Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok Bejelentkezés rss MagyarEnglish
   Plakátok : \
Caveman Party VII.

II. Black Friday

New Wave of Folk Metal Budapest ´17

A Hammer Concerts bemutatja: SONIC SYNDICATE

Central Europe Festival Tour 2017

Tankcsapda ARéna Koncert

Ossian - Az igazi szabadság lemezbemutató koncert

Foo Fighters

a Livesounds bemutatja: Firebird 2017

a Concerto Music bemutatja: Dream Theater: Images, Words & Beyond – 25th Anniversary Tour

[Tovább...]

   Új cikkek \
Tankcsapda: Amivel mi a közönség felé jelentkezünk, azzal azonosulunk
Kötetlen beszélgetés koncertről, technikáról, a zenekar dolgairól és a külföldi tapasztalatokról

Több, mint negyedszázados múltra tekinthet vissza a Tankcsapda, akár kényelmesen hátra is dőlve élvezhetné azt, amit eddig felépített. De lehet annál érdekesebb, ha rendszerint előrukkol valami újdonsággal, sokszor olyasmivel, amit hazai szinten még nem lehetett tapasztalni. Mindamellett gyűlnek a tapasztalatok, hiszen az elmúlt években a világban egyre több felé jutott el a zenekar. S felvetődött még néhány kérdés, érdekesség, a debreceni hármas pedig állt elébe, sőt, beszélt bőven, nyíltan. Igazán kötetlenül, szabadon.


Szapy, 2017. április 26. szerda (18:39:04)
Nincs szavazat!
ILL NINO – Forradalmi évforduló a Barba Negrában
Revolution Revolución 15 éves jubileumi turné

Az utóbbi évek trendje lett, hogy a zenekarok egy-egy régi albumuk megjelenésének évfordulóján, annak teljes végigjátszása köré építik a turnéprogramot. Jónéhány ilyen jellegű turné érte már el hazánkat. Most a Nu metalt latinos dallamokkal keverő Ill Nino tette tiszteletét nálunk és hozta el a 2001-es debütáló albumát, a Revolution Revolucion-t. A budapesti állomáshoz az Ektomorf és az Xtortya zenekarok mellett, az Incite és Madlife is csatlakozott. Így egy mini fesztivál kerekedett az estéből, amihez képest a 4000 Ft-os early bird belépő igazán baráti volt.


Bodzilla, 2017. április 06. csütörtök (14:16:15)
Nincs szavazat!
Kocsmapunk a Diamondban - Koncertbeszámoló
Paddy And The Rats, Highland Bastards Kazincbarcikán

1991. decemberében, az egykori Eötvös Klubban találkoztam életem egyik nagy szerelmével az ír, skót folkzenével. A szerelmet az akkoriban Magyarországon egyedüliként művelő M.É.Z. (Meg nem Értett Zenekar) tolta az akkor még igencsak fiatal pofikámba. De rögtön tudtam, hogy ez biza szerelem első látásra. Ja, nem! Hallásra. Tehát ettől a meghatározó naptól igencsak sűrűn fordultam meg a koncertjeiken, táncházaikban, és egyszer csak a 90-es évek közepén élőben láthattam az ír folkzene nagy öregjeit, a The Dubliners-t. Mondanom sem kell, hogy ez a szerelem a mai napig tart, és mindenféle ehhez a stílushoz kapcsolódó zenei ág a szívem csücske.


Balog ÉvaJudit, 2017. március 17. péntek (15:48:35)
Nincs szavazat!
Trident - A ´90-es évek egyik zeneileg legszínesebb és legizgalmasabb formációja
Beszélgetés az újjáalakult zenekarral

A ’90-es évek egyik zeneileg legszínesebb és legizgalmasabb formációja a berettyóújfalui TRIDENT újraalakult, de nem is akárhogyan: tele vannak tervekkel, új dalötletekkel ami egy elég biztató újrakezdést sejtet. Hogy minden érdekesség a felszínre kerüljön, ezért Papp Misi (Kelet Underground) kérdéseire Demeter Zoli (DZ) és Papp "GEZBEE" Zsolti (GZS) válaszolt.


Papp "Mysy" Mihály, 2017. február 15. szerda (15:27:45)
Nincs szavazat!
Black-Out 25 – Gyönyörű időutazás
25 éves jubileumi nagy koncert, BLACK-OUT ICON, Barba Negra

Valamikor ’94 környékén az egyik haveromtól kaptam kölcsön a Black-Out Fekete-kék albumát és demóját. Ezzel egy olyan szerelem kezdődött el, ami a mai napig tart. Mondhatni, szerelem volt első hallásra. Minden környékbeli koncertjükön ott voltam/voltunk és olykor még a fővárosban is, egy-egy nagyobb eseményen. Azóta eltelt negyed század, és hát elérkezett a 25 éves jubileum, amire január 21.-én gyűltünk össze a Barba Negra clubban. Az estet dedikálással kezdték Kowáék, majd egy különleges, úgynevezett Icon koncerttel indult az esemény. Ez abból állt, hogy a meghívott vendégzenekarok egy-egy saját dal mellett, egy általuk választott Black-Out dalt adtak elő a saját felfogásukban.


Bodzilla, 2017. január 24. kedd (16:11:15)
Nincs szavazat!
Twister: Utak nélkül
"Valójában minden rajta van az albumon, ami elegendő a hitvallásuk bemutatásához."

A Twister zenekar harmadik nagylemeze, 2016-ban látott napvilágot, mely már egy sokkal átfogóbb és komplexebb mű a srácoktól, mint az eddigiek. Míg a 2011-es Ördög lánya korong egy csajozós hangvételű anyag, itt már sokkal mélyebb és kiforrottabb érzelemvilág tárul elénk. Maguk a dalok tartalmilag igencsak megérintik az embert, mégsem depresszív, mint a legtöbb metálos pályán mozgó, szenvedést visszaidéző dal. Épp ellenkezőleg! Abszolút könnyed, kellemesen dallamos zenét hallhatunk az egész lemezen.


Beycsa, 2017. január 20. péntek (15:05:36)
Nincs szavazat!
The NewOldoru az A38-on
"Gondolom nem én vagyok egyedül, aki reménykedik, hogy néha összeállnak egy hasonló örömzenélésre"

2014 nyarán hidegzuhanyként érte a rajongókat a hír, hogy a The Idoru zenekar 12 év aktivitás után befejezi a pályafutását. Aztán 2014. szeptember 27.-én, a Dürer-ben meg is tartották a búcsúkoncertet. Majd tavaly októberben jött a hír, hogy egy fellépés erejéig újra összeáll a csapat. Persze voltak most is fanyalgók, hogy minek ez, ha már egyszer befejezték és elbúcsúztak. Ezt az oldalt is meg lehet érteni, hiszen a búcsúnak pont az a lényege, hogy lezárja a zenekar történetét. Mindazonáltal nem a The Idoru fogja a búcsúkoncertek hitelét a sárba tiporni, megtették már ezt a mega-giga zenekarok régen. Kicsit olyan ez a történet, mint amikor egy szerelmespár szakít, de utána néha még olyan jól esik egyet dugni. Úgy gondolom, hogy azért többen voltunk azok, akik örültünk, hogy újra láthatjuk a csapatot. A különleges esthez, különleges vendég is dukált, mégpedig a My Small Community személyében.


Bodzilla, 2017. január 17. kedd (13:56:56)
Nincs szavazat!
Metalkarácsony a jeges talajon...
Iced Earth, Ensiferum, Kataklysm, Unearth (Barba Negra Music Club, 2016.12.19.)

Igazi metal vándorcirkusz érkezett pár nappal karácsony előtt a fővárosba turnézáró koncertjével, és egy olyan elnevezéssel, amelyről többeknek hamarabb ugrik be Vanessa Warwick, mint a fellépő négy zenekarból három. Az MTV kultikus műsorának nevével fémjelzett Headbanger's Ball turné egy csomagban hozta el az Iced Earth, az Ensiferum, a Kataklysm és az Unearth zenekarokat, nem a leghosszabb egyenkénti játékidővel ugyan, de így mindenkitől egy brutál pörgős, best-of szettet kaptunk.


yosha_, 2017. január 03. kedd (17:22:39)
Nincs szavazat!
Alvin a Diamondban - Sok kedvenccel megpakolt program jutott a barcikai bulira
"Az ifjak pogóztak, a bölcsek meg hallgattak"

December 3. érdekes, kissé frusztrált nappá avanzsált az életemben. Az itt is vagyok, ott is vagyok, de sehol sem igazán és mégis mindenhol fíling nem az én világom. Az egyik helyen szülinapi party jóféle társasággal, kedves ismerős ünnepelttel, a másik helyen Alvin és a Mókusok koncert, s nem elhanyagolható módon szintén egy haver szülinapja....


Balog ÉvaJudit, 2016. december 09. péntek (13:38:50)
Nincs szavazat!
Entombed A.D., Voivod, Lord Dying, Barren Womb, Magma Rise (Barba Negra Club, 2016. November 1.)
Metal @ Mindenszentek

Legendás neveket felsorakoztató turné érte el hazánkat az idei ősz utolsó hónapjával együtt, és még ha az ismeretlenség árnyékába bújó Barren Womb, vagy a jól csengő nevű, sludge-os Lord Dying nem is keltette fel sokak figyelmét, az UFO-thrasher Voivod, vagy a svéd alapbanda Entombed máris okot adott egy méltó lezárásnak a hosszú hétvégéhez.


yosha_, 2016. december 05. hétfő (14:26:43)
Nincs szavazat!

   Cikk kategóriák \
Archív
Régi cikkek ( 53 cikk )
Interjúk
Interjúk bandákkal, zenészekkel és másokkal. ( 338 cikk )
Beszámolók
Itt megtudhatjátok miről maradtatok le. :) ( 561 cikk )
Egyéb
Itt találhattok meg minden mást. :) ( 17 cikk )
Recenzió
Lemez, DVD és egyéb kritika ( 284 cikk )
  Nincs kategorizálva
( 5 cikk )

   Üdvözöllek \

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó? ]


   Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer


   Keresés : \


   Tagok kedvenc együttesei : \
1.Tankcsapda (5132)
2.Metallica (5013)
3.Ossian (4185)
4.Pokolgép (4010)
5.Depresszió (3859)
6.SlipKnot (3800)
7.Nightwish (3776)
8.Iron Maiden (3537)
9.road (3516)
10.Kárpátia (3512)
[Tovább...]Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat