Agregator logo
Agregator Ének : Mikus Tamás
Gitár : Szabó Dávid
Gitár : Csóra Miklós
Basszusgitár : Loderer László
Dob : Racs Attila Csaba
Technikus : Tantalics Tamás

Koncertek:
2022-07-20 Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhely - Lowland Fest 2022 Fellépők: Agregator, Akela, Apoptosis, Archaic, Atrox Trauma, Beneath The Void, Brutal Sphincter (b), Divided, Gutalax, Infest Serbia (srb), Jack, Komodo, Mephitic Grave, Monastery Metal, Needless, Nefalem, Paediatrician, Rivers Ablaze, Sadistic Intent (usa), Sear Bliss, Serrabulho (p), Sijjin (ger), Türböwitch Be: 20900Ft. Kezdés: 20:00 Flyer
Koncertarchívum:
2009-05-15 Kisbacon - Setétpatak - Dark River Rock Fest III. 1. nap [Képtár]
2010-03-20 4 - Garaboncziás - Agregator, Autumn Twilight, Mors Silens [Képtár]
2010-04-02 3 - Red Rocket Music Club - Agregator, Dirty Dogs, Tesstimony [Képtár]
2010-05-21 Budapest - Csillebérci Szabadidő Központ - Metalfest Open Air 1.nap [Képtár]
2011-05-27 Budapest - Dürer Kert - Agregator [Képtár]
A zenekar 1997-ben alakult Tatabányán, mûfaját tekintve skandináv metal - dallamos zene, erõteljes énekhanggal - útkeresésrõl, dekadenciáról és a mindennapos küzdelmekrõl szóló magyar nyelvû szövegvilággal. Mivel dalainkban keverjük az északi zenék dallamos súlyát a hard rock lüktetésével és emberközpontú gondolataival, ezért gyakran használják ránk death'n'roll címkét is.

Hatásainkban leginkább a '90-es évek azon zenekaraihoz kötõdünk, akik elhagyván kezdeti extrémebb death metal-os gyökereiket, elindultak gót/dark/rock irányba és valamilyen sötét és keserûen cinikus érzelemvilágba szõtt vonalát alkották meg a metal zenének. Ilyenek voltak a Cemetary és a Sentenced illetve mindmáig létezõ csapatként a Moonspell vagy a Paradise Lost.

A legelsõ koncertünket 1999. nyarán adtuk, azóta különbözõ turnék során bejártuk az ország számos városát, nyári fesztiváljait, valamint volt már vendégszereplésünk Ausztriában, Szerbiában, Szlovákiában és Romániában is.

Elsõ kiadványunk, a Puszta Lét demo 2000-ben jelent meg. Néhol dark-ba hajló, középtempós dalokat tartalmazott magyar és angol nyelven. S bár kedvezõ visszajelzéseket kaptunk e bemutatkozó felvételre, igazán a 2001-ben megjelent Túlontúl EP juttatott minket a köztudatba. Ebben leginkább a címadó dalról készült videoklip és egy a Peron Music Tehetségkutatón elnyert Metal Hammer különdíj segített, amelynek következményeként bemutató cikk jelent meg rólunk fenti újságban és bejutottunk olyan fesztiválokra, mint a Sziget, a Gothica vagy a ZED! illetve olyan külföldi bandák hazai elõzenekari lehettünk, mint a Deicide vagy a Holy Moses.

2004-re érett meg a helyzet az elsõ nagylemezre. Ez "A Semmi ágán" címmel a Peron Music Alapítvány gondozásában jelent meg - az alapítvány által részünkre megítélt "Év zenekara" címmel járó támogatás részeként. A dalok folytatták elõzõ munkáink vonalát, a szövegekben pedig megjelent hazai költõk - József Attila és Babits Mihály - egy-egy gondolatának újraértelmezése. A borítót Niklas Sundin svéd zenész és grafikus készítette, aki olyan zenekarok részére alkotott már illusztrációkat, mint az In Flames, Sentenced vagy az Arch Enemy. A lemez mellé két klip készült, ezek közül elsõsorban a 'Gyökerek nélkül' lett széles körben ismert. A kiadvány megjelenésének idejében hagytuk el az ország határait és azóta vagyunk folyamatosan jelen Románia és Szlovákia különbözõ rockfesztiváljain.

Második nagylemezünk, a "Szürkület" 2006-ban jelent meg, a Nail Records gondozásában. A dalok szakítottak az elõzõ album kissé melankólikus hangulatával és inkább középtempós, élõben energikusabban ható szerzeményeket vonultatott fel. A lemezborító - Niklas Sundin, Ölveczky Gábor és Posta János közös alkotása � díjazott lett 2006-ban a Hangsúly �06 - (Hungarian Metal Awards)-on. A "Zuhanás" címû dalra készült klip pedig a hazai rockmûsorok bejárása után felkerült a HammerWorld 2008 év végi DVD-mellékletére.

2009 szeptemberében fejeztük be harmadik, "Emberség" címû lemezünk felvételeit. A Szabó Dávid és Loderer László szerzõpáros által jegyzett dalok valamivel direktebb és trash-közelibb vonalon mozognak, mindemellett megõrizték a zenekarra jellemzõ dallamosságot is. A szövegek elsõsorban a címadó gondolatot járják körül, azokat a szélsõséges érzelmeket festik meg, amelyeket az embernek egyedül kell átélnie, kezdve az "Éjfél felé" -se-veled-se-nélküled poklától, a "Mint tûz és a jég" önvizsgáló menedékén át a "Tûz, jöjj velem!" búcsújáig. Egyes dalokban más zenekarokban tevékenykedõ barátaink is helyet kaptak vendégvokalistaként. Õk Rieckmann Tadeusz (Dalriada) - A skorpió útja, Létszomj, A zárt ajtók joga - , Tanka Balázs (Turbo) - Éjfél felé, Romok között � és Tóth Balázs (Tesstimony) - Mint tûz és a jég. A dalok sötét hangulatát hûen tükrözõ borító Plamen Kolev bolgár grafikus és Posta János munkáját dícséri. A lemez 2009. novemberében jelenik meg a HammerWorld magazin CD-mellékleteként.

Albumok :

Puszta lét (2000)
Agregator - Puszta lét1.Sötét éden [mp3][watch video]
2.Puszta lét [mp3]
3.Hattyútánc [mp3][watch video]
4.Bármi, ami árt [mp3]
5.Vándor a porban [mp3]
6.Demise [mp3]
7.Painting the Chaos [mp3]
8.Without Colours [mp3]
9.The Apostate [mp3]
Túlontúl (2001)
Agregator - Túlontúl1.Halotti beszéd [mp3]
2.Túlontúl [mp3][donwnload video]
3.Por és Hamu [mp3]
4.Remény [mp3][watch video]
5.Az életút [mp3]
6.EdenEast [mp3]
7.OnePowered [mp3]
8.Stampede [mp3]
9.High Water Mark [mp3]
A semmi ágán (2004)
Agregator - A semmi ágán1.A Semmi ágán [mp3]
2.Vigasz [mp3]
3.Aki néma [mp3]
4.Gyökerek nélkül [mp3][watch video]
5.Úton [mp3]
6.A Válság dicsérete [mp3][watch video]
7.Ugyanúgy [mp3]
8.És mégis [mp3]
9.Fohász [mp3]
Szürkület (2006)
Agregator - Szürkület1.Horizont [mp3]
2.Soha már [mp3]
3.Zuhanás (demo 2005) [mp3][watch video]
4.Les Gueules Cassées [mp3]
5.Ha lesz hajnal [mp3]
6....de a bűn még ég [mp3]
7.Szürkület (demo 2005) [mp3]
8.A rengeteg [mp3]
9.Krómszín ég alatt [mp3]
Emberség (2009)
Agregator - Emberség1.Éjfél felé 
2.A skorpió útja 
3.Romok között [mp3]
4.Mindentelenül 
5.Mint tűz és a jég [mp3]
6.A zárt ajtók jogán 
7.Létszomj 
8.Semmi, nincs semmi 
9.Tűz, jöjj velem 
Eredendő EP (2012)
Agregator - Eredendő EP1.Egy nap a Világ [mp3][donwnload video]
2.Édenkelet [mp3]
3.Festett lapok [mp3]

Kedvencek közé jelölték : 347
[ Hibajelentés / Üzenet a profil tulajdonosnak ]
Hozzászólások :
Májki84
Májki84
2012.12.17. 20:08:39
Szombat hajnalban egy tragikus baleset során elhunyt barátunk, Liviczki Roland, a zenekar basszusgitárosa. Nagyon készült az évzáró tatabányai all starts koncertre és a hétvégi stúdiófelvételekre, sajnos mindezt már nem élhette meg. Az űr, amit maga után hagyott, kitölthetetlen. Vigyázz magadra, bárhol is jársz ...
Májki
Shagrath93
Shagrath93
2012.12.16. 20:58:42
(R.I.P. Roland) Isten áldjon testvér.
Shagrath

Hozzászólok :
Hozzászoláshoz belépés szükséges, ha nem vagy még tag, akkor regisztrálj!

Valid HTML 4.0 Valid CSS

 0.0094 s
© agregator.rockerek.hu