Hírek Tagok Chat Fórum Képtár Cikkek Koncertek Zenekarok BejelentkezésrssMagyarEnglish
Hirdetés: \


Plakátok : \
The Invicible Tour 2014

The Birthday Massacre (CA)

Rock in RÉV

Hollywood Rose

Punk-Rock a Vágóhídon

Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra

 INSANE - Hivatalos Budapesti Születésnapi parti!

Amon Amarth

The Casualties @ Punk-Rock-Maraton V.

Anneke - Drive Toure 2014

[Tovább...]
A Fishing on Orfű feat. Kispál és a Borz - Újra összeáll a zenekar \

A Fishing on Orfű feat. Kispál és a Borz - Újra összeáll a zenekarÚjra összeáll az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb hazai formációja, a Kispál és a borz. 2014-től évente egyszer, kizárólag a Fishing on Orfű nulladik napján ad majd összesen 3 tematikus koncerteket a zenekar. A következő 3 évben a Kispál és a borzról szól majd a Fishing on Orfű fesztivál nulladik napja. A legendás zenekar időrendben játssza el slágereit: először a Bräutigam Gábor kiválásig tartó időszak kerül terítékre, 2015-ben a ’94-’98-ig terjedő időszak dalaiból válogatnak majd, míg 2016-ban az utolsó sorlemezek legfontosabb dalai, valamint a sorlemezen meg nem jelent dalok hangzanak majd el Orfűn.

[Tovább...]

Szapy - 2013-11-08 (11:01) Hozzászólások: 0
Húr Úr gitárestje - Macska Miau (2013.11.13.) \

Húr Úr gitárestje - Macska Miau (2013.11.13.)A Grabanc új gitárosa egy szál gitár, egy looper pedál és illegális multi-Presnyakov technika segítségével dolgozza fel kedvenc dalait instrumentális gitárzene formájában. A műsor gerincét The Cure dalok alkotják, de felcsendül mindenféle finomság a Pál Utcai Fiúktól egészen Rihannáig. A helyen közben kiváló kézműves söröket és vega ételeket fogyaszthattok, ezekkel könnyebb lesz feldolgozni azt a sokkot, amit a durván megerőszakolt Bonanza slágerek és Bach preludiumok kavalkádja okozhat.

https://www.facebook.com/events/469280709859320/?notif_t=plan_user_invited

szandra1226 - 2013-11-08 (08:30) Hozzászólások: 0
Bane (USA), Power Trip (USA), Blkout (AUS), Cold Reality - Koncertek a Dürer Kertben (2013.11.18) \

Bane (USA), Power Trip (USA), Blkout (AUS), Cold Reality - Koncertek a Dürer Kertben (2013.11.18)Tizennyolc éves pályafutása alatt immáron kilencedik hazai koncertjére készül Boston egyik legfontosabb hardcore/punk bandája, a Bane, akiknek pedig megadatott az eltelt években bármelyik alkalommal is elcsípni őket, pontosan tudják, mire számíthatnak. Sőt: akik három évvel ezelőtt a Dürer Kertben látták a zenekart a Trapped Under Ice-szal és az Alpha & Omegával, pontosan tudják azt is, hogy a kisterem a lehető legjobb helyszíne egy fülledt Bane-koncertnek. Aaron Dalbec zenekara az ezredfordulónál már egyike volt azon újsulis, haladó szellemiségű zenekaroknak, akik képesek voltak friss vért pumpálni a műfajba mind a zenei gyökerek sokszínűségét, mind az üzenet fontosságát tekintve. Ennek köszönhetően pedig hamar kinőtte a Bane azt a skatulyát, amit a Converge-hez való látszólagos kötődés tervezett végérvényesen bezárni.

[Tovább...]

Olavi - 2013-11-07 (22:59) Hozzászólások: 0
Within Temptation - Budapestre látogat a holland szimfónikus metal csapat (2014.03.14) \

Within Temptation - Budapestre látogat a holland szimfónikus metal csapat (2014.03.14)Jövő márciusban Budapestre látogat a szimfonikus metal ma is töretlenül népszerű holland képviselője, a Within Temptation. Az együttes januárban megjelenő új nagylemezét mutatja majd be a Petőfi Csarnokban, és ízelítő gyanánt hamarosan egy EP-t is kiad – ráadásul az egyik dalban a műfaj talán leghíresebb énekesnője, Tarja Turunen is vendégszerepel. Végre fény derült a Within Temptation új dalában szereplő különleges vendég személyére: a holland szimfonikus zenekar rajongói már napok óta azt találgatták a Facebookon, hogy ki énekel együtt Sharon den Adellel a hamarosan megjelenő új dalban. A vendég nem más, mint a világhírű rockdíva, Tarja Turunen: ő lesz hallható a szeptember 27-én megjelenő négy számos EP, a Paradise (What About Us?) címadó dalában. Az új EP a januárra tervezett, jelenleg is készülő hatodik stúdióalbum előzetese. A zenekar már most meghirdette tavaszi lemezbemutató turnéját is, mely Magyarországot is érinti: március 14-én a városligeti Petőfi Csarnokban láthatjuk őket. Jegyek hamarosan kaphatók!

http://www.within-temptation.com/
https://www.facebook.com/concertoconcerts

Olavi - 2013-11-07 (22:59) Hozzászólások: 0
Sear Bliss - 20 éves a szombathelyi metal zenekar (2013.12.06) \

Sear Bliss - 20 éves a szombathelyi metal zenekar (2013.12.06)A kilencvenes évek elején-közepén nem volt annyi zenei műfaj, mint most és nem lehetett annyira könnyen hozzáférni zenei anyagokhoz sem, mégis jobban virágzott hazánkban is a metál műfaj, az élőzene, mint manapság. A média sem a mostani "ízlésformáló zenének nem nevezhető zajokkal és sztáráldozataival" volt tele, hanem rock és metál műsorok is helyet kaptak, a koncertek pedig látogatottabbak voltak. Magyar zenekarnak ennek ellenére nehéz volt külföldre utat törni. A szombathelyi Sear Bliss-nek az 1995-ben megjelenő "The Pagan Winter" demójával ez sikerült. Természetesen a hazai metál rajongók izgatottan várták a koncertek és a következő zenei anyagok mellett az ezzel kapcsolatos eseményeket, híreket,amelyekről- magamat is beleértve-szívesen olvastunk zenei lapokban, hiszen a sok külföldi zenekarról szóló hír mellett úgy éreztünk, hogy na, a "mieink" is ott vannak köztük,s egészen más szájízzel olvastuk ezeket a cikkeket, mint egy másik zenekarról történő zenei híreket.

[Tovább...]

Olavi - 2013-11-07 (22:22) Hozzászólások: 0
Itt a negyedik Guilthee nagylemez - Ekletktika \

Itt a negyedik Guilthee nagylemez - EkletktikaHetedik évébe lépett a GuilThee, itt a negyedik lemezük. Ezúttal sikerült úgy rendezni mindent, hogy élő dobok hallhatóak az anyagon, és a teljes szövegkönyv VIII. agyszüleménye. 51 perc tömény eklektika. A zenekart vezető Nagaruum pár szóban nyilatkozott a lemezzel kapcsolatban: "November 4-én jelent meg negyedik nagylemezünk egy bődületes katasztrófa után. Mr Match érkezett hozzám, hogy összerakjunk még négy dalt, amihez már minden rögzítve volt korábban, csak keverésre vártak. Azonban néhány sáv rejtélyes módon elveszett. Mivel szerettünk volna ígéretünkhöz méltan előállni a letölthető pakkal hétfőn, délután elkezdtünk ismét felvenni. Szinte hihetetlen, de éjfél előtt pár másodperccel ért fel a cucc a honlapunkra."

Letöltés innen: http://guilthee.com/letoltes_hun.php
Facebook: https://www.facebook.com/guilthee?ref=hl

Szapy - 2013-11-07 (20:10) Hozzászólások: 0
I. Carpathian Folk Feast - Kék Yuk (2013.11.09.) \

I. Carpathian Folk Feast  - Kék Yuk (2013.11.09.)November 9-én, szombaton ismét pogány szentéllyé változik a Kék Yuk! A népi metal híveit négy hazai és két román zenekar csábítja tivornyázásra este hét órától az I. Carpathian Folk Feast keretében, méghozzá 1000 forintos jegyáron, melyet le is fogyaszthattok! A zenekarok többsége új anyagán dolgozik, így bizonyára sok meglepetést tartogat az este! A minifesztivált a budapesti Elanor folkos és epikus zúzdája nyitja meg. A két vokalistával és szintivel is operáló csapat jól ismert a fővárosi közönség számára, zenéjükre a melodeath, a szimfonikus zenék, a kelta népzene és a műfaj klasszikusai egyaránt hatással vannak. Második produkcióként a szintén jól ismert tatai Ankh mutatja be, min is dolgoznak mostanában. Zenéjük folk és szimfonikus hatásokkal fűszerezett dallamos death metal, néhol klasszikus folkos dalszövegekkel, néhol pedig modern világunk problémáit feszegetve. A banda már olyan zenekarok előtt is bemutatkozott, mint az Arkona vagy a Korpiklaani. Az est egyik főzenekara a bukaresti An Theos, akik már több koncertet is adtak Magyarországon. A klasszikus folk metalt epikus ízekkel és román népzenei elemekkel erősítik, anyanyelvű dalszövegeik pedig az ősi pogány világból merítik témáikat. Most egy szülővárosukból induló miniturné keretében érkeznek Budapestre és előtte nap, nov. 8-án Szegeden is bemutatkoznak! Az esemény magyar házigazdája a fővárosi Isatha, akik az An Theosszal közös körút résztvevői is egyben. A magyar közönség számára szintén jól ismert zenekar letűnt korok meséit énekli meg a ma emberének, az ősök dallamvilágán át extrém hatású folk metalba csomagolva. Első nagylemezük, mely az Erdei Regék címet kapta, nyáron jelent meg és ingyenesen letölthető!

[Tovább...]

Szapy - 2013-11-07 (20:10) Hozzászólások: 0
Friss Klip : Tankcsapda - Igazi hiénák \

Friss Klip : Tankcsapda - Igazi hiénák

k-soft - 2013-11-07 (19:25) Hozzászólások: 0
The Hungarian Music - Halalnihil \

The Hungarian Music - Halalnihil

Nemrég jelent meg a 'The Hungarian Music' a Halalnihil új album! Egy több mint 55 perces elektronikus hadigépezet, iszonyat energiával, hangerővel, és talán a leghatártalanabb szövegi tartalommal, amit valaha leírtak az országban.Itt már végkép nincsen semmilyen menekvés, burkoltság, vagy remény, a 'The Hungarian Music' az egyik legtöményebb Power Electronics album, amit valaha megalkottak. Már az első, alig egy perces számban az ember arcábarobban a kegyetlen mocsok, a mindent elnyomó zaj, és a pofába mászó vokálok. Már ezzel a kezdéssel is csomó brutálisnak titulált zenekart alázni lehetne, de ez a következő számban csak fokozódik. Néhol előbukkan pár rendkívül éles gerjedés, szintetizátor, vagy valami meghatározhatatlan, visító hang, de ezen kiállások száma kevés. Ez egy iszonyat tömör anyag, és aki ezt végig hallgatja, az garantáltan jobban megfogja becsülni az életét, jobban fogja szeretni embertársait, és derűsebben tekint a világra! Ez az album valóban nem viccel! A hanganyag jelenleg még csak digitális letöltésben érhető el, pottom 3 euróért (~ 900 forint),ami tartalmazza a számokat veszteségmentes FLAC formátumban, és az összes dalszöveget angol, és magyar nyelveken egyaránt!

The Hungarian Music: https://halalnihil.bandcamp.com/album/the-hungarian-music


pingwin - 2013-11-07 (18:07) Hozzászólások: 0
Mixed Up Tribute Fesztivál - DürerKert (2013.11.08) \

Mixed Up Tribute Fesztivál - DürerKert (2013.11.08)

Mivel november eleje sem múlhat el egy kiadós buli nélkül, összeraktunk egy olyan tribute fesztivált, ahol mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Lesz old school hard rock az AC/DC és a Black Sabbath legjobb dalaival, modern metal a Deftones tribute Diamondeyes-tól, whiskey-vel átitatott délies metal a Damn-tól (Down tribute). A kisteremben meg csajos hard rock, a The Pretty Reckless magyar képviselőjétől (Miss Nothing and the Zombies), slágerlistás rock, a Paramore-rá változó Riot!-tól, pop punk a Green Day bőrébe bújó Basket Case-től és klasszikus heavy metal a Manowar tribute, Manomore-tól. Program: NT:20:00 Black Sabbath by 4OZ, 21:00 Down by Damn, 22:20 Deftones by Diamondeyes, 23:50 AC/DC by RedHeart. KT: 20:00 The Pretty Reckless by Miss Nothing 21:00 Paramore by Riot! 22:00 Green Day by Basket Case 23:30 Manowar by Manomore. Jegyár: 800 Ft (egyszeri belépés) Kapunyitás: 19:00 Kezdés: 20:00 A koncertek után DJ Ozsi tolja a legzúzósabb zenéket hajnalig! Korhatár: 16+ Esemény:
https://www.facebook.com/events/205198976329115

pingwin - 2013-11-07 (17:55) Hozzászólások: 0
Régebbi híreink \
Hírek oldal: 47/749
<< < ........... [441-450] [451-460] [461-470] [471-480] [481-490] ........... > >>
Üdvözöllek, vendég \
Felhasználónév

Jelszó

Jegyezd meg
Rejtett mód
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Hirdetés: \


Partnerek : \
metalindex

Get Adobe Flash player

Crazy Mama

rockmaraton

hammer

Keresés \

 Tagok kedvenc együttesei \
1.Tankcsapda (4919)
2.Metallica (4879)
3.Ossian (3957)
4.Depresszió (3755)
5.Nightwish (3715)
6.Pokolgép (3678)
7.Kárpátia (3479)
8.Iron Maiden (3439)
9.Road (3388)
10.Rammstein (3307)
[Tovább...]

metalindex


Impresszum - Szabályzat - Médiaajánlat