Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Madesen Modell

Tavaszi Rockfesztivál

Hey Ho! Let’s Go!

Rómeó Vérzik

The Casualties @ Punk-Rock-Maraton V.

Royal Hunt

[Tovább...]
Heaven Shall Burn - Koncert (2013.12.03) \

Heaven Shall Burn - Koncert (2013.12.03)

Tizenhét év és hét nagylemez után látatlanul is biztosak lehetünk abban, hogy egy zenekar nemcsak megtalálta a saját hangját, hanem tulajdon korlátainak ismeretében azon is dolgozik, hogy mindig a lehető legtöbbet hozza ki magából. Márpedig a német Heaven Shall Burn nem csupán Európa, hanem a nemzetközi keményzenei élet egyik legmegbízhatóbb zenekarává nőtte ki magát az utóbbi tíz évben, és ezért is örömteli, hogy december 3-án végre nemcsak fesztiválszínpadon, hanem egy hazai klubkoncerten is bizonyíthat itthoni rajongóinak a banda. A Marduk után nevet választó zenekar egész pályafutása alatt a metalcore és a (dallamos) death metal metszéspontján állt: zeneiségét tekintve egyre agresszívebbé és sokszínűbbé vált – nem véletlen, hogy az Antigone albumon bedolgozó izlandi zongorista, Ólafur Arnalds ennyire népszerű lett ebben a rajongótáborban, vagy hogy a gitáros Alexander projektje, az Erode az elektronikus közjátékokat is meghonosította az anyazenekarban –, míg üzenetét tekintve egyáltalán nem változott.

[Tovább...]

pingwin - 2013-11-27 (21:07) Hozzászólások: 0
Lydia Lunch - A38 (2013.12.08.) \

Lydia Lunch - A38 (2013.12.08.)Lydia Lunch, a New York-i no wawe színtér nagyasszonya kulcsszerepet játszott a nyolvanas-kilencvenes évek posztpunk mozgalmában. Énekesnőként, színésznőként, spoken word előadóként, iró-költőként - és, meglehetősen szabados hangvételű önéletrajza alapján, nem utolsósorban: nőként - lényegében a korszak minden jelentős művészét ismerte és dolgozott együtt velük, Thurston Moore-tól Henry Rollinson át William Burroughsig, Hubert Selby Jr-ig vagy az Einstürzende Neubauten tagjaiig. Lunch legutóbb megjelent, Retrovirus című lemeze egy viharos best of-koncert élő felvétele a legendás Knitting Factoryben a Swans és a Sonic Youth egykori tagjaival. A művésznő e lemez európai turnéja alkalmából érkezik az A38 Hajóra, hogy pályafutása során először lépjen fel Magyarországon.

[Tovább...]

Szapy - 2013-11-27 (19:40) Hozzászólások: 0
Gyöngyvér - Szerenád \

Gyöngyvér - SzerenádEljött a 2013 évi egyetlen Gyöngyvér koncert ideje. November 30-án a Vörös Yuk-ban játszik a zenekar, amely ezúttal a hősidőket idézi meg. Kizárólag az első két lemez (Lacrimosa, Világok Virága) dalai szólalnak majd meg, illetve a korai demókról kerül elő még némi apróság. A mikrofonnál újra Orbán-Ducos Tamás (ex-Rubicon), a csapat eredeti énekese, basszuson Erdős „Vik” Viktor (Angelheart), gitáron Bessenyei Balázs és Mazán Attila, a doboknál pedig Nagymihály Lajos, a Rubicon zenekar dobosa lesz hallható. A koncert után hajnalig tartó after party lesz, ahol Firen Aggonix és L4C33_CY83R574R szelektálja a legjobb gothic, metal és deathrock zenéket. Ahogy pedig eddig is minden évben alkottunk valamit nektek, idén is készítettünk egy új dalt, amit az alant megbűvó linkre kattintva hallgathattok, illetve tölthettek le. A dal címe: Szerenád. - Gyöngyvér

https://soundcloud.com/gyongyver/gy-ngyv-r-szeren-d

Szapy - 2013-11-27 (19:40) Hozzászólások: 0
Alvin és a Mókusok - 20 éves szülinapi koncert (2013.12.13) \

Alvin és a Mókusok - 20 éves szülinapi koncert (2013.12.13)

Két estén át, december 13-án és 14-én ünnepli Budapesten, barátaival és rajongóival 20. születésnapját az Alvin és a mókusok. A zenekar 13-án pályafutásának első, 14-én pedig a második évtizedéből játssza el a legjobb dalokat az A38 Hajó színpadán, éppen ezért a leghűségesebb követőknek érdemes akár kombinált jegyet is venni a kétnapos mulatságra. Az első nap a Macskanadrág, a másodikon pedig a Nikson is felköszönti egy koncerttel Alvinékat, de számos további vendég és meglepetés is várható.

[Tovább...]

pingwin - 2013-11-27 (19:40) Hozzászólások: 0
Elillant évek szőlőhegyén – itt az új Újhold-album! \

Elillant évek szőlőhegyén – itt az új Újhold-album!Két évvel legutóbbi nagylemezük – a Bájoló - megjelenése után új hangzóanyaggal jelentkezett a kimondottan versek megzenésítésre létrejött Újhold zenekar. A Krasznahorkai László (nem az író, hanem a zenész) által vezetett csapat több átalakuláson is átesett az utóbbi időben. A kezdetben zongorára és akusztikus gitárra hangszerelt dalok mára már egyre inkább rockzenei köntösbe öltöztek. Több lett az elektromos gitár, masszívabb, több a dob, és egy állandó basszusgitár is helyet követelt magának. Ebből kifolyólag a tagok száma is megnőtt, hogy a koncerteken hűen tudják tolmácsolni a stúdióban rögzített dalokat. Az Elillant évek szőlőhegyén címet viselő lemezen 15 dal: Ady, Kosztolányi, József Attila, Babits, Juhász Gyula, Pilinszky versei csendülnek fel, méghozzá olyan zenei köntösben, amelyben talán a nagyközönség még nem találkozhatott velük.

[Tovább...]

Szapy - 2013-11-27 (19:40) Hozzászólások: 0
Phoenix RT – Nincs ellenszer \

Phoenix RT – Nincs ellenszer„Itt van az ősz, itt van ujra, s szép, mint mindig, énnekem“ hisz ilyenkor az együttesek ismét életre kelnek, és újabb kiadott lemezek bemutató turnéjával járják az országokat. Így történt ez idén a nevéhez hű mindig újjászülető kedvenc csallóközcsütörtöki együttesemmel is: más felállásban és még változatosabb zenékkel robbantott október 25-én az EDGE Records gondozásában megjelent Nincs ellenszer című harmadik nagylemezzel a szeptember elején Phoenix RT-vé vált trió.

[Tovább...]

Szapy - 2013-11-27 (19:40) Hozzászólások: 0
Kjetil Moester (NO) & Jü, Porteleki Áron & Czitrom Ádám - A38 (2013.12.09.) \

Kjetil Moester (NO) & Jü, Porteleki Áron & Czitrom Ádám - A38 (2013.12.09.)A kortárs jazz mélységeit és magasságait feszegető fantasztikus estén Skandinávia legújabb jazz óriása, a neves The Core és Datarock formációkból is ismert Kjetil Moester lép fel az idei Újbuda Jazzfesztivált megbabonázó Jü trióval. Előttük Porteleki Áron és Czitrom Ádám improvizatív zenei duója repít majd az égbe szenvedéllyel és tűzzel.

[Tovább...]

Szapy - 2013-11-27 (19:40) Hozzászólások: 0
Pro-Pain, Action - Hardcore metal legendák a Dürer Kertben \

Pro-Pain, Action - Hardcore metal legendák a Dürer KertbenKeménykötésű hardcore és metal zenekarok ütköznek december 1-jén a Dürer Kert színpadán: a műfaján belül legendának számító amerikai csapat, a Pro-Pain új albumával téri vissza, akárcsak a hazai Action, mely 11 év hallgatás után adta ki Pokolból című új nagylemezét. Az este folyamán a svájci Soulline, a francia Zuul FX és a szekszárdi Don Gatto is játszik. Az 1991-ben alakult Pro-Pain az egyik legismertebb képviselője azoknak hardcore-metal zenekaroknak, melyeket elsősorban kertelés nélküli, közvetlen és nyers hangulatukról ismerhetünk meg - a szövegeket és magát a zenét is ideértve. Az énekes-basszeros Gary Meskil köré épülő zenekar úttörő jelentőségű debütáló albuma a Taste Of Freedom volt, és az elmúlt két évtizedben világszerte számos rajongó tiszteletét érdemelték ki. Minden albumuk mintaképe az intenzív, inspiráló, őszinte és megalkuvásmentes zenének.

[Tovább...]

Szapy - 2013-11-25 (20:25) Hozzászólások: 0
Új beszámoló: Soilwork, Keep of Kalessin - Club 202 (2013.11.21.) \

Új beszámoló: Soilwork, Keep of Kalessin - Club 202 (2013.11.21.)"November 21-én, csütörtökön az északi metal fenegyerekeinek újabb hazánkba érkező csoportja vehette birtokába a Club 202 színpadát. Sajnos a Sybreed zenekar lemondta a turnét, így az estét a norvég Keep Of Kalessin kezdte lágy dallamaival betöltve a teret. De tényleg, néha az is volt benne. Az abszolút darálásban néhol felcsendült egy-két thrashesebb, dallamosabb riff is, Robin "Wizziac" Isaksen háttérvokáljai pedig külön színezték, tették teljesebbé a produkciót. Bár a Soilwork-höz képest kissé passzívak voltak a közönséggel, határozottan kellemes bemelegítés volt. Azóta azon gondolkozom mi történt a norvégokkal, hogy leginkább ilyen zenét hallottam tőlük. A java viszont csak most jön…" - Susy

[Tovább a cikkhez...]
[Tovább a képekhez...]

Szapy - 2013-11-25 (20:25) Hozzászólások: 0
Twister - Új klip van készülőben! \

Twister - Új klip van készülőben!A Hős című dalra forgatta le következő klipjét a Twister. A hétvégén, Miskolcon lezajlott jó hangulatú forgatás végeredménye várhatóan december közepén kerül fel a világhálóra. A zenekart legközelebb november 30-án, a SOTE Klubban megrendezésre kerülő 10 Év Mámor Fesztiválon láthatják és hallhatják a rajongók, mely egyben a zenekar utolsó budapesti koncertje lesz.

https://www.facebook.com/twisterrocks
http://www.youtube.com/embed/czUAyXajB9w

Szapy - 2013-11-25 (20:24) Hozzászólások: 0
Régebbi híreink \
Hírek oldal: 23/731
<< < ........... [201-210] [211-220] [221-230] [231-240] [241-250] ........... > >>
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Hirdetés: \


Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4927)
2.Metallica (4890)
3.Ossian (3973)
4.Depresszió (3764)
5.Nightwish (3725)
6.Pokolgép (3693)
7.Kárpátia (3489)
8.Iron Maiden (3448)
9.Road (3382)
10.Rammstein (3308)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat