Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok Bejelentkezés rss MagyarEnglish
   Plakátok : \
Foo Fighters

[Tovább...]

   Új cikkek \
Anthrax / Raven Age – Barba Negra Track
"Scott Ian igéretett tett rá, hogy jövőre újra ellátogatnak hozzánk."

Azt hiszem, most rendesen kárpótolta rajongóit az Anthrax a tavalyi visszamondott Fezenes koncert miatt. Rövid időn belül ugyanis másodszor tették látogatásukat hazánkban. A márciusi Barba Negrás klub buli után, (aminek az apropója a 30 éve megjelent Among The Living album volt) most a Barba Negra Track színpadát zúzták meg a 35 éves fennállásukat ünneplő turné keretén belül. Aki lemaradt a márciusi teltházas buliról, az most bepótolhatta a kimaradást, aki pedig ott volt, az repetázhatott.


Bodzilla, 2017. június 24. szombat (13:42:05)
Nincs szavazat!
Tankcsapda show az Arénában
Tankcsapda, Reload, Pennhurst 2017.04.28.

A Tankcsapda két évtizede már Magyarország vezető, és kétség kívül a legnagyobb rajongótáborral rendelkező rock zenekara. Ezért is érthetetlen, hogy ez idáig önálló koncertet, miért nem adtak még az Arénában? Nos, hát ennek is elérkezett az ideje. Ahogy már az előzetes interjúkból is lehetett tudni, erre az alkalomra különleges show-val készültek a Tankok, az Aréna közepére helyezett színpadán. Az est két vendégzenekara a hazai Pennhurst és a német Reload volt.


Bodzilla, 2017. május 02. kedd (15:04:18)
Nincs szavazat!
Pain/ Dust in Mind/ Dying Wish – Barba Negra, 2017.04.25
"Tägtgren mester dallamérzékét és tehetségét mindenképpen el kell ismerni..."

Pedig én nagyon akartam. A munkanap, a korai kezdés és a feltúrt Budapesten szó szerint keresztüljutás (Békásmegyerről Újbudára) ellenére iparkodtam, hogy élőben láthassam a 11 év lemezmentesség csöndjét tavaly megtört püspökladányi Dying Wish produkcióját a Pain előtt. Mindazok ellenére kíváncsi voltam a produkciójukra, hogy amikor a koncertet szervező Hammer Concerts az esemény facebook oldalán bejelentette, ők nyitnak a Pain előtt, én voltam az első, aki nemtetszését nyilvánította ki. Persze ez nem a zenekar ellen irányult, hiszen a tavalyi Tükörország című lemezüknek nálam is bérelt helye volt a lejátszómban, és akkor még nem is számoltam össze, hogy a 2000-es évek elején hány alkalommal indultam Dying Wish koncertre. Nincs tehát semmi bajom Papp Lajosék zenéjével, annál viszont jóval több, hogy egyszerűen a hazai rock/metal berkekben nem tudunk egy ilyen alkalomra színpadra állítani egy itthoni indusztriális metal bandát. Linda Daemon néha még bohóckodik valamit a Junkies-os Riki Church oldalán a KR3LL névre hallgató bandában, de olyan szinten csend van körülöttük, hogy inkább fantomzenekarnak tekinthetők. Mondjuk, állítólag most épp egy nagylemezen dolgoznak, így még akármi is lehet belőlük….meglátjuk.


Gyurcsik György, 2017. május 02. kedd (14:37:51)
Nincs szavazat!
Tankcsapda: Amivel mi a közönség felé jelentkezünk, azzal azonosulunk
Kötetlen beszélgetés koncertről, technikáról, a zenekar dolgairól és a külföldi tapasztalatokról

Több, mint negyedszázados múltra tekinthet vissza a Tankcsapda, akár kényelmesen hátra is dőlve élvezhetné azt, amit eddig felépített. De lehet annál érdekesebb, ha rendszerint előrukkol valami újdonsággal, sokszor olyasmivel, amit hazai szinten még nem lehetett tapasztalni. Mindamellett gyűlnek a tapasztalatok, hiszen az elmúlt években a világban egyre több felé jutott el a zenekar. S felvetődött még néhány kérdés, érdekesség, a debreceni hármas pedig állt elébe, sőt, beszélt bőven, nyíltan. Igazán kötetlenül, szabadon.


Szapy, 2017. április 26. szerda (18:39:04)
Nincs szavazat!
ILL NINO – Forradalmi évforduló a Barba Negrában
Revolution Revolución 15 éves jubileumi turné

Az utóbbi évek trendje lett, hogy a zenekarok egy-egy régi albumuk megjelenésének évfordulóján, annak teljes végigjátszása köré építik a turnéprogramot. Jónéhány ilyen jellegű turné érte már el hazánkat. Most a Nu metalt latinos dallamokkal keverő Ill Nino tette tiszteletét nálunk és hozta el a 2001-es debütáló albumát, a Revolution Revolucion-t. A budapesti állomáshoz az Ektomorf és az Xtortya zenekarok mellett, az Incite és Madlife is csatlakozott. Így egy mini fesztivál kerekedett az estéből, amihez képest a 4000 Ft-os early bird belépő igazán baráti volt.


Bodzilla, 2017. április 06. csütörtök (14:16:15)
Nincs szavazat!
Kocsmapunk a Diamondban - Koncertbeszámoló
Paddy And The Rats, Highland Bastards Kazincbarcikán

1991. decemberében, az egykori Eötvös Klubban találkoztam életem egyik nagy szerelmével az ír, skót folkzenével. A szerelmet az akkoriban Magyarországon egyedüliként művelő M.É.Z. (Meg nem Értett Zenekar) tolta az akkor még igencsak fiatal pofikámba. De rögtön tudtam, hogy ez biza szerelem első látásra. Ja, nem! Hallásra. Tehát ettől a meghatározó naptól igencsak sűrűn fordultam meg a koncertjeiken, táncházaikban, és egyszer csak a 90-es évek közepén élőben láthattam az ír folkzene nagy öregjeit, a The Dubliners-t. Mondanom sem kell, hogy ez a szerelem a mai napig tart, és mindenféle ehhez a stílushoz kapcsolódó zenei ág a szívem csücske.


Balog ÉvaJudit, 2017. március 17. péntek (15:48:35)
Nincs szavazat!
Trident - A ´90-es évek egyik zeneileg legszínesebb és legizgalmasabb formációja
Beszélgetés az újjáalakult zenekarral

A ’90-es évek egyik zeneileg legszínesebb és legizgalmasabb formációja a berettyóújfalui TRIDENT újraalakult, de nem is akárhogyan: tele vannak tervekkel, új dalötletekkel ami egy elég biztató újrakezdést sejtet. Hogy minden érdekesség a felszínre kerüljön, ezért Papp Misi (Kelet Underground) kérdéseire Demeter Zoli (DZ) és Papp "GEZBEE" Zsolti (GZS) válaszolt.


Papp "Mysy" Mihály, 2017. február 15. szerda (15:27:45)
Nincs szavazat!
Black-Out 25 – Gyönyörű időutazás
25 éves jubileumi nagy koncert, BLACK-OUT ICON, Barba Negra

Valamikor ’94 környékén az egyik haveromtól kaptam kölcsön a Black-Out Fekete-kék albumát és demóját. Ezzel egy olyan szerelem kezdődött el, ami a mai napig tart. Mondhatni, szerelem volt első hallásra. Minden környékbeli koncertjükön ott voltam/voltunk és olykor még a fővárosban is, egy-egy nagyobb eseményen. Azóta eltelt negyed század, és hát elérkezett a 25 éves jubileum, amire január 21.-én gyűltünk össze a Barba Negra clubban. Az estet dedikálással kezdték Kowáék, majd egy különleges, úgynevezett Icon koncerttel indult az esemény. Ez abból állt, hogy a meghívott vendégzenekarok egy-egy saját dal mellett, egy általuk választott Black-Out dalt adtak elő a saját felfogásukban.


Bodzilla, 2017. január 24. kedd (16:11:15)
Nincs szavazat!
Twister: Utak nélkül
"Valójában minden rajta van az albumon, ami elegendő a hitvallásuk bemutatásához."

A Twister zenekar harmadik nagylemeze, 2016-ban látott napvilágot, mely már egy sokkal átfogóbb és komplexebb mű a srácoktól, mint az eddigiek. Míg a 2011-es Ördög lánya korong egy csajozós hangvételű anyag, itt már sokkal mélyebb és kiforrottabb érzelemvilág tárul elénk. Maguk a dalok tartalmilag igencsak megérintik az embert, mégsem depresszív, mint a legtöbb metálos pályán mozgó, szenvedést visszaidéző dal. Épp ellenkezőleg! Abszolút könnyed, kellemesen dallamos zenét hallhatunk az egész lemezen.


Beycsa, 2017. január 20. péntek (15:05:36)
Nincs szavazat!
The NewOldoru az A38-on
"Gondolom nem én vagyok egyedül, aki reménykedik, hogy néha összeállnak egy hasonló örömzenélésre"

2014 nyarán hidegzuhanyként érte a rajongókat a hír, hogy a The Idoru zenekar 12 év aktivitás után befejezi a pályafutását. Aztán 2014. szeptember 27.-én, a Dürer-ben meg is tartották a búcsúkoncertet. Majd tavaly októberben jött a hír, hogy egy fellépés erejéig újra összeáll a csapat. Persze voltak most is fanyalgók, hogy minek ez, ha már egyszer befejezték és elbúcsúztak. Ezt az oldalt is meg lehet érteni, hiszen a búcsúnak pont az a lényege, hogy lezárja a zenekar történetét. Mindazonáltal nem a The Idoru fogja a búcsúkoncertek hitelét a sárba tiporni, megtették már ezt a mega-giga zenekarok régen. Kicsit olyan ez a történet, mint amikor egy szerelmespár szakít, de utána néha még olyan jól esik egyet dugni. Úgy gondolom, hogy azért többen voltunk azok, akik örültünk, hogy újra láthatjuk a csapatot. A különleges esthez, különleges vendég is dukált, mégpedig a My Small Community személyében.


Bodzilla, 2017. január 17. kedd (13:56:56)
Nincs szavazat!

   Cikk kategóriák \
Archív
Régi cikkek ( 53 cikk )
Interjúk
Interjúk bandákkal, zenészekkel és másokkal. ( 338 cikk )
Beszámolók
Itt megtudhatjátok miről maradtatok le. :) ( 564 cikk )
Egyéb
Itt találhattok meg minden mást. :) ( 17 cikk )
Recenzió
Lemez, DVD és egyéb kritika ( 284 cikk )
  Nincs kategorizálva
( 5 cikk )

   Üdvözöllek \

Felhasználó:

Jelszó:


Jegyezd meg!

[ Regisztráció ]
[ Elfelejtett jelszó? ]


   Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer


   Keresés : \


   Tagok kedvenc együttesei : \
1.Tankcsapda (5127)
2.Metallica (5015)
3.ossian (4187)
4.Pokolgép (4010)
5.Depresszió (3852)
6.Slipknot (3800)
7.Nightwish (3773)
8.Iron Maiden (3538)
9.Road (3511)
10.Kárpátia (3507)
[Tovább...]Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat