ez az a cikk, aminek legalább három előszót írtam eddig. Szépeket, hatásosakat. Mégis nehéz elkezdeni. Persze megvannak a sablonok, életút, méltatás, érdemeinek elismerése mellett, sattöbbi, satöbbi.. Ráadásul jelen esetben lenne is bőven miről írni. Mégis, azt hiszem, maradok annál, amit érzek. Egy rajongó szubjektív nézőpontja, aki hallott egy hírt. Egy nagyon rossz hírt. Meghalt Peter Steele. Szerdán, stílusosan éjfélkor. Két és fél évvel az utolsó Type O Negative album, a Dead Again kiadása után. A cím a fekete humor még egy utolsó megvillanása, aztán elhallgat a jól ismert, sajátos dörmögés, és senki nem veszi már fel a basszusgitárt -vállpánt helyett lánccal – hogy zúzzon egyet a színpadon vagy – amit jobban szeretett egy interjú tanulsága szerint –hogy tető, bocsánat, borító alá rakjon egy újabb albumot. Amit aztán persze hetekig nem veszünk majd ki a lejátszóból.


Owerwild, 2010. április 17. szombat (12:39:45)
 9,75.0 - 4 szavazat
Mókárok R.I.P.
Egy utolsó próbálkozás egy új kedvenc fennmaradásáért

Egy szokatlan cikket olvashattok most, ami nem beszámolóról szól, és nem is interjú. Több ízben is szerepeltek már beszámolóimban, főként amelyek az Alcohol zenekarról íródtak mivel az ő előzenekaraként sikerült megismernem ezt a négy jászárokszállási punk-rock zenészt, akik szép lassan kedvenccé is váltak. Egyik legemlékezetesebb rádiós interjúm is hozzájuk fűződik, mely több koncerthelyszínen készült, közel két órás anyag, amelyből nem sikerült húsz perc komoly, és leadható riportot összevágni, mindezek ellenére annyira jól sikerült, hogy szinte nem telik el hét , hogy ne hallgassak bele. Egy téli reggelen egy sms üzenetre ébredtem amelyben ez állt: Mókárok R.I.P. Nem tudtam hirtelen mit kéne jelentsen a dolog, ezért a feladót felhívtam aki közölte sajnos feloszlottak.
elmebetegrockercsaj, 2010. március 15. hétfő (11:52:59)
 9.0 - 1 szavazat


   Archívum: Egyéb \
ParanoiD Felvidék (Zenekar ajánló) (2010. február 13. szombat (10:54:51))
Tanja Heitman - Démoni megszállás, szerelem és kaland az új regényeiben (2009. december 14. hétfő (22:27:06))
Sajtótájékoztatón jártunk - P.Mobil, Beatrice (2009. december 10. csütörtök (23:53:52))
Tool (2009. október 27. kedd (16:40:51))
The Smashing Pumpkins (2009. október 27. kedd (16:39:07))
Holiday Crüe (2009. október 27. kedd (16:38:14))
Az amatőr zenekarokról (2009. október 27. kedd (16:37:47))

   Üdvözöllek \

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó? ]


   Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer


   Keresés : \


   Tagok kedvenc együttesei : \
1.Tankcsapda (5102)
2.Metallica (4980)
3.Ossian (4164)
4.Pokolgép (3992)
5.Depresszió (3815)
6.Slipknot (3775)
7.Nightwish (3743)
8.Iron Maiden (3513)
9.Kárpátia (3505)
10.Road (3471)
[Tovább...]Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat