Agregator logo
Agregator Ének : Mikus Tamás
Gitár : Szabó Dávid
Gitár : Csóra Miklós
Basszusgitár : Loderer László
Dob : Racs Attila Csaba
Technikus : Tantalics Tamás

Koncertarchívum:
2009-05-15 Kisbacon - Setétpatak - Dark River Rock Fest III. 1. nap [Képtár]
2010-03-20 4 - Garaboncziás - Agregator, Autumn Twilight, Mors Silens [Képtár]
2010-04-02 3 - Red Rocket Music Club - Agregator, Dirty Dogs, Tesstimony [Képtár]
2010-05-21 Budapest - Csillebérci Szabadidő Központ - Metalfest Open Air 1.nap [Képtár]
2011-05-27 Budapest - Dürer Kert - Agregator [Képtár]
A zenekar 1997-ben alakult Tatabányán, mûfaját tekintve skandináv metal - dallamos zene, erõteljes énekhanggal - útkeresésrõl, dekadenciáról és a mindennapos küzdelmekrõl szóló magyar nyelvû szövegvilággal. Mivel dalainkban keverjük az északi zenék dallamos súlyát a hard rock lüktetésével és emberközpontú gondolataival, ezért gyakran használják ránk death'n'roll címkét is.

Hatásainkban leginkább a '90-es évek azon zenekaraihoz kötõdünk, akik elhagyván kezdeti extrémebb death metal-os gyökereiket, elindultak gót/dark/rock irányba és valamilyen sötét és keserûen cinikus érzelemvilágba szõtt vonalát alkották meg a metal zenének. Ilyenek voltak a Cemetary és a Sentenced illetve mindmáig létezõ csapatként a Moonspell vagy a Paradise Lost.

A legelsõ koncertünket 1999. nyarán adtuk, azóta különbözõ turnék során bejártuk az ország számos városát, nyári fesztiváljait, valamint volt már vendégszereplésünk Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Romániában is.

Elsõ kiadványunk, a Puszta Lét demo 2000-ben jelent meg. Néhol dark-ba hajló, középtempós dalokat tartalmazott magyar és angol nyelven. S bár kedvezõ visszajelzéseket kaptunk e bemutatkozó felvételre, igazán a 2001-ben megjelent Túlontúl EP juttatott minket a köztudatba. Ebben leginkább a címadó dalról készült videoklip és egy a Peron Music Tehetségkutatón elnyert Metal Hammer különdíj segített, amelynek következményeként bemutató cikk jelent meg rólunk fenti újságban és bejutottunk olyan fesztiválokra, mint a Sziget, a Gothica vagy a ZED! illetve olyan külföldi bandák hazai elõzenekari lehettünk, mint a Deicide vagy a Holy Moses.

2004-re érett meg a helyzet az elsõ nagylemezre. Ez "A Semmi ágán" címmel a Peron Music Alapítvány gondozásában jelent meg - az alapítvány által részünkre megítélt "Év zenekara" címmel járó támogatás részeként. A dalok folytatták elõzõ munkáink vonalát, a szövegekben pedig megjelent hazai költõk - József Attila és Babits Mihály - egy-egy gondolatának újraértelmezése. A borítót Niklas Sundin svéd zenész és grafikus készítette, aki olyan zenekarok részére alkotott már illusztrációkat, mint az In Flames, Sentenced vagy az Arch Enemy. A lemez mellé két klip készült, ezek közül elsõsorban a 'Gyökerek nélkül' lett széles körben ismert. A kiadvány megjelenésének idejében hagytuk el az ország határait és azóta vagyunk folyamatosan jelen Románia és Szlovákia különbözõ rockfesztiváljain.

Második nagylemezünk, a "Szürkület" 2006-ban jelent meg, a Nail Records gondozásában. A dalok szakítottak az elõzõ album kissé melankólikus hangulatával és inkább középtempós, élõben energikusabban ható szerzeményeket vonultatott fel. A lemezborító - Niklas Sundin, Ölveczky Gábor és Posta János közös alkotása � díjazott lett 2006-ban a Hangsúly �06 - (Hungarian Metal Awards)-on. A "Zuhanás" címû dalra készült klip pedig a hazai rockmûsorok bejárása után felkerült a HammerWorld 2008 év végi DVD-mellékletére.

2009 szeptemberében fejeztük be harmadik, "Emberség" címû lemezünk felvételeit. A Szabó Dávid és Loderer László szerzõpáros által jegyzett dalok valamivel direktebb és trash-közelibb vonalon mozognak, mindemellett megõrizték a zenekarra jellemzõ dallamosságot is. A szövegek elsõsorban a címadó gondolatot járják körül, azokat a szélsõséges érzelmeket festik meg, amelyeket az embernek egyedül kell átélnie, kezdve az "Éjfél felé" -se-veled-se-nélküled poklától, a "Mint tûz és a jég" önvizsgáló menedékén át a "Tûz, jöjj velem!" búcsújáig. Egyes dalokban más zenekarokban tevékenykedõ barátaink is helyet kaptak vendégvokalistaként. Õk Rieckmann Tadeusz (Dalriada) - A skorpió útja, Létszomj, A zárt ajtók joga - , Tanka Balázs (Turbo) - Éjfél felé, Romok között � és Tóth Balázs (Tesstimony) - Mint tûz és a jég. A dalok sötét hangulatát hûen tükrözõ borító Plamen Kolev bolgár grafikus és Posta János munkáját dícséri. A lemez 2009. novemberében jelenik meg a HammerWorld magazin CD-mellékleteként.

Albumok :

Puszta lét (2000)
Agregator - Puszta lét1.Sötét éden [mp3][watch video]
2.Puszta lét [mp3]
3.Hattyútánc [mp3][watch video]
4.Bármi, ami árt [mp3]
5.Vándor a porban [mp3]
6.Demise [mp3]
7.Painting the Chaos [mp3]
8.Without Colours [mp3]
9.The Apostate [mp3]
Túlontúl (2001)
Agregator - Túlontúl1.Halotti beszéd [mp3]
2.Túlontúl [mp3][donwnload video]
3.Por és Hamu [mp3]
4.Remény [mp3][watch video]
5.Az életút [mp3]
6.EdenEast [mp3]
7.OnePowered [mp3]
8.Stampede [mp3]
9.High Water Mark [mp3]
A semmi ágán (2004)
Agregator - A semmi ágán1.A Semmi ágán [mp3]
2.Vigasz [mp3]
3.Aki néma [mp3]
4.Gyökerek nélkül [mp3][watch video]
5.Úton [mp3]
6.A Válság dicsérete [mp3][watch video]
7.Ugyanúgy [mp3]
8.És mégis [mp3]
9.Fohász [mp3]
Szürkület (2006)
Agregator - Szürkület1.Horizont [mp3]
2.Soha már [mp3]
3.Zuhanás (demo 2005) [mp3][watch video]
4.Les Gueules Cassées [mp3]
5.Ha lesz hajnal [mp3]
6....de a bűn még ég [mp3]
7.Szürkület (demo 2005) [mp3]
8.A rengeteg [mp3]
9.Krómszín ég alatt [mp3]
Emberség (2009)
Agregator - Emberség1.Éjfél felé 
2.A skorpió útja 
3.Romok között [mp3]
4.Mindentelenül 
5.Mint tűz és a jég [mp3]
6.A zárt ajtók jogán 
7.Létszomj 
8.Semmi, nincs semmi 
9.Tűz, jöjj velem 
Eredendő EP (2012)
Agregator - Eredendő EP1.Egy nap a Világ [mp3][donwnload video]
2.Édenkelet [mp3]
3.Festett lapok [mp3]

Kedvencek közé jelölték : 348
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Májki84
Májki84
2012.12.17. 20:08:39
Szombat hajnalban egy tragikus baleset során elhunyt barátunk, Liviczki Roland, a zenekar basszusgitárosa. Nagyon készült az évzáró tatabányai all starts koncertre és a hétvégi stúdiófelvételekre, sajnos mindezt már nem élhette meg. Az űr, amit maga után hagyott, kitölthetetlen. Vigyázz magadra, bárhol is jársz ...
Májki
Shagrath93
Shagrath93
2012.12.16. 20:58:42
(R.I.P. Roland) Isten áldjon testvér.
Shagrath

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!

Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0168 s
© agregator.rockerek.hu