Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Madesen Modell

Tavaszi Rockfesztivál

Hey Ho! Let’s Go!

Rómeó Vérzik

The Casualties @ Punk-Rock-Maraton V.

Royal Hunt

[Tovább...]
A Képző, a Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatának kiállítása - Megnyitója az A38 Hajón \

A Képző, a Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatának kiállítása - Megnyitója az A38 HajónKözépiskolás diákok és felsőoktatási hallgatók pályáztak az értékes és hasznos díjakért. A magyarországi tanulmányi hitelezés legfontosabb intézménye, a Diákhitel Központ Zrt. több mint tíz éve áll a hallgatók mellett egyetemi éveik alatt azzal a céllal, hogy képzett diplomásként sikeres életpályát fussanak be. E szerepvállalásból adódóan fontos számára, hogy megismerje elsőszámú partnereit: a diákokat. Éppen ezért a Diákhitel Központ a tavalyi nagy siker után ismét meghirdette a Képzőt, a közép- és felsőoktatásban hallgató fiataloknak szóló képzőművészeti pályázatát. Pályázni lehetett minden festészeti, grafikai vagy fotóművészeti alkotással, ami művészi eszközökkel arra keresi a választ, hogy milyen egy mai 21. századi fiatal – milyen problémákkal küzd, milyen örömei vannak, hogyan látja a világot és miért.

[Tovább...]

Szapy - 2013-11-25 (20:24) Hozzászólások: 0
Enforcer - Első Ízben Magyarországon! (2014.02.18.) \

Enforcer - Első Ízben Magyarországon! (2014.02.18.)Február 18-án első ízben lép fel Magyarországon a svéd Enforcer, akik tökéletesen idézik fel a '80-as évek elejének heavy/speed metalját. A korai Iron Maiden intenzitását és gitárharmóniáit a klasszikus Riot dallamérzékenységével keverő fiatal srácok idén (2013) adták ki a harmadik albumukat Death By Fire címmel. A buli másik főbandája a hasonló vonalon mozgó kanadai Skull Fist lesz, akik Chasing The Dream címmel január 10-én adják ki a második nagylemezüket. Az Enforcer és a Skull Fist már 2011-ben is együtt turnézott Európában, de akkor a svéd Bullet társaságában, és hozzánk nem jutottak el. Február 18-án azonban nálunk is közösen emelik majd magasba a klasszikus heavy metal zászlaját. Egy harmadik csapat is elkíséri őket a 2014-es túrára, a holland Vanderbuyst trió, akik az old school vonalat képviselik, de egy hard rockosabb, jammelősebb módon. Ha emlékszel rá, hogy a 2011-es MetalFesten hogyan nyomták el a Rock Bottom című klasszikus UFO nótát, akkor tudod jól, hogy őket is hiba lenne elszalasztani.

[Tovább...]

Szapy - 2013-11-25 (20:24) Hozzászólások: 0
Grunge őrület - Kuplung (2013.11.28.) \

Grunge őrület - Kuplung (2013.11.28.)November 28-án a grunge szerelmeseinek ajánl programot a Kuplung. 4 zenekar váltja egymást a színpadon körülbelül 45p-es műsorokkal, kivétel a programot kezdő Jack the World zenekar, akik itt készülnek bemutatni egy rövidebb anyaggal, de jól ismert tagokból frissen alakult instrumentális rockzenekarukat. Őket követi a Granny's Heartattack, saját számok, de kísérteties Kurt Cobain hangulat, utánuk a főleg Irie Maffia tagokból összeállt Mangani 888 formáció, ami szintén érdekes megfejtés lenne ha sikerülne stílusbeli keretekbe szorítani a műsorukat, de a grunge, stoner, és punk elemek adják az alapritmikát. A szórakoztató metálnak kategorizált, és ugyancsak erőszakos zenekar, a Dereng zárja az estét. És nem utolsó sorban az este ingyenes!

[Tovább...]

Szapy - 2013-11-25 (20:24) Hozzászólások: 0
Új interjú - Eye For I \

Új interjú - Eye For IElső nagylemezének megjelenése, sikeres bemutatása után sem állt meg az élet az Eye For I számára, habár jelenleg új dobosát keresi a modern metalban tevékeny zenekar. Az viszont már ismeretes, hogy a november végi 10 Év Mámor Fesztivál fellépőinek listáján is szerepel a banda. Pár kérdés hamar felmerült az aktualitásokkal kapcsolatban, a srácok pedig hamar reagáltak is.

[Tovább...]

Szapy - 2013-11-24 (22:48) Hozzászólások: 0
Budapest Voices - Filmzene lett a Quimbys átdolgozás (2013.11.30) \

Budapest Voices - Filmzene lett a Quimbys átdolgozás (2013.11.30)A Csányi Sándor főszereplésével készült Coming out című film egyik jelenetében és reklámspotjában is hallható a Budapest Voices átdolgozásában az Autó egy szerpentinen. A Quimbys dallal a filmelőzetesben már bárki találkozhatott, a vígjátékot pedig december 5-től vetítik. A premier előtt öt nappal, november 30-án a kórus a Magashegyi Underground különleges vendégeként ad koncertet Budapesten, a Barba Negra klubban. A mozikban és a neten már jó ideje, a tévékben pedig hamarosan látható az Orosz Dénes által rendezett, Csányi Sándor és Tompos Kátya főszereplésével készült Coming out című film reklámja. Az előzetesben felcsendül a Budapest Voices kórus Quimbys átirata. Sőt, az Autó egy szerpentinen című dal még a december 5-én mozikba kerülő vígjáték egyik kulcsjelenetében is hallható.

[Tovább...]

Olavi - 2013-11-24 (19:34) Hozzászólások: 0
Belmondo - Megjelent az új nagylemez Kooperatív címmel (2013.11.20) \

Belmondo - Megjelent az új nagylemez Kooperatív címmel (2013.11.20)Kooperatív címmel új nagylemezt készített a Belmondo. A dalokban a magyar zenei élet előadói, a legkülönfélébb stílusok képviselői szerepelnek vendégművészként. Az album nem titkolt szándéka, hogy megmutassa az együttműködésben rejlő erőt és lehetőséget. A Belmondo zenekar új nagylemeze, a Kooperatív november 20-án jelent meg. Az album címe arra utal, hogy a dalokat az együttműködés köti össze, hiszen a hazai könnyűzenei élet előadói, más stílusok képviselői szerepelnek bennük vendégművészként. A közreműködők között van Szirtes Edina Mókus hegedűművész-énekesnő, Judie Jay énekesnő, Szolnoki Péter, a Bon Bon énekese - aki most kivételesen csak fuvolázik-, Eckü, a Hősök rappere, a Fourtissimo rézfúvós kvartett, Kovács Krisztián, a Fish! zenekar frontembere, Czutor Anett énekesnő, Zoohacker és Hatvani Zília dj, Szekeres András, a Junkies frontembere, valamint egy számban Gyurma szkreccsel, egy másikban pedig Bartha Timi énekel.

[Tovább...]

Olavi - 2013-11-24 (19:24) Hozzászólások: 0
Pro-Pain, Action - hardcore metal legendák (2013.12.01) \

Pro-Pain, Action - hardcore metal legendák (2013.12.01)

Keménykötésű hardcore és metal zenekarok ütköznek december 1-jén a Dürer Kert színpadán: a műfaján belül legendának számító amerikai csapat, a Pro-Pain új albumával téri vissza, akárcsak a hazai Action, mely 11 év hallgatás után adta ki Pokolból című új nagylemezét. Az este folyamán a svájci Soulline, a francia Zuul FX és a szekszárdi Don Gatto is játszik. Az 1991-ben alakult Pro-Painaz egyik legismertebb képviselője azoknak hardcore-metal zenekaroknak, melyeket elsősorban kertelés nélküli, közvetlen és nyers hangulatukról ismerhetünk meg - a szövegeket és magát a zenét is ideértve. Az énekes-basszeros Gary Meskil köré épülő zenekar úttörő jelentőségű debütáló albuma a Taste Of Freedom volt, és az elmúlt két évtizedben világszerte számos rajongó tiszteletét érdemelték ki. Minden albumuk mintaképe az intenzív, inspiráló, őszinte és megalkuvásmentes zenének. Nem véletlenül hívják sokan bunkó hc-nek a stílust, mely a hétköznapokba belefásult hallgatót valósággal arcul csapva teszi közé a társadalom és a világ rendjével kapcsolatos fenntartásait. Tény ami tény: Meskil és csapata nagy gyakorlattal rendelkezik abban, hogy tüske legyen az aktuális döntéshozók szemében. Politikai és zenei értelemben is idealista, megalkuvást nem tűrő világnézeteik szinte minden lemezükön visszaköszönnek, már az albumcímekben is: a Foul Taste Of Freedom (A szabadság rossz íze), a The Truth Hurts (Az igazság fáj) és a Contents Under Pressure (szabadon: Túlnyomás alatti tartalom) is magáért beszél.

[Tovább...]

pingwin - 2013-11-24 (14:58) Hozzászólások: 0
Bornholm - Inexorable Defiance \

Bornholm - Inexorable Defiance

A Bornholm 3. nagylemezének, az Inexorable Defiance-nek, december 2-án megjelenő bakelit verziója már megrendelhető. A Hungaryan Records és a W-Arts gondozásában megjelenő Gatefold 12” LP, 12 oldalas booklettel kerül forgalomba, 525 példányszámra limitálva. 33 példányban díszdobozos kiadás is lesz, amely exkluzív fekete doboz az alábbiakat tartalmazza:- Gatefold 12” LP, - 12 oldalas booklet, - 84 oldalas fotóalbum, a zenekar eddigi története képekben (csak ebben a box-ban lesz kapható!), - Exkluzív gallér Bornholm logoval és szimbólumokkal (csak ebben a box-ban lesz kapható), - „Bornholm: Inexorable Defiance” T-shirt, - „Bornholm: Inexorable Defiance” nagy felvarró, - „Hungaryan Records logo” felvarró. A megjelenési trailer itt tekinthető meg: http://youtu.be/MBQh3QPjZ70

pingwin - 2013-11-24 (04:57) Hozzászólások: 0
Új interjú: Beatrice és Alcohol - ´10 év mámor´ a közös munka jegyében? \

Új interjú: Beatrice és Alcohol - ´10 év mámor´ a közös munka jegyében?"10 év mámor - a zenekar nevéhez illő elnevezés egy kerek évfordulós ünnepléshez. Fesztiválhangulat az évszak és annak megfelelő időjárás miatt zárt térbe szorítva, azaz a SOTE Klub termeiben. Megannyi fellépő, köztük ismert és feltörő zenekarok egyaránt helyet kaptak. A főszerepben pedig az idei utolsó budapesti nagykoncertjét adó, Nagy Feró vezetésével 35. évében járó Beatrice, valamint az ünnepelt: a tízedik születésnapjához érkezett Alcohol. A teljes átalakulás után eddigi legütősebb felállásában működő zenekar élén az énekes-basszusgitáros Tóth Sándor, ismertebb nevén Csöves jegyzi a hazai rockzene számtalan ismert tagját felvonultató, nagy sikerű Rockhimnuszt is. A téma adott, így került sor a Csövessel folytatott beszélgetésre, valamint Nagy Feró is készségesen felelt kérdéseimre. " - Szapy

[Tovább...]

Szapy - 2013-11-20 (18:36) Hozzászólások: 0
Aurora - Klippremier : Miért ne lennél \

Aurora - Klippremier : Miért ne lennél


[Tovább...]

szandra1226 - 2013-11-20 (06:53) Hozzászólások: 0
Régebbi híreink \
Hírek oldal: 24/731
<< < ........... [211-220] [221-230] [231-240] [241-250] [251-260] ........... > >>
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Hirdetés: \


Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4927)
2.Metallica (4890)
3.Ossian (3973)
4.Depresszió (3764)
5.Nightwish (3725)
6.Pokolgép (3693)
7.Kárpátia (3489)
8.Iron Maiden (3448)
9.Road (3382)
10.Rammstein (3308)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat