Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Plakátok : \
Madesen Modell

Tavaszi Rockfesztivál

Hey Ho! Let’s Go!

Rómeó Vérzik

The Casualties @ Punk-Rock-Maraton V.

Royal Hunt

[Tovább...]
A vágóhídra meneteljünk européer módra! - Zúzda Rock Kert (2013.11.09.) \

A vágóhídra meneteljünk européer módra! - Zúzda Rock Kert (2013.11.09.)Az egyiknek szimpatikus, a másiknak nem. Az egyiknek őszinte, a másiknak túlzottan szókimondó. Egy biztos: ütemes léptekkel halad a haladásellenesség ösvényein... Mert ahogy a költő mondja: "Bejutott a MIÉP / agresszív a FIdesz / Engem már csak az érdekel / a nyugdíjammal mi lesz?!" 8 év után ismét színpadon az antiliberális underground megteremtője és első hazai képviselője, a Tekintetes Úr! A zenekar - vérbeli reakciósok módján - mindig is ragaszkodott az antirock-rockzene hagyományaihoz, Pozsonyi Ádám és társulata, mely változó felállásokban változatlan szellemiséggel képviselte(seli), az - amúgy általa kiötlött - antiliberális undergrondot. Úriemberek akárhogy nem lépnek a világot jelentő deszkákra. Mert hát mégiscsak, ugye... Mindennek mi is a következménye? A színpadra lép pár jól fésült személy, nevezzük a továbbiakban úriembernek. Előadják gondolataikat- oly stílusban és módon, mai körülmények között, mint ahogy régen is tette. Bár a zenekar felállása változott, a lényeg nem. Hosszú szünet után november 9-én a Zúzda Rock Kertben lép ismét a nagyérdemű elé a Tekintetes Úr, az est lebonyolításában aktívan részt vesz az eddig is kiváló Honeckker Bosszúja, valamint a baloldalról szintén távol álló MP40. Érdekli a fenét? Az is hamar kiderül, de a dallistában nagy eséllyel megtalálni a válasz! :)

[Tovább...]

Szapy - 2013-10-30 (21:45) Hozzászólások: 0
Tours de France: Musiques actuelles - A38 (2013.11.09.) \

Tours de France:  Musiques actuelles - A38 (2013.11.09.)A Mano Negra vagy a Négresses vertes által fémjelzett francia latin-ska-folk-punk hagyomány egyik legjelesebb, mindmáig működő képviselője, a bordeaux-i utcazenekar, az Hurlements d'léo forró hangulatú klubkoncertet tart Budapesten. Az esemény jelentőségét csak fokozza az egyik legjobb magyar koncertzenekar, a pécsi blues-rock-country csapat, a Psycho Mutants. A lassan húszéves bordeaux-i utca- és bárzenekar, az Hurlements d'léo (Oroszlánbőgés - nagyjából ezt jelenti a név) már többször megfordult Magyarországon is, nem véletlen, hogy az egyik legismertebb francia együttes. Zenéjében egyedi és feszabadító módon ötvöződik a klasszikus francia sanzon, a cigányzene, a akusztikus utcazene, a ska, a folk, a trubadúr-hagyomány, a zabolátlan punk és a modern rock – mindez tangóharmonikán, gitáron, nagybőgőn és vérbő fúvósokon előadva, kristálytiszta vokállal.

[Tovább...]

Szapy - 2013-10-30 (21:45) Hozzászólások: 0
Wisdom - Sztárbandákkal mutatja be lemezét a magyar power metal csapat (2013.11.15) \

Wisdom - Sztárbandákkal mutatja be lemezét a magyar power metal csapat (2013.11.15)Keep Wiseman Alive – a hagyományoknak megfelelően most is ezen a néven, a Barba Negra Music Clubban tartja lemezbemutató koncertjét a WisdoM zenekar, november 15-én. A hazai power metal egyik legismertebb képviselője - a tavalyi alkalomhoz hasonlóan - most is a műfaj nemzetközi sztárjait látja vendégül: a zalaegerszegi Tales of Evening mellett ugyanis a német PowerWolf és az olasz Vision Divine is játszik ezen az estén. 2012-es nemzetközi sikerei után ismét Európát járja a WisdoM. A 2001 óta működő csapat tavaly a svéd Sabaton és a svájci Eluveitie társaságában turnézott Európa 38 országában, összesen 58 koncertet adva. Idén új lemezzel jelentkeztek: a Marching For Liberty már világszerte kapható a Noise Art Records jóvoltából, és a Mahasz albumlistáján is rögtön az első helyen nyitott, maga mögé utasítva az új Dream Theater és Carcass lemezeket, vagy éppen a Metallica 3D-s filmjének soundtrack albumát is. A borítót ezúttal is Havancsák Gyula, azaz Hjules készítette.

[Tovább...]

Olavi - 2013-10-30 (15:50) Hozzászólások: 0
Decaying Indest - Készül a második lemez \

Decaying Indest - Készül a második lemezLassan, de biztosan elkezdődnek a Decaying Indest második lemezének munkálatai. Legalábbis annak a dalnak a felvétele, amiben a Twister szólistája, Szávai Gery is közreműködik majd. A csornai illetőségű zenekar első lemeze 2011-ben a Nail Records gondozásában jelent meg, és nem sokkal ezután a zenekart beválogatták a csehországi Rock for People fesztivál fellépői közé. A lemez megjelenésének időpontjáról bővebb infó még nem áll rendelkezésre, de az már biztos, hogy további ismert vendégművész is szerepel majd a második korongon. Bővebb infó a zenekarról:
https://www.facebook.com/dincest
http://decaying.uw.hu/index.html
http://www.myspace.com/dincest

Olavi - 2013-10-30 (13:59) Hozzászólások: 0
Eye For I - Megjelent az első lemez \

Eye For I - Megjelent az első lemezA srácok ezt az üzenetet küldik minden régi és új rajongójuknak: "Hosszú fáradságos munka után végre elmondhatjuk, hogy megjelent első albumunk, ami a Traces Of Intelligence címet kapta! A dalokat jelenleg a Soundcloud oldalunkon lehet meghallgatni és ingyenesen letölteni! Várjuk a véleményeket, a megosztásokat és a lájkokat! Hallgassátok örömmel! Reméljük mindenkinek elnyeri tetszését! Az album létrehozásában köszönetet szeretnénk mondani Vitárius Ferencnek, aki a Green Hell Studio atyja, ahol annyi hosszú órát töltöttünk a lemez felvételével. Továbbá Novák-Tihor Anitának aki nélkül nem sikerült volna ilyen nagyszerű borítót megalkotnunk. Ugyancsak köszönetet érdemel Juhász Nóra a szintiért, és Homolya Ágnes a zenekari képekért! Köszönjük mindenkinek az együttműködést és a sok segítséget! Ne feledjétek! Október 25-én találkozunk a Rocktogonban, a Traces Of Intelligence lemezbemutatóján, ahol példány is gazdára talál majd a lemezből!"

https://soundcloud.com/eye-for-i/sets

Olavi - 2013-10-30 (13:58) Hozzászólások: 0
Monster Magnet, Church Of Misery, Ozone Mama - Koncertek a Club 202-ben (2014.01.29) \

Monster Magnet, Church Of Misery, Ozone Mama - Koncertek a Club 202-ben (2014.01.29)Bár januárban karbantartási munkálatok miatt zárva lesz azA38 Hajó, ettől függetlenül nem áll meg az élet, ha minőségi programokról van szó. Ezért is jelenthetjük be örömmel, hogy hat évvel legutóbbi klubkoncertjét követően a Club 202-be tér vissza a múltidéző, pszichedelikus space rock legdögösebb és leghitelesebb zenekara, a Monster Magnet. Dave Wyndorfék a legutóbbi két fesztiválkoncert – a Sziget és a VOLT – után immáron új lemezükkel, a Last Patrol dalaival látogatnak majd január 29-én Budapestre: a New Jersey-i zenekar három év után adta ki október 15-én a kilencedik nagylemezét, amely a tagok elmondása szerint egyfajta visszatérés a gyökerekhez. Az 1989 óta töretlenül működő stoner alapbanda ezúttal Joe Barresivel (Tool, Queens of The Stone Age) és a Slayer révén is ismerős Matt Hyde produceri közreműködésével rögzítette legújabb dalait, és a kilenc friss dal épp annyira bővelkedik a már megszokott, sokszínű hangzásban és delíriumos effektekben, mint a húzós riffekben és szólókban, amiket sosem kellett sajnálni a méltán nagyhatású formációtól.

[Tovább...]

Olavi - 2013-10-30 (13:57) Hozzászólások: 0
Punk-Rock maraton - Dürer Kert (2013.11.16) \

Punk-Rock maraton - Dürer Kert (2013.11.16)

Kedves lázadók, világgal elégedetlenek, punkok! Eljött a ti időtök, hiszen november 16.-án a Dürer kertben fellép egy rakás zenekar, akikkel együtt a világba ordíthatjátok minden fájdalmatok, bajotok, ha elég hangosak vagytok még a Mikulás is meghallja. A fellépők között lesz a Hisztéria, Baracka, illetve a Fegyelmező Részleg, hogy azért rend uralkodjon a rendezvény alatt. Rendezvény menete: 20:00 - 21:00 Hisztéria (24 éves születésnap) Régi dalok eredeti tagokkal, vendégekkel, 21:30 - 22:30 Barackca (20 éves születésnap), 23:00 - 00:30 Fegyelmező Részleg (10 éves születésnap) Vendégek: Tibi, Zsolti, Szövi (Linx) Megyeri Ferry és Bársony Bearnie (HétköznaPI CSAlódások) Imre Norbert (Prosectura)2013.11.16.szombat Budapest - Dürer Kert, Kapunyitás: 19:00, Belépőjegy: 2.000 Ft Egyszeri belépésre jogosít! (Csak a rendezvény estéjén, a helyszínen kapható!)

https://www.facebook.com/events/574044069272977/

pingwin - 2013-10-30 (13:54) Hozzászólások: 0
Zenélő fűrész – Kortárszenei estek az A38 Hajón (2013.10.28) \

Zenélő fűrész – Kortárszenei estek az A38 Hajón (2013.10.28)A Zenélő fűrész az A38 Hajó frissen indult komolyzenei sorozata, melynek célkitűzése, hogy bemutassa a hazai kortárs zene fiatal és középgenerációját. Az A38 Hajó az elmúlt években, varázsos fekvésű Kiállítótermének 2010-es megnyitása óta az itt megszokott műfajok bemutatása Mellett erőteljes kísérletezésbe kezdett, és fontos helyszínévé vált a Budapest komolyzenei életnek. Ennek látványos megvalósulása a Zenélő fűrész kortárs kamarazenei sorozat, aminek különlegessége, hogy a nem mindennapi helyszínen a koncertek egyedülálló szcenírozást is kapnak, ugyanis a fellépésekről televíziós felvétel is készül. A Duna közelsége, a főváros esti fényei, a multimédiás díszletek egyedülálló atmoszférát teremtenek a koncerteknek, melyek felvételeit későbbi időpontban mutatja be a Duna Televízió.

[Tovább...]

Olavi - 2013-10-29 (14:35) Hozzászólások: 0
Salvus - Klip, koncert, letöltés, friss album \

Salvus - Klip, koncert, letöltés, friss album"Úgy gondoltuk ideje ismét csendet törni, így most gyakorlatilag "házilag" összeheggesztettünk egy új videoklippet a tavaly megjelent feldolgozás kislemezhez, a Metamorf EP-hez. Ezúttal a 'Motel' c. Zséda átirat kapott némi mozgóképet, melyhez az alapanyagot néhány idei illetve tavalyi koncertfelvételből válogattuk össze, azzal a céllal, hogy a legutóbbi stúdiózós, megfejtős 'Most Múlik Pontosan' videóval ellentétben itt most a zenekar pörgős energikus oldalát mutassuk meg, remélhetőleg minél többet visszaadva abból az intenzív zúzásból és lendületből, amit általában élőben művelünk. Eközben persze javában készül a jövő évben megjelenő zsírúj Salvus nagylemez is, amelyről most már minden koncertünkön előkapunk 1-1 tételt, illetve még ebben az évben tervezünk előrukkolni némi újdonsággal, de minderről majd a maga idejében. Addig is gyertek koncertre, mert lesz még belőle pár így az év maradék részére (pl. Szegeden, Kazincbarcikán és Budapesten), pontos infókért, dátumokért kövessétek a FB oldalt illetve a honlapot. December 13-án a Snowy Metal Tunes keretein belül lépünk fel a Zúzda Rock Kert színpadán a FlameDrop, a The Void, a SigNature X, a Paradigm Shift és a SoulDiver társaságában!"

[Tovább...]

k-soft - 2013-10-29 (12:21) Hozzászólások: 0
Dalpremier - Schrott Péter ft. Magyar Csaba Pater: Szegény Magyarország \

Dalpremier - Schrott Péter ft. Magyar Csaba Pater: Szegény Magyarország

Szapy - 2013-10-28 (22:22) Hozzászólások: 0
Régebbi híreink \
Hírek oldal: 32/731
<< < ........... [291-300] [301-310] [311-320] [321-330] [331-340] ........... > >>
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Hirdetés: \


Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4927)
2.Metallica (4890)
3.Ossian (3973)
4.Depresszió (3764)
5.Nightwish (3725)
6.Pokolgép (3693)
7.Kárpátia (3489)
8.Iron Maiden (3448)
9.Road (3382)
10.Rammstein (3308)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat